19 / 04 / 2024

Altunhisar'da yenilikçi projeler!

Altunhisar'da yenilikçi projeler!

2004 yılından bu yana ilçenin belediye başkanlığı görevini üstlenen ve geçen yıl 3'üncü kez seçilen Niğde Altunhisar İlçe Belediye Başkanı Erdal Sarı, 10 yıl boyunca Altunhisar için yaptıkları çalışmaları anlattı



Vatandaşların kederli günlerinde yanlarında olmayı amaç edindiklerini ve Altunhisar'ın refahı için çalıştıklarının altını çizen Başkan Sarı, belediye kapısının herkese sonuna kadar açık olduğunu ifade etti. 



'Birçok projeye imza attık' 


Belediyenin görevlerinin sadece mutlak görevler olmadığını savunan Başkan Sarı, "Bugüne kadar asli görevlerimiz dışında, kentimizi güzelleştirip, geliştirmek adına belediye imkanlarınca bir çok projeye imza attık. Altunhisar'da yaşamım sürdüren ve özellikle geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz için de projeler ürettik; üretmeye devam ediyoruz" diye konuştu. 



Kaliteli ve konforlu yaşam 


İlçede, otogardan başlayarak otobüsler, duraklar ve yollar; yani ulaşım anlamında kapsamlı pek çok yenileme yapan Niğde Altunhisar İlçe Belediye Başkam Erdal San, "Halkımıza her zaman kaliteli konforlu bir yaşam sağlamak için çabalıyoruz. 

Göreve geldiğimde sadece 500 metre kaldırımı olan ilçede, şimdi ise yaklaşık 32 kilometre kaldırımımız var. Ağaç sayımızı da 5 binden, 1 miyon 105 bin ağaca çıkardık. 

Çevrenin korunması için aynı zaman 7 yıl önce başlattığımız, dönüşümü olamayan pil atıkları gibi atıklarla ilgili kapsamlı bir çalışmamız da mevcut. Örneğin, 10 tane atık pil getiren vatandaşımıza, 5 liralık kırtasiye çeki veriyoruz. Bizler bu memleketin hizmetkarı olarak göreve geldik. Aynı hassasiyeti eğitimde de gösteriyoruz. Yine biz hizmete geldiğimizde anaokulunda toplam sayımız 12 çocuktu ve okul kapanma seviyesine gelmişti. Bizim yaptığımız düzenlemeler sonucunda şu anda servisinden çevre düzenlemesine kadar yenilendi ve öğrenci sayımız 50'ye yaklaştı" dedi.


'Hedefimiz yüksekokul'  


İlçeye kazandırılan futbol sahasının ardından yine spor alanında bir hah saha ve spor kompleksinin yapımına imza attıklarını ifade eaen Başkan Erdal Sarı, "Sosyal faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için bir tören alanını da yine başkanlığım döneminde Altunhisar'a kazandırmış bulunuyoruz. Şimdiki hedefimiz ise ilçemize bir yüksekokul kazandırmak. Bu hedefimiz gerçekleşirse, belediye olarak halı saha ve spor kompleksini okula bağışlayacağız" diye belirtti. 


Başka şehirde yaşayan Niğdeli hemşehrilerinin de memleketlerini unutmadıklarını anlatan Başkan Sarı, "Niğdeliler, buradan ayrılıp, başka şehirde hayat kursalar da, kendi vatandaşlarını unutmuyor; sahip çıkıyor. 

İşadamı hemşehrilerimiz buraya köprüler, yollar yaptırdı. Ben tüm Altunhisar halkı adına hepsine teşekkür ediyorum. Altunhisar'a emeği geçen işadamlarımız, eski belediye başkanlarımız ve şehitlerimizi sokaklara, caddelere isimlerini vererek yaşatmaya gayret gösteriyoruz" dedi. 


Konut sıkıntısı bitiyor... 


