19 / 04 / 2024

Altınyıldız, Çerkezköy'de fabrika ve arsasını alacak!

Altınyıldız, Çerkezköy'de fabrika ve arsasını alacak!

Boyner Perakende'ye bağlı şirketlerden Altınyıldız, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrika binalarıyla, yaklaşık 125 dönüm açık alanı içeren arsayı, Akkök Grubu'na bağlı Akiş GYO'dan satın alacak.



Boyner Perakende'ye bağlı şirketlerden Altınyıldız, yeni bir yatırım planı hayata geçiriyor. 1952'den beri kumaş üreten Altınyıldız, tamamını nakit karşılamak üzere öz sermayesini 100 milyon lira artırmayı planlıyor.


Şirket, öncelikle üretimde verimlilik, katma değer ve rekabet gücünü yükseltecek yatırımlar hayata geçirecek. Ayrıca Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan ve Avrupa'nın en büyük entegre tekstil fabrikalarından biri olan 45 bin metrekare kapalı kullanım alanlı fabrika binaları ile yaklaşık 125 dönüm açık alanı içeren arsayı Akkök Grubu'na bağlı Akiş GYO'dan satın alacak. KDV hariç 24,7 milyon dolar tutarındaki satın alma bedeli 5 yılda eşit taksitlerle ödenecek.


Altınyıldız Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner “65 yıllık markamız Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde geliştirdiği kumaşlarla pek çok dünya markasının tercihi haline gelmiş durumda. Tekstil üretiminde artan küresel rekabet ve yurtdışı piyasalardaki gelişmeleri de değerlendirerek özkaynak yapımızı güçlendirme kararı aldık. Altınyıldız önümüzdeki yıllarda da inovasyonla büyümeye ve Türkiye için katma değer oluşturmaya devam edecek.” dedi.


DÜNYANIN ÖNEMLİ YÜNLÜ KUMAŞ ÜRETİCİLERİNDEN


Boyner Holding'in ilk göz ağrısı Altınyıldız, kumaşlarıyla dünyanın önde gelen yünlü kumaş üreticileri arasında yer alıyor. Yurtiçinde lider konumda. Yıllık 10 milyon metre kumaş üretim kapasitesine sahip olan şirket, Fransa, ABD, Almanya, İspanya, İngiltere, İtalya ve Japonya dahil 50'yi aşkın ülkeye ihracat yapıyor. Şirket yurtdışı satışlarını ABD'de bulunan satış ofisinin yanı sıra Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Danimarka, Japonya ve Tayvan'daki satış temsilcilikleriyle gerçekleştiriyor. Boyner Holding, e-ticaret sitesi morhipo.com'un yüzde 50'sini, Altınyıldız Classics ve Beymen Business'ın da yüzde 50 hisselerini elinde bulunduruyor.


Zaman



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Boyner Holding kuruluşlarından Altınyıldız, özsermayesini 100 milyon lira artırarak Çerkezköy'deki fabrika arsasını satın almayı da içeren yeni bir yatırım planını devreye alıyor. 


Boyner Gruptan yapılan açıklamaya göre Altınyıldız, yeni yatırımlarını özkaynaklarıyla karşılamak üzere özsermayesini 100 milyon TL artırma kararı aldı. Tamamı nakden karşılanacak artıştan sağlanacak kaynakla üretimde verimlilik, katma değer ve rekabet gücünü yükseltecek yatırımların hayata geçirilmesi planlanıyor. 


'5 yılda ödenecek'


Yeni yatırım planı çerçevesinde, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde yer alan ve Avrupa'nın en büyük entegre tekstil fabrikalarından biri olan 45 bin metrekare kapalı kullanım alanlı fabrika binaları ve yaklaşık 125 dönüm açık alanı içeren arsanın satın alınmasına karar verildi. KDV hariç 24,7 milyon dolar tutarındaki satın alma bedeli 5 yılda eşit taksitlerle ödenecek. 


'50 ülkeye ihracat yapıyor'


Açıklamada görüşlerine yer verilen Altınyıldız Tekstil ve Konfeksiyon AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, şunları kaydetti: 


"Altınyıldız, hem Türkiye'nin hem de grubumuzun gurur kaynağı olan 65 yıllık lider bir marka. Ar-Ge faaliyetlerimiz çerçevesinde geliştirdiğimiz kumaşlarla pek çok dünya markasının tercihi haline gelmiş durumdayız. Bu yenilikçi ve lider pozisyonumuzu gelecekte daha da güçlendirerek sürdüreceğiz. 


