29 / 03 / 2024

Ali Uğur Akbaş: Seyhan Baraj Gölü kenarını cennet yapacağım!

 Ali Uğur Akbaş: Seyhan Baraj Gölü kenarını cennet yapacağım!

Ali Uğur Akbaş, 30 Mart 2014 seçimlerinin Adana ve Çukurova için dönüm noktası olacağını, Başkan seçildiği takdirde özellikle Seyhan Baraj Gölünü yapacakları çalışmalarla adeta cennete çevireceklerini söyledi...



Milliyetçi Hareket Partisi Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş, 30 Mart 2014 seçimlerinin  Adana  ve Çukurova için dönüm noktası olacağını, Başkan seçildiği takdirde özellikle Seyhan Baraj Gölünü yapacakları çalışmalarla adeta cennete çevireceklerini söyledi. Akbaş, makam için değil, Çukurova için çalışacaklarını da anlatarak, "Ben bir yılı aşkın bir süredir söylüyorum. Göl kenarında plaj, marina, akvaryum, bisiklet ve yürüyüş parkurları, en önemlisi teleferik yaptıracağım."dedi. 


MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş, Toros Dernekleri Federasyonu ziyaretinde yaptığı açıklamada sözlerine öncelikle kendilerine böyle bir imkân sağlayan Federasyon Başkanı Cenap Erol'a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek başladı. Ali Uğur Âkbaş, böyle bir göle sahip olmalarının kendilerine bir ayrıcalık tanıyacağını belirterek, öncelikle gölü ıslah ederek işe başlayacaklarını, burada ilk iş olarak ise su sporları ve oyunlarına ağırlık vereceklerini ifade etti. 

Akbaş, "Göl kenarı için yaptığımız çok güzel projelerimiz var. 


Gölün her metrekaresini çok iyi değerlendireceğiz. Islah çalışmalarımız arasında en önemlisi teleferik yapımı olacak. Göl kenarından yapılacak olan Teleferik sistemi çift gidiş gelişli, turistik, gezi ve seyir amaçlı olacak. Yukarda belirttiğim gibi burada plaj yapacağız. Ayrıca marina, büyük akvaryum, yürüyüş ve bisiklet parkurları, marka kafeterya ve restoranlar ve butik oteller olacak. Bunlar yapılınca ise bize yakın illerimizden yerli turistler gelecek. Hatta bizim vatandaşlarımız hafta sonlarını geçirmek için Adana'mızdan gitmek zorunda kalmayacaklar. Böylelikle ilçe ve Adana ekonomisine büyük katkılar sağlanacak."dedi. 


PARTİZANLIK YAPMAM 


Çukurova için yapacakları projeleri tek tek anlatan Ali Uğur Akbaş, yöresel ürünler için festivaller, taziye ve kültür evleri, her mahalleye bir sosyal tesis, kentsel dönüşüm, kreş ve etüt merkezi, kadın konuk ve yaşlı bakım evi, sanat elişi atölye, çok amaçlı spor salonları, hayvan misafirhaneleri yapacaklarını dile getirdi. Tek hedeflerinin bunları yaparak Çukurova'yı marka bir ilçe haline getirmek olduğunu belirten Akbaş, "Bu projelerin altında imzamız var. Eğer yapamazsak hesap sorabilirsiniz. Ayrıca Ben MHP'nin adayıyım ama seçildikten sonra tüm Çukurovalıların başkanı olurum. Elbirliğiyle sorunlara çare olacağız. Çünkü Adana her zaman hem muhalefet, hem de iktidar tarafından ihmal edilmiştir."diye konuştu. 


ÇIĞ GİBİ BÜYÜYORUZ 


Âli Uğur Akbaş, bu işe 3 yıl önce karar verdiğini ve taban çalışması yaptığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bizde ben diye bir şey söz konusu değil. Her zaman biz var. Biz Çukurova'nın menfaati varsa herkesle birlikteliğimiz olur. Ben içinizden biriyim. Bizim adaylarımız Adanalı. Adana Adanalıların kalesi olsun istiyoruz. Bizim adaylarımız bu ağırlıkta ve her geçen gün Çığ gibi büyüyoruz. Bizi isteyenler destek olurlarsa biz bu işi rahatlıkla başaracak kapasiteye ve sahibiz, tüm sorunların üstesinden gelecek genç dinamik bir yapı ve ekibe de sahibiz." Toros Dernekleri Federasyonu Başkanı Cenap Erol, projeleri dinlerken oldukça heyecan duyduklarını belirterek, "Federasyonumuz Sarıçam'dan Tufanbeyli'ye kadar olan yerlerdeki derneklerden oluşuyor. Yeni bir Adana oluşumu şart. Siyasetiyle, sanatçısıyla, futbolcusuyla, sanayicisiyle, yazarlarıyla, filmleriyle. Bizler hiçbir siyasi partinin yanında değiliz. Ancak her zaman sizlerin yanındayız. Birliktelikte bize düşen görevlerde Adana için varız. Çünkü Adana'mız yeniden eski günlerine dönmek zorunda. Bizleri gelerek onurlandırdığınız için teşekkür ediyoruz, "dedi. 


Adana İlk Haber 


Geri Dön