16 / 04 / 2024

Aliağa'ya 150 yataklı yeni hastane geliyor!

Aliağa'ya 150 yataklı yeni hastane geliyor!

SAĞLIK Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Aliağa Devlet Hastanesi binası yanındaki araziye 150 yatak kapasiteli yeni ve tam donanımlı hastane yapılması için çalışmalar hızlandı.



Hastanenin sanayi bölgesinde olması, gün geçtikçe nüfusun artması sebebiyle Aliağa halkına ve hastane çalışanlarına yakışır daha büyük ve daha donanımlı yeni bir hastane yapılması planı devreye girdi. Yeni hastanenin hizmete başlamasıyla klinik ve yoğun bakım yatak sayıları artarken , doktor sayılarında da artış sağlanacak. Ayrıca meslek hastalıklarının tanı ve tedavisi bakımından , maruz kalınan iş kaynaklı hastalıklara da daha geniş kapsamlı müdahale edilebilinecek.  İzmir  Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu “Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı yeni hastane için tüm imkânlar seferber edildi. Aliağa Devlet Hastanesi’nin yanında bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geçişi yapılacak arsanın bu amaçla kullanımı planlanıyor. Yeni hastane 150 yatak kapasiteli olacak. Arsada yapılacak olan imar plan değişikliği ile ilgili çalışmalar sürüyor. Yeni hastanenin inşaatı esnasında, eski hastanede sağlık hizmetinin aksatılmadan devam etmesini planlıyoruz" dedi.


Aliağa Devlet Hastanesi, 65 adet klinik yatağı ve 4 adet yoğun bakım yatağı ile bölge halkına hizmet veriyor. Hastane, mevcut 37 doktoruyla Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Genel Cerrahi, Ortopedi ve Travmatoloji, Kulak Burun Boğaz, Yeni Doğan, Dâhiliye, Diş, Diyet Danışma ve Tedavi, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi, Göğüs Hastalıkları, Göz, Kardiyoloji, Nöroloji, Genel Cerrahi, Cildiye, Anestezi, Psikiyatri, Aile Hekimliği, Psikolog, Radyoloji, Sigara Bırakma Polikliniği ve Üroloji branşlarında birçok hastalığa müdahale etme kapasitesine sahiptir. Hastanede 2016 yılının ilk 6 ayında toplam 6 bin 361 ameliyat yapıldı ve 129 bin 338 poliklinik hastasına bakıldı. Acil serviste ise 62 bin 495 hastaya hizmet verildi. Hastanenin konum itibariyle Aliağa bölgesi sanayi üretimi tesislerine, uluslararası nakliye yollarına, madencilik tesislerine yakın olması ve deprem bölgesinde yer almasından dolayı oluşabilecek tehditlere ve kimyasal, biyolojik, radyoaktif, nükleer tehlikelere karşı bir KBRN Ünitesi de kurulmuş olup bölge halkına hizmet vermektedir. Yeni hastanenin hizmete girmesiyle tüm birimlerde hizmet kalitesinin artışı sağlanarak, kapasitenin artırılması planlanıyor. Böylece daha geniş ve ferah alanlarda daha modern sağlık hizmetinin Aliağa ve çevre halkına sunumunun sağlanması düşünülüyor.



Hürriyet 



Haber Milliyet Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Aliağa Devlet Hastanesi binası yanında bulunan araziye 150 yatak kapasiteli yeni ve "tam donanımlı" modern hastane yapılması için, çalışmalar sürüyor.


Hastanenin sanayi bölgesinde olması, gün geçtikçe nüfusun artması sebebiyle Aliağa halkına ve hastane çalışanlarına yakışır daha büyük ve daha donanımlı yeni bir hastane yapılması planı devreye girdi. Yeni hastanenin hizmete başlamasıyla klinik ve yoğun bakım yatak sayıları artarken, doktor sayılarında da artış sağlanacak. Ayrıca meslek hastalıklarının tanı ve tedavisi bakımından, iş kaynaklı hastalıklara da daha geniş kapsamlı müdahale edilebilinecek. 


Kapasite artırılacak İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu "Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı yeni hastane için tüm imkânlar seferber edildi. Aliağa Devlet Hastanesi'nin yanında bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geçişi yapılacak arsanın bu amaçla kullanımı planlanıyor. Yeni hastane 150 yatak kapasiteli olacak. Arsada yapılacak olan imar plan değişikliği ile ilgili çalışmalar sürüyor. Yeni hastanenin inşaatı esnasında, eski hastanede sağlık hizmetinin aksatılmadan Erbaycu devam etmesini planlıyoruz" dedi. 


Şu anki Aliağa Devlet Hastanesi, 65 klinik yatağı ve 4 yoğun bakım yatağı ile bölge halkına hizmet veriyor. Mevcut hastane, sanayi üretimi tesislerine, nakliye yollarına, madencilik tesislerine yakın olması ve deprem bölgesinde yer almasından dolayı oluşabilecek tehditlere ve kimyasal, biyolojik, radyoaktif, nükleer tehlikelere karşı bir KBRN Ünitesi de kurulmuş olup bölge halkına hizmet veriyor. Yeni hastanenin hizmete girmesiyle tüm birimlerde hizmet kalitesinin artışı sağlanarak, kapasitenin artırılması planlanıyor. Böylece daha geniş ve ferah alanlarda modern sağlık hizmeti verilecek.


Milliyet Ege


Geri Dön