24 / 04 / 2024

Altın ve dolardaki hareketlenme başladı! Altın ve dolar yükselecek mi? Ünlü uzman açıkladı

Altın ve dolardaki hareketlenme başladı! Altın ve dolar yükselecek mi? Ünlü uzman açıkladı

Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımı sonrası piyasalar hareketlenmeye başladı. Peki Fed’in karar dolar ve altına nasıl yansıyacak? Prof. Dr. Sefer Şener açıkladı. İşte detaylar…



Piyasaların merakla beklediği Amerikan Merkez Bankası (Fed) faiz kararını dün akşam açıkladı. ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 75 baz puan artırarak % 2,25 - %2,50 aralığına yükseltmeye gitti.

Peki dolar ve altın için şu an son durum ne? Fed’in faiz kararı dolar ve altına nasıl yansıyacak? Konu ile ilgili Milliyet.com.tr'ye Prof. Dr. Sefer Şener demeçte bulundu.

DOLAR ENDEKSİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ MESAJ!

Prof. Drç Sefer Şener,Fed’in faiz artırımına devam edeceğini söylerken, “ Fed’in faiz kararının yanı sıra ABD ve küresel ekonomi ile ilgili Dünya Bankası ve IMF’nin büyüme tahminlerini sürekli aşağıya çekmesi henüz çok ciddi fiyatlanmasa da resesyon endişelerini de yükseltmektedir. IMF 2022 yılı ile ilgili küresel büyüme tahmini % 3.6’dan % 3.2’ye düşürdü. Aynı zamanda hem IMF hem de Dünya Bankası küresel enflasyon tahminlerini de her geçen gün artırmakta. En son IMF küresel enflasyon olasılığı % 6.9’dan % 8.3’e yükseltmiştir. Tüm bunlarla birlikte FED, 2022 sonuna kadar faiz artırımına devam edecektir.

ABD’de faiz artışına gittiği sürece dolar endeksi de artmaya devam edecektir. 2022 yılı içerisinde ABD iki yıllık tahvil faizlerinde de yüzde 4 seviyelerinin üzeri rakamlar görülecektir” ifadelerini kullandı.

 Altın ve dolardaki hareketlenme başladı! Altın ve dolar yükselecek mi? Ünlü uzman açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön