28 / 03 / 2024

Altunbüken Holding Çemberlitaş'ta otel yapıyor!

Altunbüken Holding Çemberlitaş'ta otel yapıyor!

Kuyumculuk atölyelerini otel yatırımına çevirip turizme girmeye hazırlanan Altunbüken grubu, gayrimenkul ve kuyumculuk alanındaki işlerine otelciliği ekliyor. İstanbul projesi sonrası hedefte Bodrum ve yurtdışı var



Kıymetli maden ve kuyumculuk sektörünün yanı sıra gayrimenkul alanındaki işleriyle 25 yılı geride bırakan Altunbüken Holding, eski atölyelerinin bulunduğu Çemberlitaş’taki binasını otele dönüştürüyor.

110 odalı projeye, grubun yeni inşaat projelerinde kullandığı Relux markasının adı verilecek. Bu yatırımla, otel işletmeciliğinde bir deneyime hazırlandıklarını belirten Altunbüken Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Altunbüken, şöyle konuştu:


“Bu alana ilk defa adım atıyoruz. Şehir içi otel konseptinde olacak. Başarılı olursak Taksim başta olmak üzere şehrin merkezinde yerler bakacağız. Ayrıca mücevher ihracatı ile yakın ilişkilerimiz olan yurtdışı yatırımcılar aracılığıyla yurtdışında önemli merkezlerde de Relux otel markasını sürdürebiliriz.”


2016’da satışta


Bodrum Mazı’daki arazilerinde de bir turizm oteli için çalışmalara başladıklarını anlatan Altunbüken, bu yatırımın imar çalışmalarının son aşamaya geldiğini ifade etti.


Altunbüken’in daha önce açıkladığı Topkapı-Zeytinburnu hattında yer alacak karma projenin 2016 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkarılması planlanıyor. 10 dönümde 55 bin metrekarelik kapalı alan olarak planlanan projenin yüzde 70’i ofis ağırlıklı olacak. Geri kalan yüzde 30’unun rezidans olarak planlandığı projede bir de alışveriş alanı olacak. Altunbüken, proje içinde yer alan ticari alanların ise satılmayacağını söyledi.


50 milyon dolar


Altunbüken, “Arsa fiyatı hariç 45-50 milyon dolarlık yatırım yapılacak. E5’ten giriş alabileceğimiz proje olacağı için binayı yaşatacak bir sistem oluşturmamıza izin veriyor. Birinci kattan deniz görüyor. İçinde bir fabrika binası var, onlar boşaltılıyor” dedi.


Pırlantadan duşakabin mi yapacaksınız?


Cem Altunbüken, lüks kavramının artık pahalı objeler, altın detaylardan ileriye geçtiğini belirterek, “Lüksü yeniden tanımlayacağız dedik, kuyum sektöründe olduğumuzu bilenler hemen ‘pırlantadan duşakabin mi yapacaksınız’ dediler. Lüks artık bu değil ki, zaman bile lüks oldu, bunun için ne yapıyoruz, şehir merkezinde oluyoruz ki, insanların evleri işlerine ve sosyal hayatlarına yakın olsun” dedi. Aynı zamanda lüksü ev ve ofislerde geliştirdikleri sistemlerle yaşattıklarını kaydeden Altunbüken, şöyle devam etti:

“Küçükken prize elimi sokup ölümden döndüm. Bu yüzden Kidz diye bir sistem geliştirdik. Çocuklu aileler için aklınıza ne gelirse biz yapıyoruz, pencerelerden prizlere kadar ne varsa.”


Etiler’i gözüne kestirdi

Relux markasıyla yıl içinde Ümraniye Tepeüstü’nde yer alan ve 2014 yılında Londra’da International Property Awards’ta 5 yıldızlı en iyi ofis projesi ödülü kazanan RELUX RSO 50 Suit&Office projesini satışa çıkaran Altunbüken, 120 milyon liralık gelir beklediği projede satışların yarısından fazlasını tamamladı. Satışa çıkan bir diğer proje olan Ataşehir Finans Merkezine komşu RELUX RFF 35 Finance Flats’te ise satışlar yüzde 60 oranını geçti.

Ümraniye Tepeüstü’nde 200 konutluk bir sitenin dönüşümünde önemli yol kat eden Altunbüken, özellikle Etiler bölgesinde önemli çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.


Milliyet



Geri Dön