19 / 04 / 2024

Alinur Aktaş: Bursa'yı doğru imar edelim!

Alinur Aktaş: Bursa'yı doğru imar edelim!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kente doğru yatırımlar yapılması gerektiğine işaret eden Aktaş, ''Bursa'yı doğru imar edelim'' şeklinde konuştu.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi’nde mahalle sakinleriyle buluştu. Düzenlen programa, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, Nilüfer İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, Konak Mahallesi Muhtarı Hale Çağan'da katıldı.

''Bursa hepimize yeter''

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, mahalle sakinleriyle kahvaltı yapan Aktaş kahvaltının ardından açıklamalarda bulundu. Bir işadamının, “Biz geldiğimizde Bursa’nın nüfusu 300 bindi. Şimdi 3 milyon oldu, yaşanılmaz hale geldi” şeklindeki sözlerine cevap veren Aktaş, “Organize sanayi bölgeleri de kendi içinde büyüdüğü için açıkçası sorunlarıyla büyüdü Bursa. Bunu eleştirmek adına söylemiyorum. Dünya’da 20 milyon, 30 milyon nüfuslu şehirler var. Bursa hepimize yeter. Yeter ki imar olarak, şehirleşme olarak, yol, altyapı olarak doğru yatırımları yapalım. Bu şehri derleyip, toparlamak bizim elimizde” açıklamasında bulundu. 

Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunu, yatırımlarla daha güçleneceğini vurgulayan Aktaş, “Bizim en güçlü sermayemiz, en güçlü varlığımız birlik ve beraberliğimiz. Etrafımızda sorunlar yaşayan ülkelerin en büyük problemi birlik ve beraberliği sağlayamamaları. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmamamız lazım. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir, farklı bakış açıları olabilir. Her şeyi tartışalım ama birlik, beraberlik ve kardeşliği asla tartışma konusu yapmayalım. Ayrılığa gayrılığa düşersek, bunun sonu felâket olur” ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön