26 / 04 / 2024

Altan Elmas: Konut projelerimiz dünya standartlarında!

Altan Elmas: Konut projelerimiz dünya standartlarında!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, Güneşli'deki Mirage Rezidans ve Sultanbeyli'deki İlkbahar projelerinin inşaatının devam ettiğini belirterek, "Türkiye'deki markalı konut projeleri dünya standartlarında" diye konuştu.



TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNDE ETKİLİ

 Altan Elmas, Milliyet Gazetesi'nin yeni yaşını kutladığı açıklamasında ise, "Sağlam temeller üzerine kurduğu gazetecilik anlayışıyla; gündemi belirleyen, referans gösterilen, güvenilir haber kaynağı kimliğiyle Milliyet Gazetesi, yaptığı haberlerde Türkiye'nin geleceğinde önemli bir etkiye sahip olduğunu görüyoruz. 

Milliyet Gazetesi, sadece İnşaat sektörünü değil, ülke ekonomisinin can damarı niteliğindeki farklı sektörleri de destekleyen, gündemi daima canlı tutan, heyecanı ve enerjisi ile yakından takip ettiği lokomotif bir yayın. Basın sektörünün lokomotifi Milliyet Gazetesinin 65. yıldönümünü tebrik ediyor, basın sektöründe nice uzun yıllar diliyoruz" dedi. 


Milliyet Emlak Gayrimenkul firmalarının 2000'li yılların başından itibaren kurumsallaşma sürecinde hızla ilerlediğini kaydeden Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, sektörün rekabete açık, tüketicilerin beklentilerine hızla ayak uydurabilen, dünya standartlarında üretim yapar hale geldiğini vurguladı. Elmas, "Sektör ekonomimizin büyümesine, istihdama ve ödemeler dengesine olumlu birçok katkı sağladı. İnşaat sektörü üretimini sadece konut olarak düşünmemek gerekir. 


Sektör yıllar itibari ile hızlı bir gelişim göstererek yurt içinde ve yurtdışında teknik ve uzmanlık gerektiren baraj, santral, köprü, tünel gibi birçok başarılı projeye imza attı.Türk müteahhitlik sektörü 2014 yılında, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketleri listesinde 42 şirket ile yer alarak Çin'den sonra dünyada ikinci oldu. 2014 Yılı Ekim ayı itibari ile sektörün kümülatif proje bedeli yaklaşık 300 milyar dolara ulaştı dedi. 

'Gelişim devam edecek' Altan Elmas, konut sektöründe, kamunun yol göstericiliği ile 1980'lerde büyük şehirlerde 'sağlıklı ve doğru yapılaşma hamlesi' başlatıldığını belirterek, özel sektör firmalarının da tecrübe kazandığını ve bugün gayrimenkul firmaları dünya standartlarında üretim yapabilen markalı birçok konut projesi üretir konuma ulaştığını dile getirdi. 


Altan Elmas, "2002 sonrası sağlanan makro ekonomik istikrar sayesinde para ve sermaye piyasalarındaki iyileşme ile paralel tüm Türkiye'de yeni bir konut hamlesi başlattı. Son yıllarda gündemde olan kentsel dönüşüm ile özellikle büyük şehirlerdeki eski sağlam olmayan kent dokuları değişme yoluna girdi" diye konuştu. 


SUR YAPI'NIN KİLOMETRE TAŞLARI

 Sur Yapı'nın bu dönemde kilometre taşlarından da bahseden Altan Elmas, şöyle devam etti: "1992 Sur Yapı, proje aşamasından başlayarak, proje geliştirme, mimari, yapım-üretim dâhil anahtar teslimi, yüksek kalitede iş yapan bir inşaat firması olarak gayrimenkul sektörüne adım attı. Pek çok konut projesi üretti. 2000'li yılların başından itibaren sektörde yerini en üstlere taşıdı. Bunların yanında önemli fabrikalarda da imzası bulunan Sur Yapı, enerji yatırımları da yaptı. 

Exen projesi pek çok ödül alan Sur Yapı, 2012 yılında 20. yılını kutladı. 2013 Sur Yapı, Avrupa yakasında ilk AVM yatırımı olan Axis Kâğıthane alışveriş merkezini bitirip, işletmeye başladı. 2014 Anadolu yakasında Metrogarden alışveriş merkezini bitirip, işletmeye başladı. 2014 Sur Yapı, İstanbul dışında ilk markalı konut projesine Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Sur Yapı Marka Rezidans ve AVM adıyla başladı. 2014 yılında tüketiciler tarafından binlerce uluslararası ve ulusal marka arasından belirlenen 134 markalık SUPERBRANDS listesine seçildi. 2015'te İzmir'in Bayraklı ilçesinde marina, otel, AVM, ofis ve rezidanslardan oluşan karma projenin hazırlıklarını gerçekleştirdi." 


Milliyet 65.Yıl Eki


Geri Dön