29 / 03 / 2024

Altınok Öz: Ceviz Meydanı insanların buluşma noktası olacak!

Altınok Öz: Ceviz Meydanı insanların buluşma noktası olacak!

Ceviz Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi’nin ihalesi sonrası alanda başlayan çalışmaları sıkı takibe alan Başkan Altınok Öz, "İnsanların rahat yaşayacağı, bulaşacağı, nefes alacağı alanları oluşturmak kent yöneticilerinin görevidir" dedi.



Ceviz Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi´nin ihalesi sonrası alanda başlayan çalışmaları sıkı takibe alan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Fen İşleri Müdürlüğü’nden sorumlu Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak ile birlikte hafriyat çalışmalarının yapıldığı alana gelerek incelemelerde bulundu. İnşaat alanını gezen Başkan Altınok Öz, çalışmalar hakkında İnşaat Mühendisi Abdurrahman Ağaç ve ihaleyi alan firma yetkililerinden detaylı bilgi aldı. Alandaki inşaat ofisine geçen Başkan Altınok Öz, bilgisayar ve krokiler üzerinde de projeleri titizlikle inceledi. Kısa süre önce çalışmalara başlanan alanda, hafriyat çalışmaları hızla devam ediyor. İnşaat çalışmalarının da tamamlanmasıyla tesisler hizmete girecek, böylelikle Kartal ve Cevizli bölgesi eşsiz bir meydana kavuşacak.

Ceviz Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi’ndeki çalışmaları, sıkı takibe alan Başkan Op. Dr. Altınok Öz, “Modern Belediyecilik” uygulamaları ile Kartal’ı daha yaşanır bir kent haline getirdiklerini ve bu uygulamalara devam edeceklerini belirtirken, özellikle bölge insanının huzur bulacağı, çok amaçlı bir meydan yapacaklarını söyledi.


"İSTANBUL’A ÖRNEK BİR MEYDAN OLACAK"

Çalışmaları bittikten sonra, Ceviz Meydanının insanların buluşma noktası olacağını söyleyen Başkan Öz, "Bu meydan, insanların buluşma noktası olacak ve inanıyorum ki İstanbul’da örnek gösterilecek. Amacımız; Cevizli, Orhantepe ve Esentepe’deki vatandaşlarımızın kentin sahil bölümüne geçmelerine gerek kalmadan gözleri ile denizi buluşabilmektir. Hem dinlenmelerini hem de huzurlu ve keyifli bir şekilde vakit geçirmelerini sağlamaktır”dedi.


CEVİZ MEYDANI PROJESİ

Yaklaşık 19 bin metrekare alana inşa edilecek olan Ceviz Meydanı’nın; 3 bodrum kat, 1 zemin, 7 normal kat ve çatıdan oluşacağını söyleyen Öz: “İki yıl içerisinde bitmesi planlan Ceviz Meydanı’nda yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı salonlar, sergi, galeri ve fuaye alanları, kütüphane, kafeterya, revir, projeksiyon odası, yönetim ofisleri, mekanik odalar, su depoları, kurs birimleri, gösteri hazırlık alanları, spor salonu, soğuk hava depoları, mutfak, otoparklar, engelli otoparkları, yangın merpenleri, yangın asansörleri, wc’ler, engelli wc’leri, açık teraslar ve anfi tiyatro yer alacak. Meydan, 4 bin 500 metrekare üzerine kurulacak yaklaşık 11 bin 500 metrekare yeşil donatı alanına sahip olacak.” dedi.

Başkan Altınok Öz İnşaat alanında çalışan personele başarılı çalışmalar diledikten sonra alandan ayrıldı.



Hürriyet 


Geri Dön