20 / 04 / 2024

Amasya Bilim ve Sanat Merkezi inşaatında son durum!

Amasya Bilim ve Sanat Merkezi inşaatında son durum!

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Şeyhcui Mahallesi’nde yapımını süren Amasya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) inşaatında incelemelerde bulundu.



Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Gürbüz ile müteahhit firma yetkililerinin de eşlik ettiği incelemelerde değerlendirmelerde bulunan Vali Çomaktekin, Amasya Bilim ve Sanat Merkezi’nin ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki öğrencilerin özel yeteneklerini geliştirerek, onların bilim ve sanatta kendilerini daha ileri noktalara taşımaları amacıyla faaliyet gösterdiğini belirtti.


Öğrencilerin modern bir ortamda eğitimlerine devam edebilmesi amacıyla yeni hizmet binasının yapımına başlandığını anlatan Çomaktekin, 191 öğrencisiyle eğitime devam eden Amasya Bilim ve Sanat Merkezi’nin yeni binasına taşınmasıyla, teknolojik imkanlardan daha yüksek oranda faydalanarak faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.


Ağustos ayında inşaatına başlanan Bilim ve Sanat Merkezi’nin 2016 yılı Eylül ayında bitirilmesi öngörülürken, proje bedeli yaklaşık 4.5 milyon TL olduğu bildirildi.


Binanın bölümlerini gezen İbrahim Halil Çomaktekin, daha sonra inşaatı sürdüren firma yetkililerinden bilgiler aldı.


Milliyet


Geri Dön