28 / 03 / 2024

Almanya yeni bir milli parka kavuşuyor!

Almanya yeni bir milli parka kavuşuyor!

Mayıs ayında açılışı yapılacak olan Nordschwarzwald Milli Parkı, Almanya’nın 15. milli parkı olacak. Nordschwarzwald Milli Parkı için 3 Mayıs 2014 tarihinde resmi bir açılış töreni düzenlenecek...




Mayıs ayında açılışı yapılacak olan Nordschwarzwald Milli Parkı, Almanya’nın 15. milli parkı olacak. Hükümetin endişelere mahal olmadığı yönünde açıklamalarına rağmen ormancılıkla geçinen bölge halkının milli park kapsamına alınan bölgeden ticari olarak faydalanamayacak olmaları en büyük endişeleri.


Baden Württemberg Eyaleti’nde bulunan Nordschwarzwald Ormanı 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle resmen Milli Park kapsamına alındı. Almanya’nın 15. Milli Park’ı olma özelliğini taşıyan Nordschwarzwald Ormanı 10 bin hektar büyüklüğünde. Geçimini ormancılık faaliyetlerinden sağlayan bölge halkı ise bu durumun kendilerini olumsuz yönde etkileneceğini dile getiriyor. 


Çünkü yasalar gereği Milli Park kapsamındaki ormanlardan bir dal kesmek veya bir çiçek koparmak bile yasak. Bunların yanı sıra ormanda kuru dal ve ağaçların kesilemeyeceği gibi, yere düşen dalların da temizlenmesi veya ormandan çıkarılmasına izin verilmiyor. Bölge halkı bu sayede çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasından ve bunun çevredeki diğer özel ormanlara da zarar vermesinden endişe ediyor. 


Yeşiller-SPD Eyalet Hükümeti ise konuyla ilgili gerekli mücadelenin yapılacağını ve özel ormanların zarar görmesine müsaade etmeyeceklerini açıkladı. Hükümetten yapılan yazılı açıklamada ayrıca, “Nordschwarzwald Milli Park’ında önceden belirlenen yerlerde vatandaşlara herhangi bir ücret talep etmeden yürüyüş, bisiklet sürme veya kayak yapmak izni veriliyor. 


Milli Park kapsamına alınan Nordschwarzwald’da doğa turizminin ön plana çıkması, burayı cazibe merkezi haline getirecektir” ifadelerine yer verildi. Bu arada turizmi canlandırması beklenen Nordschwarzwald Milli Parkı bu hafta Stuttgart’ta düzenlenen dünyanın en büyük tatil ve turizm fuarı olarak gösterilen Karavan-Motor-Turizm Fuarı’nda (CMT) da tanıtılıyor. 


Nordschwarzwald Milli Parkı için 3 Mayıs 2014 tarihinde Baden Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller), Baden Württemberg Eyaleti Tarım Bakanı Alexander Bonde (Yeşiller) ve Almanya’nın diğer 14 Milli Park yetkililerinin de katılacağı resmi bir açılış töreni düzenlenecek.


Malatya Gerçek



Geri Dön