İlçede, özellikle dışardan gelen memurlar için konut sıkıntısı olduğunu ifade eden Başkan Erdal San, bu sorunu çözmek için Türkiye'nin ilk talep toplamalı sosyal konut projesini  TOKİ  ortaklığı ile birlikte 2006 yılında hayata geçirdiklerini vurguladı. Sarı, "Aynı projenin 2'ncisi 20Ö9'da üçüncüsü ise bu yıl ilçeye kazandırıldı. Son yaptığımız 144 konutlu proje alt gelirli ailelere hitap ediyor. 4'üncüsü çe için ciddi bir konut sayısı" diye konuştu, de yoksul vurgulu konutlar olacak. Mart-Nisan Altunhisar'ın daha çok tarım ve hayvancıaylarında bu konutlar da teslim edilecek. Bun- lıkla gelişebileceğini söyleyen Başkan Sarı, larla birlikte toplamda yaklaşık 500 konut in- bölgedeki Hasandağı civarında bir termal proşa etmiş olacağız. Merkezi 3 bin nüfuslu bir il çalışmalarının da olduğunu açıkladı. 


Belediye Kültür Evi 


Halkın dinleyerek projeler ürettiklerini belirten Sarı, kentin acil ihtiyacı olduğunu düşündükleri kültürel, sosyal ve sportif alan eksiği için de hızlı bir şekilde çalışma başlattıklarını ve öncelikle kendi imkanları dahilinde bulunan tarihi ve kültürel değeri yüksek malzemeleri belediyeye bağışlayarak, 150 kişilik Belediye Kültür Evi'ni açtıklarını söyledi. Sosyal alanda yapılan projeler arasında mesire alanı yapımı da bulunuyor. 18 Temmuz'da 4'üncüsü Zindan Vadisi (Yaylası) yapılacak olan Aşık Tahiri Kültür ve Yayla Şenlikleri için de belediye kapsamlı bir etkinlik, konaklama ve sosyal yaşam alanı yarattı. 


'Aşçılık öğreniyorlar' 


Altunhisar Halk Eğitim Merkezi ve İşkur işbirliğince Altunhisar'da aşçılık kursu açıldı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nurettin Ünal yaptığı açıklamada, "Aşçılık kursu sabah grubunu 25 kişi ile 19 Ocak'ta başlattık. Diğer grup ise gece kursuna alınacak olup, kursa halkımızın talebinin yoğun olması sebebiyle İşkur taralından oluşturulan komisyonca seçme yapılmıştır. 

Kursumuz toplam 272 saat olup 20 mart 2015 tarihinde sona erecektir. Kurs süresince kursiyerlerimize İş-kur taralından günlük 20 TL ücret ödenecek olup, kurs sonunda başarılı olanlara sertifika düzenlenecektir. Kursiyerlerimize ve İlçemize hayırlı uğurlu olsun" diyerek Altunhisarhlaıın istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni kurslar açacaklarını belirterek verdikleri desteklerden dolayı İlçe Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş'a, Belediye Başkam Erdal Sarı'ya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sayar'a teşekkürlerini iletti. 


Âşıklar kenti: ALTUNHİSAR 


Altunhisar'ın aşıklar kenti olarak anıldığını hatırlatan Başkan Sarı, kentin öyküsünü şöyle anlattı: "Dillere destan olan Aşık Tahiri, Altunhisar'da doğmuştur. 'Adana'ya bir kız geçti gördün mü?' şiirinin sahibi olan ve aslında daha çok yoksulluk, kıtlık, ölüm, hastalık, ayrılık ve zulüm gibi konularda şiirleri bulunan Aşık Tahiri adına, ilçemizde bir anıt bulunuyor. Aşık Şifai, Aşık Nidai, Aşık Muhtaci gibi birçok değerli Altunhisarlı ozanımız var. Bu nedenlerle kentimiz, aşıklar kenti olarak anılıyor." 


Personele destek 


Sigara ve alkol kullanımı ko- izin harçlığı verilmesi kararı aldık, nusunda da çalışmaları bulundu- İşçiye ve memura sahip çıktıklağunu aktaran Başkan Sarı, "Siga- rını ve emek sömürüsünün daima ra, alkol, uyuşturucu veya keyif karşısında olduklarını vurgulayan verici madde kullanan ve bize ge- Başkan San, "Belediyemiz biınlip bıraktığını bildiren personele yesindeki bütün personel sendiöncelikle 'sağlıklı emekçi ödülü' kaildir. Bu uygulamanın işçi hakverilmesi ve 10 günlük mükafat ları için gerekli olduğuna sonuna izni kullandırılması ve 500 lira kadar inananlardanız" dedi. 


Milliyet Ek


Geri Dön