19 / 04 / 2024

Altınordu'ya 37 milyon TL'lik yatırım!

Altınordu'ya 37 milyon TL'lik yatırım!

Yatırım çalışmalarını her geçen yıl artırarak sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında Altınordu ilçesine 37 milyon TL’lik içme suyu ve altyapı yatırımı gerçekleştirecek.




Yatırım çalışmalarını her geçen yıl artırarak sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında Altınordu ilçesine 37 milyon TL’lik içme suyu ve altyapı yatırımı gerçekleştirecek.

 

OSKİ Genel Müdürlüğü, Altınordu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, 2015-2016 yıllarında hayata geçirilen ve 2017’de yapılması planlanan projeler hakkında sunum yapılarak bilgiler verildi.

 

101 KM’LİK ALTYAPI ÇALIŞMASINI 15 NOKTADA SÜRDÜRÜYORUZ

 

Toplantının açılışında konuşma yapan OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, OSKİ’nin yatırımlarını bir yandan hayata geçirdiğini diğer yandan da master plan çalışmalarıyla içme suyu ve kanalizasyonda Ordu’nun tamamını planladığını belirtti. 2017 yılının sonuna kadar, özellikle Altınordu ilçe merkezi başta olmak üzere, planlanan altyapı çalışmalarını bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Genel Müdür Fatih Yürük, AB Projesi ile sürdürülen yatırımlar hakkında, “Yaklaşık 40 milyon TL’lik bütçeyle 30 km kanalizasyon ve 71 km içme suyu olmak üzere toplamda 101 km’lik altyapı çalışmamızı Altınordu ilçe merkezinin 15 noktasında sürdürüyoruz. Her sokakta altyapı çalışmamız var ve bu çalışmalar esnasında oluşan aksaklıklardan dolayı vatandaşlarımızın hoşgörüsüne sığınmak istiyoruz” dedi.

 

BİRÇOK NOKTAYA İÇME SUYU ŞEBEKE VE İSALE HATTI YAPILACAK

 

OSKİ Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Nurettin Karagöz tarafından, Altınordu ilçesine 2015 ve 2016 yıllarında kazandırılan yatırımlar ile 2017’de yapılması planlanan projelerin detaylı bir sunumu yapıldı. Selimiye Mahallesi depolar arası dağılım hattı, Cumhuriyet ve Hürriyet Mahallesi içme suyu inşaatı, Düzköy Mahallesi şebeke hattı, Karşıyaka Mahallesi yağmur suyu, Karapınar Mahallesi ve Küçük Sanayi yağmur suyu hattı ile Kumbaşı, Dedeli, Saraycık, Akkese, Dikence, Kurtuluş, Yağızlı, Kızılhisar, Oğmaca, Işıklı ve Ortaköy Mahalleleri başta olmak üzere birçok noktada içme suyu şebeke ve isale hattının yapılacağı ifade edilirken, bu doğrultuda Altınordu’ya 2017 yılında 37.225.000 milyon TL bütçeli yatırımın planlandığı belirtildi.

 

YAPILAN İŞİ KISA SÜREDE VATANDAŞA YANSITMALIYIZ

 

Toplantının sonunda konuşması yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, içme sularını kullandıktan sonra oluşan kanalizasyon ve yağmur sularının düzenli ve standartlara uygun bir şekilde işletilmesini sağlamayı amaçladıklarını söyleyerek, “Şehir merkezinde bu hedef dâhilinde çok sıkı bir şekilde altyapı çalışmaları devam ediyor. Belediyemizin çalışmalarını diğer yatırımcı kuruluşlarla koordineli sürdürerek, yapılan işin vatandaşa kısa sürede yansıtılması şüphesiz memnuniyetimizi artırıyor. Bundan dolayı OSKİ Genel Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön