27 / 04 / 2024

Ali Şafak Öztürk: G-20 Belek'in markasını artıracak!

Ali Şafak Öztürk: G-20 Belek'in markasını artıracak!

Carya Turizm Yatırımları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Şafak Öztürk, futbol ve golf turizminin yanı sıra bu yıl kasım ayında Belek turizm merkezinde gerçekleştirilmesi planlanan G-20 Zirvesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.



Belek turizm merkezinin dünya turizm sektöründe tesisleri, futbol ve golf turizmiyle marka olduğunu söyleyen Öztürk, "Dünya liderlerinin Belek'te buluşacağı G-20 Zirvesi, bölgenin markasını artıracak, Türkiye'nin prestijine önemli katkılar sağlayacaktır" dedi. 


'Reklamını iyi yapmalıyız' 

ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi devlet başkanlarının G-20 Zirvesi için Belek'e geleceğini vurgulayan Öztürk şöyle konuştu: "G-20 Zirvesi'ne katılacak ve otelimizde konaklayacak Obama'nın goll oynaması, Putin'in havuz ve saunaya girmesinin dünyada iyi reklamını yapıp, iyi pazarlamalıyız. Dünyanın ve Avrupa'nın en önemli golf sahalarına sahip bölgemizde yapılacak G-20 Zirvesi bu açıdan çok önemli." 'İyi takım getirmeliyiz' Futbol turizmine ilişkin de açıklamalarda bulunan Öztürk, Barcelona, Real Madrid ve Bayern Münih gibi takımları getirmek isteyen ülkelerin bu konuda ciddi harcamalar yaptığını belirterek, "Bunun için hükümetimiz ve turizmciler olarak planlı bir şekilde çalışıp, ödüllü turnuvalar düzenlemeliyiz. İyi takım getirmek için para almak yerine para vermemiz gerekiyor. Dubai ve İspanya bu işi bu şekilde yapıyor. Bölgemizde 3 ay süren futbol turizminde Antalya'ya yerli ve yabancı bine yakın takım geliyor"'dedi.


Milliyet Akdeniz


Geri Dön