Yıllık 10 milyon metre kumaş üretim kapasitesine sahip Altınyıldız, Fransa, ABD, Almanya, İspanya, İngiltere, İtalya ve Japonya'nın dahil olduğu 50'nin üzerinde ülkeye ihracat yapıyor. Tekstil üretiminde artan global rekabet ve yurt dışı piyasalardaki gelişmeleri de değerlendirerek özkaynak yapımızı güçlendirme kararı aldık. Yönetim Kurulumuz ile kararlaştırdığımız yeni bir yatırım planını hayata geçiriyoruz. Altınyıldız önümüzdeki yıllarda da inovasyonla büyümeye ve Türkiye için katma değer yaratmaya devam edecek." 


Dünya



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Altınyıldız, yeni yatırımlarını özkaynaklarıyla karşılamak üzere özsermayesini 100 milyon TL artırma kararı aldı.Tamamı nakden karşılanacak artıştan sağlanacak kaynakla üretimde verimlilik, katma değer ve rekabet gücünü yükseltecek yatırımların hayata geçirilmesi planlanıyor. 


 Altınyıldız Tekstil ve Konfeksiyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, “Yeni yatırım planı çerçevesinde, Çerkezköy OSB içinde yer alan ve Avrupa’nın en büyük entegre tekstil fabrikalarından biri olan 45 bin metrakare kapalı kullanım alanlı fabrika binaları ve yaklaşık 125 dönüm açık alanı içeren arsanın, Akkök grubuna bağlı Akiş GYO’dan satın alınmasına karar verildi. KDV hariç 24.7 milyon ABD Doları tutarındaki satın alma bedeli 5 yılda eşit taksitlerle ödenecek” dedi. 


Milliyet



Haber Aydınlık Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Altınyıldız özsermayesini 100 milyon TL artırarak Çerkezköy'deki fabrika arsasını satın almayı da içeren yeni bir yatırım planını devreye alacağını açıkladı. Tamamı nakden karşılanacak artıştan sağlanacak kaynakla üretimde verimlilik, katma değer ve rekabet gücünü yükseltecek yatırımların hayata geçirilmesi planlanıyor. 


ARSAYI AKKÖK'TEN ALACAK

Yeni yatırım planı çerçevesinde, Çerkezköy OSB içinde yer alan ve Avrupa'nın en büyük entegre tekstil fabrikalarından biri olan 45 bin metrakare kapalı kullanım alanlı fabrika binaları ve yaklaşık 125 dönüm açık alanı içeren arsanın, Akkök grubuna bağlı Akis GYO'dan satın alınmasına karar verildi. KDV hariç 24.7 milyon dolar tutarındaki satın alma bedeli 5 yılda eşit taksitlerle ödenecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Altınyıldız Tekstil ve Konfeksiyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, "Tekstil üretiminde artan global rekabet ve yurtdışı piyasalardaki gelişmeleri de değerlendirerek özkaynak yapımızı güçlendirme kararı aldık" dedi. 


BORSA UYARMIŞTI 

Öte yandan Borsa İstanbul, hafta içinde yaptığı açıklamada. Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. ile ilgili, fînansal tablolara göre sermaye kaybı olması nedeniyle, sermayenin güçlendirilmesi konusunda uyarı yapmıştı. Boyner'den yapılan açıklamada, faaliyet sonuçlarının dönemsellikten kaynaklanan etkileri içermekte olduğu bildirilmişti. Boyner açıklamasında, "2015 yıl sonu faaliyet sonuçları değerlendirilecek ve gereği halinde özkaynaklarının yeterli ölçüde artırılması için ana ortak olarak ilgili yasal mevzuat çerçevesinde gerekli işlemler tarafımızca yapılacaktır" denildi. 



Aydınlık




Bu haber Günboyu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ünlü yünlü kumaş üreticilerinden Altınyıldız, özsermayesini 100 milyon TL artırarak Çerkezköy'deki fabrika arsasını satın almayı da içeren yeni bir yatırım planını devreye alıyor. Tamamı nakden karşılanacak artıştan sağlanacak kaynakla üretimde verimlilik, katma değer ve rekabet gücünü yükseltecek yatırımların hayata geçirilmesi planlanıyor. Yeni yatırım planı çerçevesinde, Çerkezköy OSB içinde yer alan ve Avrupa'nın en büyük entegre tekstil fabrikalarından biri olan 45 bin metrakare kapalı kullanım alanlı fabrika binaları ve yaklaşık 125 dönüm açık alanı içeren arsanın, Akkök grubuna bağlı Akiş GYO'dan satın alınmasına karar verildi. KDV hariç 24,7 milyon ABD Doları tutarındaki satın alma bedeli 5 yılda eşit taksitlerle ödenecek. Altınyıldız Tekstil ve Konfeksiyon AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Altınyıldız'ın gruplarının gurur kaynağı olan 65 yıllık lider bir marka olduğunu ifade ederek, ayrıca Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde geliştirdikleri kumaşlarla pek çok dünya markasının tercihi haline geldiklerini kaydetti.



Günboyu



Geri Dön