26 / 04 / 2024

Altyapı yatırımları gayrimenkul sektörüne ilgiyi artırıyor!

Altyapı yatırımları gayrimenkul sektörüne ilgiyi artırıyor!

Ticari gayrimenkul üzerine finansal ve profesyonel hizmetler veren ve yatırım yönetimi alanında danışmanlık yapan JLL Türkiye, 2014 yılı ticari gayrimenkul pazarına ilişkin raporunu yayımladı.



JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, altyapı yatırımlarının ticari gayrimenkule olan ilgiyi artırdığını söyledi. Alkaş, “Türkiye son 10 yılda 110 milyar doların üzerinde doğrudan yabancı yatırım çekmeyi başardı. Yatırım yapılan sektörler içinde gayrimenkulün payının artmakta olduğunu görüyoruz. 3. Havalimanı, 3. Köprü, İstanbul-İzmir Otoyolu, Organize Liman Bölgesi ve kruvaziyer limanları gibi projeler, perakende, ofis, lojistik ve otel pazarlarında yeni geliştirme ve yatırım fırsatları doğuracaktır” dedi.


Rapora göre, 2014 yıl sonu itibariyle, İstanbul’daki mevcut A sınıfı ofis stoku 4.1 milyon metrekareye ulaştı. İnşaat halindeki arzın tamamlanması ile toplam A sınıfı ofis arzının 2017 yıl sonunda 6.5 milyon metrekare olacağı tahmin ediliyor. 2014 yılında Merkezi İş Alanı’nda (MİA) Levent, MİA dışı Avrupa’da Kağıthane ve Seyrantepe, Asya yakasında ise Ümraniye, Ataşehir, Kozyatağı ve Küçükyalı, yerel ve uluslararası ofis kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen bölgeler olarak öne çıktı.


Milliyet


Geri Dön