19 / 04 / 2024

Altın, borsadan liderliği almak üzere! Elinde TL olanlar bu habere dikkat

Altın, borsadan liderliği almak üzere! Elinde TL olanlar bu habere dikkat

Yeni yılın ilk üç haftası geride kalırken, yatırım araçlarında altın borsanın yerini alıyor.



BİST 100 endeksi, yıla başladığı dolaylar olan 5.509 puana yakın seyrediyor. Gram altın ise aynı dönemde 1.096’dan 1.185’e kadar yükseldi. Altındaki getiri % 6’ya ulaştı. Analistler, altın fiyatlarının bu sene daha güçlü olabileceğini, teknik ve temel şartların bunu desteklediğini ifade ediyor.

ALB Yatırım Araştırma Analisti Ahmet Deniz Yağbasan “2023 yılında altını destekleyecek unsurları 3 ana başlıkta derleyebiliriz. Birinci sırada dolar endeksi ve Amerika Merkez Bankası politikaları yer alıyor. ABD’de PMI, sanayi üretimi, perakende satışlar piyasada bir soğumayı gösteriyor 1 Şubat tarihindeki FED toplantısında da 0,25-0,50 arası, düşük oranlı artış tahmin ediliyor.

Altın, borsadan liderliği almak üzere! Elinde TL olanlar bu habere dikkat

ABD’de faiz hadlerinde zirveye yakınlaşma, enflasyonda gerileme ons altını destekliyor. Jeopolitik gelişmeler ikinci sırada yer alıyor. Rusya-Ukrayna savaşı hâlâ devam ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön