26 / 04 / 2024

Altının 2 katı! ''Krallara layık tek metal'' olarak biliniyordu! Türkiye şimdi peşine düştü

Altının 2 katı! ''Krallara layık tek metal'' olarak biliniyordu! Türkiye şimdi peşine düştü

Altın ve gümüş derken Türkiye şimdi de platin toplamaya başladı. Platin fiyatları rekor kırarken Türkiye platinin peşine düştü. İşte ayrıntılar...



Türkiye'nin temmuz ayında altın ithalatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1423,1 artarak toplamda 22 bin 375 kg oldu. 

2021 yılının aynı ayında ise ithalat bin 469 kg seviyesinde bulunuyordu. Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası verilerine göre aynı ayda gümüş ithalatı 92 bin 259 kg olarak kayıtlara geçti.

 Geçen yılın aynı ayında gümüş ithalatı 36 bin 208 kg seviyesindeydi.Böylece altın ithalatı 2020 yılı Aralık ayından, gümüş ithalatı 2020 yılı Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyelere gelmiş durumda.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön