26 / 04 / 2024

Alışveriş merkezleri kirada TL'ye dönmenin sinyalini verdi!

Alışveriş merkezleri kirada TL'ye dönmenin sinyalini verdi!

Alışveriş merkezlerinde döviz üzerinden uygulanan kiraların TLye dönmesi için adımlar atılmaya başlandı. BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz, Bir alışveriş merkezinin TL ile kiralama yapacağı kesinleşti, bir alışveriş merkezi de bunun sinyallerini verdi dedi



Alışveriş merkezlerinde döviz üzerinden uygulanan kiraların TLye dönmesi için adımlar atılmaya başlandı. BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz, Bir alışveriş merkezinin TL ile kiralama yapacağı kesinleşti, bir alışveriş merkezi de bunun sinyallerini verdi derken, Torunlar GYO da kredisi biten alışveriş merkezlerinde TLye geçmek için çalışmalara başladıklarını belirtti.

ALIŞVERİŞ merkezlerinde markaların artan kurlar nedeniyle döviz üzerinden kira ödenmesine tepkisi sürerken, Türk Lirasına (TL) dönmek için ilk adımlar atılmaya başlandı. Perakende Günlerine de damgasını vuran döviz üzerinden kiralamalara, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane dövizle kredisi biten AVMlerin TLye geçmesini önermiş, bu kapsamda da 20 alışveriş merkezinin bulunduğunu söylemişti. Bunun üzerine kredisi biten bazı alışveriş merkezlerinin Türk Lirasına döneceğinin sinyalleri geldi. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, Bir alışveriş merkezinin Türk Lirası üzerinden kiralama yapacağı kesinleşti, bir alışveriş merkezi de TLye geçebileceğinin sinyallerini verdi dedi.

TLde kalmak doğru

BMD Başkanı Yılmaz, şu an için bu alışveriş merkezlerinin isimlerini açıklamasının doğru olmayacağını belirtirken, Kurlar yükseldiğinde sorunumuzu dile getirdik, kurlar aşağı düşünce de aynı sorun ortaya çıkacak. Yapılan görüşmelerle bazı alışveriş merkezi yatırımcılarının TLye dönmesi konuşulmaya başlandı. Türk Lirasında kalmak doğru olur diye konuştu.

Kredisi bitende döneriz

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ise, şu anda yapımına devam ettikleri ve yakın zaman içinde hizmete açtıkları alışveriş merkezlerinde döviz üzerinden kredileri olduğu için TLye dönmelerinin mümkün olmadığını belirtirken, şunları söyledi: Özellikle kredisi biten alışveriş merkezlerimizde TLye dönmek için çalışmalarımızı başlattık. Antalya Deepo Outlet Alışveriş Merkezinde ya da Bursadaki alışveriş merkezlerimizde TLye dönebiliriz. Önce kiracılarımızın görüşlerine başvuracağız, eğer onay verirlerse TLye döneriz.

TEFE-TÜFE artışına endeks

Kiralar konusunda bir öneri de getiren Aziz Torun, TEFE-TÜFE artışlarının sübvanse edilebileceği bir modelin de uygulanabileceğini söyledi.

Perakende Güneşinde Zaime  yaşam boyu başarı ödülü verildi

PERAKENDE Günleri kapsamında verilen Perakende Güneşi Ödülleri sahiplerini buldu. Hürriyet ve CardFinansın sponsorluğunda gerçekleşen Perakende Güneşi Ödülleri bu yıl 11 kategoride dağıtıldı.  Yaşam Boyu Başarı Ödülüne Derimod Başkanı Ümit Zaim layık görüldü. Ödül alanlar şöyle:

CardFinans Özel: Argande
Perakendeye Katkı: TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi
En Başarılı Profesyonel Yönetici-Mağazalar: Adidas Zone Middle Genel Müdürü Haluk Özmutlu
En Başarılı Profesyonel Yönetici-Marketler: Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan
En Başarılı Profesyonel Yönetici-Alışveriş Merkezleri: Bayraktar Gayrimenkul Geliştirme Genel Müdürü Osman İllez
Yılın Alışveriş Merkezi Müdürü: Citys Nişantaşı Genel Müdürü Kazım Çizmeci
En Beğenilen Perakende Kuruluşu: Kuyum, Mücevher Mağazaları: Atasay, Ayakkabı Mağazaları: FLO
Yılın Mağaza Müdürü: YKM  Adana  Müdürü Erdinç Yılmaz
Yılın Ulusal Zincir Market Müdürü: Migros Cemalpaşa Veysel Tanalltı
En Başarılı İnsan Kaynakları Uygulaması: DeFacto
Hürriyet/Meltem Kara


Geri Dön