27 / 04 / 2024

ALO 181 imar barışı hattına yoğun ilgi!

ALO 181 imar barışı hattına yoğun ilgi!

İmar Barışı başvurularının alındığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "ALO 181 Çağrı Merkezi"ne gelen bazı ilginç çağrılar gülümsetti.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vatandaşların işlemlerini daha hızlı yapmaları için hayata geçirdiği "ALO 181 Çağrı Merkezi" İmar Barışı uygulaması sırasında da yoğun ilgi görüyor. Yapılardaki imar ve iskan sıkıntısının çözülmesi ve bu yapıların tamamının kayıt altına alınması amaçlanan İmar Barışı düzenlemesinden faydalanmak isteyenler, sorunlarını çağrı merkezine de iletti.

Milliyet Gazetesi'ndeyer alan habere göre bu kapsamda 84 bin 900 vatandaş çağrı merkezini arayarak yapılan düzenleme hakkında bilgi aldı ve başvuru sürecini başlattı. Çoğu sorunun çözümün kavuşturulduğu Çağrı Merkezine, İmar Barışıyla ilgili ilginç çağrılar da yapıldı.

İmar Barışı sürecinden faydalanan bazı vatandaşlar ALO 181 görüşmelerinde, "İmar Barışını başlatanlardan Allah razı olsun" temennisini iletirken, başvuru yapan bir vatandaş ise telefonda görüştüğü çağrı merkezi çalışanlarına "İşim olsun size yemek ısmarlayacağım" dedi. 

Yurt dışından arayan bir gurbetçi ise Almanya'da bulunan mülkü için İmar Barışı'ndan faydalanıp, faydalanamayacağını sordu.


Geri Dön