18 / 04 / 2024

Allianz Sigorta:Sigorta 300 milyon TL hasara uğrayacak

Allianz Sigorta:Sigorta 300 milyon TL hasara uğrayacak

Allianz Sigorta A.Ş, yaşanan sel felaketinin sigorta sektörünü 300 milyon liranın üzerinde hasara uğratmasının
beklendiğini bildirdi



Allianz Sigorta'dan yapılan yazılı açıklamada, Marmara Bölgesi'nde son 3 gündür etkili olan yoğun yağış nedeniyle meydana gelen ve resmi makamlardan yapılan açıklamaya göre şimdiye kadar 32 vatandaşın ölümüne, çok sayıda vatandaşın da kaybolmasına sebebiyet veren vahim sel felaketinden dolayı çok büyük üzüntü duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, yaşanan sel felaketinin sigorta sektörünü 300 milyon liranın üzerinde hasara uğratmasının beklendiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Şu ana kadar şirketimize yapılan hasar bildirim tutarı ise 30 milyon liradır. Böyle zamanlarda müşterimizin yanında olmak ve onlara bulundukları bu talihsiz durumdan kurtulmaları için yardım elini uzatmak Allianz olarak
görevimizdir. Dünyanın her yerinde hizmet veren benzeri doğal afetler konusunda tecrübeli ve hazırlıklı olan bir şirket olarak uluslararası uzmanlığımız sayesinde müşterilerimizin yükünü en kısa sürede hafifletebilmek için derhal hızlı bir hasar süreci başlattık. İlk tedbir olarak çağrı merkezimizdeki çalışanlarımızın sayısını iki katına çıkardık ve gelen bütün hasar taleplerini hızla işleme koyabilmek için hasar departmanımızı hafta sonu da açık tutma kararı aldık. Ayrıca, selden etkilenen sigortalılarımıza travma danışmanlığı sağlıyoruz ve onlara hızlı bir şekilde yerinde yardım sağlamak için asistans hizmetleri şirketimizle yakın bir işbirliği içinde çalışıyoruz. Henüz olanları tam anlamıyla atlatmış sayılmayız ve hatta önümüzdeki günlerde hasarların artması bekleniyor.

Sigortalılarımız hasar bildirimlerini yapmak istediklerinde veya selden nasıl korunabileceklerine dair profesyonel yardım almak istediklerinde Allianz Çözüm Hattı'na 44 45 46 nolu telefondan ulaşabilirler."
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Sigortacıların hasar tahmini 300 milyon 

Sel felaketinin ilk günü 60-70 milyon liralık hasar tahmininde bulunan sigortacılar tutarı yükseltti. Allianz Sigorta'ya göre sigortacıların zararı 300 milyonu bulacak

Sigortacılar, İstanbul'da yaşanan selin ardından yaptıkları 60-70 milyon liralık hasar tahminini 300 milyon liraya yükseltti. Allianz Sigorta, yaşanan sel felaketinin sigorta sektörünü 300 milyon liranın üzerinde hasara uğratmasının beklendiğini bildirdi. Allianz Sigorta'dan yapılan açıklamada "Şu ana kadar şirketimize yapılan hasar bildirim tutarı ise 30 milyon liradır. Böyle zamanlarda müşterimizin yanında olmak ve onlara bulundukları bu talihsiz durumdan kurtulmaları için yardım elini uzatmak Allianz olarak görevimizdir. Dünyanın her yerinde hizmet veren benzeri doğal afetler konusunda tecrübeli ve hazırlıklı olan bir şirket olarak uzmanlığımız sayesinde müşterilerimizin yükünü en kısa sürede hafifletebilmek için derhal hızlı bir hasar süreci başlattık. İlk tedbir olarak çağrı merkezimizdeki çalışanlarımızın sayısını iki katına çıkardık ve hasar departmanımızı hafta sonu da açık tutma kararı aldık" denildi. o AA

Sabri Özel: Zararım 45-50 milyon lira

Sabri Özel Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Özel, İstanbul'daki sel felaketinden fabrikasının büyük zarar gördüğünü bildirdi. Sabri Özel "Zararımız kesin olmamakla beraber 45-50 milyon lira. Sigorta şirketinin aşağı yukarı dörtte birini ödeyeceği söyleniyor. Fabrikamızda 850 çalışanımız var. Fabrikanın beyni sular altında kaldı" diye konuştu. Şu ana kadar devletten herhangi bir yardım almadıklarını belirten Özel, işçilerin maaşının ödenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını, devletten destek beklediklerini, zararlarının karşılanmasını istediklerini söyledi. Özel "Şu ana kadar 2-3 aylık kaybımız var. Fabrikamız günde 7 bin 500 adet mal üretiyordu" diye konuştu.
Star


Geri Dön