20 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikasında yeni vergi uygulaması yok!

Altına dayalı kira sertifikasında yeni vergi uygulaması yok!

Altına dayalı tahvil ve kira sertifikasına ilişkin vergi uygulamasıyla da ilgili açıklamalar yapan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Basında, sanki yeni bir vergi uygulaması gibi anlaşılmış. Böyle bir şey söz konusu değil." dedi.



 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Bakanlığının 2018 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

 

Orta Vadeli Programlarda (OVP) belirlenen hedeflerin tutturulamadığı yönündeki eleştiriler üzerine Elvan, kalkınma planları ve OVP'leri hazırlarken toplumun değişik kesimlerinden katkı aldıklarını belirtti.

 

Bakan Elvan, "2023 hedeflerinin sonuna kadar arkasındayız. 2023 hedeflerini hiçbir zaman sadece 2 veya 3 göstergeye indirgeyemeyiz. 2023 ile ilgili çok hedefimiz var. Hangi plan dönemine bakarsanız bakın gerçekleşme oranı açısından farklılaşma olmuştur, 10. Kalkınma Planı'nda da olacaktır. Siz '3 olacak' dediğiniz zaman onun 3 olması için elbette çaba sarf edeceksiniz ama onun dışında etken olarak devreye girecek bazı hususlar da söz konusu olabilir." diye konuştu. 

 

-  "Altına dayalı tahvilde yeni vergi uygulaması yok"

 

Altına dayalı tahvil ve kira sertifikasına ilişkin vergi uygulamasıyla da ilgili açıklamalar yapan Elvan, bunun aslında yapılmış bir düzenleme olduğunu belirterek, "Basında, sanki yeni bir vergi uygulaması gibi anlaşılmış. Böyle bir şey söz konusu değil." dedi.

Bugün bazı internet sitelerindeki "döviz ve altına dayalı menkul kıymetler ile bunların dayanak varlıklarının tabi olduğu vergi uygulamalarının gözden geçirilmesine" ilişkin konunun Orta Vadeli Program'da zaten bulunduğunu belirten Elvan, "Bununla ilgili geçtiğimiz günlerde bir düzenleme yaptık. Yüzde 10 olan altına dayalı tahvil ve kira sertifikasındaki stopaj oranını yüzde sıfıra indirdik. Arkadaşlar sunum kitapçığında, bu konuyu 'yapılacaklar' kısmına sehven koymuş." diye konuştu.


Geri Dön