24 / 04 / 2024

Alsancak Stadı'nda yer teslimi tamam!

Alsancak Stadı'nda yer teslimi tamam!

2015'te yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine inşa edilecek 15 bin kişilik yeni stadın ihalesi için son aşama da tamamlandı.



İzmir Alsancak Stadı'nın yerine inşa edilecek 15 bin kişilik yeni stadın ihalesi için son aşama da tamamlandı. Stad 2014 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle maçlara kapatıldıktan sonra 2015'te yıkıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, 28 Nisan'da düzenlenen yenileme ihalesini 54 milyon 880 bin TL bedelle kazanan Metro İnşaat'la geçen ay sözleşme imzalamasından sonra ihaleye 15 günlük yasal sürede itiraz gelmeyince firmaya yer teslimini de yaptı. 


Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, "Alsancak Stadyumu yerinde yeniden yapılıyor. Sözleşme imzalandı, müteahhit firmaya yer teslimi yapıldı" mesajını twitterdan yayınladı. 


Alsancak Stadı'nın inşaat çalışmalarının bu ay başlaması bekleniyor. İhale şartnamesine göre yer tesliminden itibaren en geç 60 gün içinde inşaata başlanması gerekiyor. Stadın inşaat süresi 18 ay olarak belirlendi. Tarihi stat 2018-19 sezonunda kapılarını futbolseverlere açacak. Uygulama imar planında stadyum alanı olarak tescil edilen stat projesine Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan da onay çıkmıştı.


Hürriyet 


Geri Dön