25 / 04 / 2024

Altın oyuna geri döndü! Analistlerden Ekim ayı için sert uyarı! Sakın bunu yapmayın...

Altın oyuna geri döndü! Analistlerden Ekim ayı için sert uyarı! Sakın bunu yapmayın...

Dünya Altın Konseyi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bu yıl en fazla altın alımı gerçekleştiren merkez bankası olduğunu duyurdu. Türkiye Merkez Bankası altın toplamaya devam ederken, dolar yükselmeye devam ediyor. Altın yatırımcısının kafası karışık. Altın yatırımının geleceği ne olur...



ALTIN YÜZDE 20 DEĞER KAYBETTİ

Altın bu yıl Mart ayında gördüğü zirveden neredeyse yüzde 20 kaybetti ve gelen ABD verileri sonrası Fed yetkililerinden gelen ciddi açıklamalar değer kayıplarını arttırdı . Fed'in daha agresif bir sıkılaşma ihtimali üzerinde olacağı ve değerli metalin daha fazla baskıyla karşılaşabileceği beklentiler arasınada yer alıyor.

Perşembe günü beklenenden daha iyi gelen enflasyon verileri ABD ekonomisinin daha fazla Fed sıkılaştırmasını kaldırabileceğini gösterdi.

Altın oyuna geri döndü! Analistlerden Ekim ayı için sert uyarı! Sakın bunu yapmayın...

FİTCH ALTIN YORUMU NEDİR?

Fitch: Altın fiyatları, küresel ekonomiyi çevreleyen sayısı risk nedeniyle rekabet eden ekonomik güçler tarafından belirlenmeye devam diyor ancak bu sorunların etkisinin artık aşağı yönlü olduğuna düşünüyoruz, diyerek ihtimalleri sıraladı.

Açıklamanın devamında, “Ukrayna savaşında çatışmalar ilerledikçe kayda değer fiyat dalgalanmaları beklense de altın fiyatlarının önümüzdeki aylarda pandemi öncesi döneme kıyasla yüksek kalmasını bekliyoruz” dedi.

Altın oyuna geri döndü! Analistlerden Ekim ayı için sert uyarı! Sakın bunu yapmayın...

ONS VE GRAM ALTIN SON DURUM

Ons altın 1672 dolar oldu. Gram altın alış fiyatı aynı dakikalarda 993,61 TL, satış fiyatı ise 1007,36 TL seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın ise 1628 TL'den alınıp 1647 TL'den satılıyor.

Merkez Bankası altın topluyor! Türkiye ilk sırada! Rekor rakam şimdi geldi

Zayıflayan dolar altına güç kazandırdı! Yatırımcılar derin bir nefes aldı

Bitcoin bugün ne kadar? 30 Eylül Bitcoin, Ethereum, Degecoin ve Ripple kaç dolar/TL?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön