19 / 04 / 2024

Ali Özinönü: 3.köprünün 60 katı kadar çimento ihraç edeceğiz!

Ali Özinönü: 3.köprünün 60 katı kadar çimento ihraç edeceğiz!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı Ali Özinönü,3.köprünün ihtiyacının 60 katı kadar çimento ihraç edeceklerini söyledi...



Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı Ali Özinönü, son yıllarda çimento sektörüne büyük ölçekte yatırım yapan ve kendi gereksinimlerinin üzerinde bir üretim potansiyeline ulaşan İran’ın ihracatçısına sağladığı kur avantajı ile doğu bölgesinde kendilerine ciddi rakip olduğunu belirterek, “Ülkemizin bu bölgesi İran’ın pazarı haline gelmeye  başlamıştır. İran’ın döviz kuru üzerindeki uluslararası rekabet kurallarına aykırı haksız uygulamalarının görülüp önlem alınması gerekmektedir” dedi.


Türk çimento sektörünün üretimde Avrupa birincisi, ihracatta da pazardan aldıkları yüzde 12.5 pay ile dünya birincisi olduğu bilgisini veren Özinönü, “Türk seramik sektörü kalite ve verimlilik açısından İtalya ve İspanya ile birlikte ilk 3 içinde yer almaktadır” dedi. Özinönü çimento, cam ve seramik sektörünün Türkiye’nin dış ticaret açığı vermeyen ender sektörleri olduğunu aktardı.


Milliyet Gazetesi


Geri Dön