19 / 04 / 2024

Altın yükselecek mi yoksa düşecek mi? Uzman isimden canlı yayında kritik tavsiyeler

Altın yükselecek mi yoksa düşecek mi? Uzman isimden canlı yayında kritik tavsiyeler

Düşüşe geçen altın yatırımcılarının kafasını karıştırırken, altının seyrinin ne olacağını işin uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Dirican açıkladı. Altının düşüşü devam edecek mi? İşte detaylar...



İşte Dirican'ın açıklamaları şu şekilde:

İsveç Finlandiya tarafından NATO'ya başvuru noktasında ons altının tekrar 1900 doların üzerine çıkması mümkün olabilir. 

FED Başkanı Powell geçen hafta bir konuşma yaptı. 4 Mayıs akşamı 50 puanlık bir faiz artışı dünyaya duyurulmuş olacak bize göre. O da altını baskılıyor. Çünkü genelde ABD dolarında küresel anlamda onsun fiyatıyla ters ilişki olduğunu söylemiştim. Doların küresel anlamda talebinin çoğalacağı beklentisi ile çünkü bir yandan bilanço daraltacaklar. Yani dolar likditesi yavaş yavaş azalacak. Karşılığında faiz arttığı için talebi daha çok artacağı beklentisi ile değer kazanması bekleniyor ki dolar endeksi zaten 100'lü seviyelerde, euro dolar partiesindeki 1.00'ın altına gelen kısımda görebiliyoruz. ABD dolarının değer kazanması ons altını baskılıyor.

Altın yükselecek mi yoksa düşecek mi? Uzman isimden canlı yayında kritik tavsiyeler


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön