23 / 04 / 2024

Altın düşmeye devam edecek mi?

Altın düşmeye devam edecek mi?

Binlerce yatırımcısı olan gram altın bir ay sonra yatırımcısını üzdü ve 500 liranın altına geriledi. Hal böyle olunca vatandaşlar gram altındaki bu düşüşün devam edip etmeyeceğini merak etmeye başladı. Uzmanlar vatandaşlar tarafından merak edilen sorunları cevapladı...



Altın onsundaki düşüş ile birlikte, dolar kurunda da düşüşün yaşanması gram altının uzun zamandır yüksek olan konumundan uzaklaştırdı ve gram altın tekrar 500 liranın altına geriledi.

A Haber'de yer alan habere göre; altın piyasasını yakından takip eden yatırımcılar gram altındaki düşüş devam edecek mi? Altın fiyatları ne olacak? gibi soruların cevaplarını aramaya başladı.  

Geçen hafta gram altın kapanışta 506,9 liradan işlem görmüştü. Gram altın bir ay sonrasında yeni haftaya 500 liranın altında başladı.  Peki, altın fiyatları neden düşüyor, bu düşüş devam edecek mi?  İşte uzmanlardan çarpıcı açıklamalar...

Altın düşmeye devam edecek mi?

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Uzun zamandır yükselişte olan ons altının fiyatı bugün 1857 dolar seviyesine düştü. Binlerce altın yatırımcısı bu düşüşün nedenini merak ediyor. Düşüşün neden ise çarşmba günü açıklanacak. FED tarafından  faiz artırma politikalarına başlanacağının duyurulmasından sonra empita fiyatlarında düşüş gözlemlendi.

Altın düşmeye devam edecek mi?

ALTIN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ SÜRECEK Mİ?

Büyük bir merakla beklenen ons altındaki gelişmeler, FED Başkanı Pawell'ın açıklamalarından sonra belli olacak.  FED'in fazi oranları çarşamba günü büyük bir merakla takip edilecek. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş; ''böyle bir söylem gerçekleşirse altının ons fiyatında gerileme devam edebilir.'' dedi.

Memiş yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan da haziran ayı ile alakalı faizlerle alakalı bir değişikliğe gidilmesi beklenmiyor. Bu nedenle dolar tarafındaki gerileme 8,25 seviyesine kadar devam edebilir. Bu da gram altın fiyatının 488 seviyesine kadar düşüşlerini destekleyebilir." ifadelerini kullandı.

Altın düşmeye devam edecek mi?

ALTINDAKİ DÜŞÜŞ ALIM FIRSATI MI?

İslam Memiş, "Altındaki düşüşün alım fırsatı mı" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Çarşamba günü hem altının ons fiyatını hem de altının gram fiyatındaki tabloyu daha net bir şekilde göreceğiz. Dolayısıyla yatırımcıların karar vermesi için çarşamba gününü beklemesi gerekiyor. Düşüşlerin kısa vadede kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Yükseliş yönünde direnç seviyelerindeki 540-560 lira aralığı daha bitmiş değil. Bu düşüşlerin ben yatırımcısına alım fırsatı sunduğunu düşünüyorum."

14 Haziran 2021 altın fiyatları!

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön