26 / 04 / 2024

Altının 2 katı! ''Krallara layık tek metal'' olarak biliniyordu! Türkiye şimdi peşine düştü

Altının 2 katı! ''Krallara layık tek metal'' olarak biliniyordu! Türkiye şimdi peşine düştü

Altın ve gümüş derken Türkiye şimdi de platin toplamaya başladı. Platin fiyatları rekor kırarken Türkiye platinin peşine düştü. İşte ayrıntılar...



PLATİN İTHALATI REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDI

Öte yandan temmuzda toplamda 33,98 kg platin ithalatı yapıldı. Böylece verilerin tutulmaya başlandığı 2005 yılından bu yana en yüksek platin ithalat rakamına ulaşıldı.

Yılın ilk 7 ay lık verilere bakıldığında ithalat 74,96 kg seviyesine ulaştı. Bu rakam tüm zamanların yıllık değerinin de üzerini geçti. Geçen yılın tamamında 71,68 kg platin ithalatı gerçekleştirildi.

Değerli metaller arasında bulunan platin, bir dönem en değerli metal olarak anılmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön