26 / 04 / 2024

Altın mart sonunda kaç lira olacak? İşte yanıtı

Altın mart sonunda kaç lira olacak? İşte yanıtı

Altın yatırımcısını sevindiriyor. Gram altın fiyatı dün 1.173 lira ile rekor yeniledi. Peki altın fiyatlarında beklenti ne durumda? 5 kurumun ilk çeyrek gram altın tahmini şu şekilde...



Ziraat Yatırım: ABD’de son açıklanan ve enflasyonda düşüşün sürebileceğinin işaretini veren veriler, Fed’e yönelik agresif beklentileri azalttı. Bu durum risk iştahında toparlanmaya neden olurken, Çin’in açılma hikayesi de destekleyici. Bununla birlikte Avrupa’da enerji fiyatlarındaki düşüşler ve Avrupa Merkez Bankası’nın şahin tutumunu koruması da dikkate alındığında Dolar endeksindeki (DXY) düşüş trendi devam edebilir. Bu kapsamda, halihazırda Altın lehine devam eden pozisyonlanmaların sürebileceğini ve Ons Altın’da yükseliş eğiliminin devam edebileceğini düşünüyoruz. Dolar/TL’deki beklentimiz de dikkate alındığında gram altının mart sonunda 1.250 üstü olabileceğini düşünüyoruz. 

A1 Capital: Enflasyondaki gerileme ile birlikte FED’in faiz artış hızını yavaşlatacağına  ve Şubat ayında 25 baz puanlık faiz artış yapacağına yönelik beklentiler, küresel enflasyonda yavaşlamanın belirginleşeceğine yönelik tahminler birleşince,  Ons altın 2022 Nisan ayında sonra ki en yüksek seviyesi 1,942 ons/usd’ye  çıkarken , dolar/TL paritesinin de  etkisiyle de gram altın fiyatı için yeni rekor seviye 1,174 TL’yi gördük. 

Global konjektürde faiz artış hızının kesilecek olması ve enflasyondaki gerileme ons altın fiyatının fiyatında yükselişin devamını sağlayacak gibi durmaktadır. Bu da dolar/TL paritesinin 18/20 bandında salınım beklentimizle birlikte değerlendirdiğimizde gram altında 1200/1250 TL seviyelerini görmemiz sürpriz olmayacaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön