25 / 04 / 2024

Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde inşaat hızlandı!

Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde inşaat hızlandı!

İzmir Aliağa'da inşaatına devam edilen mesleki ve çevresel hastalıklar hastanesi için çalışmalar hızla tamamlanıyor. Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin modern bir yapı olması planlanıyor. 



İzmir Aliağa Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından Çaltılıdere Mahallesi'nde inşaatına başlanan İzmir'in tek mesleki ve çevresel hastalıklar hastanesi için çalışmalar hızlandı. Milliyet'te yer alan habere göre; hastanede devam eden çalışmalar, Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kontrol ve koordinesinde gerçekleşiyor. Zeminden sonra inşaat çalışmaları hızlanırken, 8 bin 746 metrekare oturma alanına sahip hastanede son olarak acil servis binası grobetonu döküldü. 

Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi nde inşaat hızlandı!

Koronavirüse rağmen inşaatı hızlanan hastanenin 2022 yılında hizmete açılmasının planlandığını söyledi. 201 yatak kapasitesine sahip hastane 52 bin 464 metrekare kapalı alanda yer alıyor. Hastanede Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan standartlarda tam donanımlı acil servis ve destek ünitelerine kadar çeşitli birimler yer alıyor. Mikro- cerrahi ve yanık ünitesi gibi birimlerini bünyesinde bulunduracak hastane açıldığında hastalıklara tanı konulması için da ülkede önemli bir merkez olması planlanıyor.


Geri Dön