28 / 03 / 2024

Altındağ Önder Mahallesi’nde yıkımlar sevindirdi!

Altındağ Önder Mahallesi’nde yıkımlar sevindirdi!

Ankara Altındağ Belediyesi’nin Önder Mahallesi’nde 2 gün önce başlattığı yıkım çalışması, bölgedeki hak sahipleri tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Son dönemde artan suç oranı mahalleliyi endişelendiriyordu.



Altındağ Belediyesi’nin Önder Mahallesi’nde 2 gün önce başlattığı yıkım çalışması bölgedeki hak sahipleri tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.


Evlerinin uzun zamandır işgalciler, suç örgütleri ve göçmenler tarafından kullanıldığını, mahallenin artık iyice yaşanmaz hale geldiğini söyleyen hak sahiplerinin artık yüzü gülüyor. Vatandaş, Başkan Tiryaki’ye ve Altındağ Belediyesi’ne kararlı çalışmaları için teşekkür ediyor.


83 yaşındaki İbrahim Çalışkan da yüzü gülen mahalle sakinlerinden, 50 yıldır bu mahallede oturduğunu söyleyen İbrahim Çalışkan hasta olan eşiyle birlikte mahallenin değiştiği günleri gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade etti. “Yıllardır buraların sorununa kimse çözüm bulamamıştı. Mahallemizde suç arttı, hırsızlık arttı. Başkanımızdan Allah razı olsun. Onun sayesinde eşimle birlikte daha rahat ve temiz bir evde yaşayacağız.” diyen İbrahim Amca, Altındağ Belediyesi’ne teşekkür etti.


“ÇOK ŞÜKÜR BUGÜNLERİ DE GÖRDÜK.”


70 yaşındaki Hasan Doğan Ay ise 55 senedir Önder Mahallesi’nde oturduğunu ancak artık mahallenin oturulamayacak hale geldiğini söyledi. Ay “Kendime ait bir gecekondum var. Son zamanlarda rahat uyku uyuyamıyorduk. Herkes için iyilik istiyorum, rahatlık istiyorum. Herkes temiz bir mahallede, rahat rahat yaşasın istiyorum. Çok şükür bugünleri de gördük.” dedi. Yıkımları büyük memnuniyetle karşıladığını belirten Ay, “Bu işi yapsa yapsa Veysel Başkan yapar diyordum, yanılmadım. Allah ondan razı olsun.” sözleriyle Altındağ Belediyesi’ne ve Başkan Tiryaki’ye teşekkür etti.


“NEYSE Kİ BAŞKAN TİRYAKİ HALKI ANLIYOR VE ÇÖZÜM ÜRETİYOR”


Mahalledeki hak sahiplerinden Ahmet Parlar (65) ise Önder Mahallesi artık oturulamayacak bir hale geldiği için ailesiyle birlikte taşınmak zorunda kaldığını, ancak gönlünün hala büyüdüğü mahallede olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümü çok desteklediğini belirten Parlar sözlerine şöyle devam etti:


“İçerisinde 1 tuvaleti bulunan, 5 evin bir arada olduğu bir avluda büyüdüm. Yıllarca gecekondunun tüm yükünü ailemle birlikte çektim. En çok da hanımlarımız çekti. Bu yüzden kentsel dönüşümü sonuna kadar destekliyorum. Yıllar önce yapılan hataları şimdi Başkan Tiryaki düzeltmek için mücadele ediyor. 50-60 yıldır çözülemeyen sorunları çözüyor. Geçmişte oy uğruna çok büyük hatalar yapıldı. Neyse ki Başkan Tiryaki halkı anlıyor ve çözüm üretiyor. Evim yıkılsın ve bir an önce mahallemiz değişsin istiyorum. Kimse üzülmesin istiyorum.”



Hürriyet Yerel




Geri Dön