29 / 03 / 2024

Altınok Öz: Kartal’ı marka haline getireceğiz!

Altınok Öz: Kartal’ı marka haline getireceğiz!

Kartal’ı Anadolu Yakası’nın cazibe merkezi haline getirmek için çalıştıklarını belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal’ı marka haline getireceğiz” dedi.



Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, mahalle ziyaretlerini aralıksız sürdürmeye devam ediyor. Başkan Altınok Öz, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile birlikte Kartal  Ankara  Caddesi, Çavuşoğlu, Yunus, Topselvi, Yalı ve Hürriyet Mahallesi’ni gezerek vatandaşları ve esnafı ziyaret etti. Vatandaşların talep ve şikayetlerini dinleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Çarşı esnafıyla da sohbet etti. Başkan Öz, esnafın sıkıntılarının kısa sürede giderilmesi için ilgili müdürlüklere talimat verdi. Halkın arasından geldiğini ifade eden Başkan Öz, vatandaşların sıkıntılarını yerinde gidip gördüğünü ve sorunlarını anladığını belirterek, “Her Sabah erken kalkarım. Kartal’ı dolaşır, insanlar için yapılan çalışmaları sahada yerinde incelerim. Bu tür ziyaretler her bakımdan yapmış olduğumuz hizmetlerin halk ve esnaf tarafından nasıl değerlendirildiği konusunda bize yol gösterici oluyor. Ben halkın arasından geldim, halkımın arasındayım” dedi.


“KARTAL’I MARKA YAPACAĞIZ”


Öz, geçtiğimiz günlerde Kartal’da yatırım yapan inşaat firmalarının yetkilileri ile buluştuğu basın toplantısını da hatırlatarak, "Büyük inşaat firmalarıyla Kartal’da bir araya geldik. Ulusal basında büyük yankı uyandırdı ve yer buldu. Anadolu yakasının merkezi Kartal’dır. Ben varım diye bir türlü ilan edemiyorlar. Merkez olan yerde bazı değişiklikler yapmak zorundalar. Kartal’ın nüfusu 450 bindir. Mevcut imar haklarıyla, boş alanlarıyla, deprem dönüşümüyle ve yerinde dönüşümüyle 1 milyon 200 bin nüfuslu bir kent haline gelecek. Dolayısıyla bizim bütün planlarımız, Kartal’ı Anadolu yakasının merkezi olacak bir yapıya kavuşturmaktır. Kartal sınırlarını aştı. Kartal’ı marka haline getireceğiz” dedi.


“DEPREM DÖNÜŞÜMÜ VE YERİNDE DÖNÜŞÜMDE LİDERİZ”


Başkan Altınok Öz, Türkiye’de deprem ve yerinde dönüşüm kelimesini kullanan ve uygulamaya sokan ilk belediyenin Kartal Belediyesi olduğuna dikkat çekerek, bu konuda lider olduklarının altını çizdi. Dönüşümde Kartal modelinin ilçede uygulandığını belirten Başkan Altınok Öz, "Deprem dönüşümü ile ilgili sözleşme taslağı hazırlayarak internet sitesine koyan da Kartal Belediyesi’dir. Şu ana kadar 18 bin 583 kişiyi çürük ve depreme dayanıksız binalarda yaşamaktan kurtardık. Halka neyi veriyorsanız onu görüyorsunuz. ‘Önce tapu sonra yapı’ dedik. Kartal’da dönüşümün her türlü modelini görmek mümkündür. Kentsel dönüşümde, yerinde dönüşümde ve deprem dönüşümünde Kartal Belediyesi liderdir” diye konuştu.


Kentsel doku yenilenmesinde ücretsiz teknik danışmanlık hizmeti verdiklerini de ifade eden Başkan Öz, “İmar planı sorunlarını çözdük, çözüyoruz. Yaptığımız planlarla Kartal, Anadolu Yakası’nın yükselen yıldızı olma yolunda ilerliyor. Önce insan ilkemizden ayrılmadan sosyal belediyeciliğin tüm alanlarındaki yansımalarını Kartal’da uygulamayı sürdüreceğiz. Her alanda çağdaş bir Kartal için yapacaklarımızı planladık. Kartal’ı temel kentsel sorunları toplumsal mutabakat ile çözen, katılımcı, şeffaf, hesap verebilen, halkın ve kurumların denetimine açık, gücünü toplumdan alan, insan haklarına ve demokrasi ilkelerine saygılı bir yönetim anlayışı ile yönetiyoruz. İmar, kentsel altyapı, ulaşım, afet yönetimi, çevre sağlığı, kültür- sanat, turizm, sosyal hizmetler ve konut üretimi konusunda yapılacak tüm hizmetlerde halkın yararını merkez alarak çalışmaya devam edeceğiz. Başta engelliler olmak üzere, kadın, yaşlı ve çocukların yüksek yaşam kalitesine sahip olduğu kültürel ve doğal değerlerini özgürce yaşadıkları bir Kartal hedefimizdir” şeklinde konuştu.


“KARTAL’DA TAPU VE MÜLK SORUNLARINI ÇÖZDÜK”


Kartal’da tapu sorununun çözüldüğünü ve vatandaşlara tapularının verildiğini de söyleyen Başkan Altınok Öz, “Kartal Belediyesi olarak bütün tapuları verdik. Sonra da Milli emlak’a ait olanları verdik. Yani önce tapu, sonra yapı dedik. Uğur Mumcu’dan Yakacık’a doğru giderken görünür. 11 gecekondunun birleşmesiyle oluşan bir site var. Birleştirdiniz mi, tapu sorununu çözdünüz mü? Halkın kendisi ortaya koyuyor. Yerinde dönüşümde bazı siteler var ki kamuya ait mülkiyetin o sitelere nakliyle ancak dönüşme fırsatı olabiliyor. İşte onlardan iki tanesine örnek olarak Belde Sitesi ve Astsubaylar Sitesi’dir. Astsubaylar Sitesi ‘Gökdeniz Kartal’ olarak var oluyor. Burada halkın yüzde yüzünün katılımıyla oluştu” dedi.


“BİR YEREL YÖNETİM İÇİN ZORUNLU OLAN ŞEY KREŞTİR”


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yerel yönetimler için zorunlu olan hizmetlerden birinin de kreş açmak olduğuna dikkat çekerek, “Bir yerel yönetimin yapmakla zorunlu olduğu ve yapması gereken bir şey varsa o da kreştir. Çünkü insanlar çocuklarını bir yere emanet ediyor. Kreşler açıyoruz. Kreşler, çok önemli hizmet alanlarıdır. Çünkü kreşte bir çocuğa bir şey oldu mu büyük sorunlar yaşanır. 1 olan kreş sayımızı 11’e yükselttik. Bu kreşlerimizde 570 çocuğumuz ve 70 kreş öğretmenimiz var” dedi.

Sokak sokak, mahalle mahalle dolaşan Başkan Altınok Öz, çocuklarla ve Kartalılarla da fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.


Milliyet


Geri Dön