25 / 04 / 2024

Altın mart sonunda kaç lira olacak? İşte yanıtı

Altın mart sonunda kaç lira olacak? İşte yanıtı

Altın yatırımcısını sevindiriyor. Gram altın fiyatı dün 1.173 lira ile rekor yeniledi. Peki altın fiyatlarında beklenti ne durumda? 5 kurumun ilk çeyrek gram altın tahmini şu şekilde...



İnfo Yatırım’dan Emre Seçen’in 2023 ilk çeyrekte sonu gram altın beklentisi 1,200 TL ve üstünde. “1 ons altın 31,1 gram altına tekabül ediyor. Bunun dolar/TL ile çarpımı ons altının fiyatını aşağı yukarı veriyor” diyen Seçen; ons altın sert geri çekilse de dolar/TL’deki yukarı yönlü hareketle gram altının kısmi yukarı yönlü hareketine devam edeceği görüşünde.

Emre Seçen; FED’in güvercin tutuma geçtiği ve en azından ilk çeyrekte bunu devam ettirebileceği öngörüsüyle ve kur tarafındaki yatay seyrin devamına yönelik beklentisiyle gram altında 1,200 TL ve üzerine işaret ediyor.

Altın fiyatlarına ilişkin diğer kurumların değerlendirmeleri ise şöyle: 

Ahlatcı Yatırım: Altın fiyatlarında rekor tazeleyen yükselişlerin devamını görüyoruz. Yatırımcıların altına olan talebinin güvenli liman ihtiyacından dolayı yılın ilk çeyreğinde de devam etmesini bekliyoruz. Kurda sürmesini beklediğimiz dar banttaki hareketlere karşın ons altında kaydedilen yükselişler gram altın fiyatlarını da bu tarihlerde 1150-1200 TL aralığında tutabilir.

Yatırım Finansman: Fed’in faiz artırımlarında sona yaklaştığı ve negatif reel faiz ortamının kademeli olarak geride kalacağı tezleri ons altın fiyatları üzerindeki baskının sona erip Kasım ayından bu yana belirgin bir tepkinin yaşanmasına neden oluyor. 1615 $/ons civarından başlayarak dolar bazında %20’ye yaklaşan tepki hareketi, tepkinin boğa piyasasına dönüşme sürecinde olduğuna işaret ediyor. Dolar/TL kuru ile ilgili beklentilerimizi de dikkate aldığımızda, TL bazında gram altın fiyatlarının 1250 TL/gram üzerine yönelebileceğini düşünüyoruz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön