24 / 04 / 2024

Alışveriş merkezleri, kapanış saatlerini 23.00'e çekecek!

Alışveriş merkezleri, kapanış saatlerini 23.00'e çekecek!

Alışveriş merkezleri, Ramazan ayında iftar saati dolayısıyla oluşacak boşluğu kapatmak için, kapanış saatlerini 23.00e çekme kararı aldı



Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, ramazanda iftarın saat 21.00 sularında olacağı için alışveriş merkezlerinin (AVM) saat 19.30da boşalacağını, müşteriyi AVMlere çekebilmek için kapanış saatini 23.00e aldıklarını belirtti.

Geçen yıl bazı AVMlerin bu uygulamayı yaptığını hatırlatan Nane, bu yıl da kapanış saatlerini 23.00a kaydırmak için AVM yönetimleriyle görüştüklerini belirterek, şunları söyledi:

Bu sene daha fazla sayıda AVM kapanış saatini 23.00e kaydıracak. Çünkü iftar saat 21.00 gibi olduğu için saat 19.30da AVMler boşalacak. AVMlere müşteriyi tekrar getirebilmek için kapanış saatini ileriye attık. Dönem sonunda bütün AVMler buna katılmış olacak. Önümüzdeki 8-10 sene ramazan ayları süresince böyle olacak.

Ramazan ayında satışlarda mevsim standartlarının ötesinde bir şey olmayacağını, esas satışların eylülde, bayram sonrasında okulların açılmasıyla gerçekleşeceğini ifade eden Nane, geçen hafta yüzde 70lere varan indirimlerin başladığını, bunun da piyasayı hareketlendirdiğini kaydetti.
Milliyet


Geri Dön