28 / 03 / 2024

Amasya Suluova'daki yeni otogar inşaatı başladı!

Amasya Suluova'daki yeni otogar inşaatı başladı!

Amasya’nın Suluova Belediyesi ilçeye istenilen standartları sağlayan şehirlerarası terminal yapımı için ilk adımı attı. İhalesi tamamlanan yeni otogarın yapımı için ilk kepçe vuruldu.



Amasya’nın Suluova İlçe Belediyesi tarafından ihalesi tamamlanan yeni otogarın yapımı için ilk kepçe vuruldu.


Amasya’nın Suluova Belediyesi ilçeye istenilen standartları sağlayan şehirlerarası terminal yapımı için ilk adımı attı. Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, “Kazı çalışması başlayan otogar için sadece bugün için değil, yıllar sonrada kullanımını sürdürecek potansiyele sahip bir yapı inşaa edeceğiz. Temel kazma ve hafriyat çalışmalarının ardından yakın bir zamanda temel atma töreni gerçekleştireceğiz” diye konuştu.


İlçeye yapılacak yeni otogarın yaklaşık bin 200 metrekare alana sahip olacağını söyleyen Üçok, "Otogar binasında araçlar için giriş ve çıkışın yapılabileceği giriş noktası yer alacak. Ön cephe de sadece otobüs, taksi ve servis araçları için ayrılmış park yeri olması planlanırken yolcular içinde arka kısımda misafir araç park yeri mevcut olacak. Ferah ve geniş bir mekan olması düşünülerek tasarlanan bekleme salonu, kafeterya, büfe ve yazıhanelerin eşliğinde bebek odası, emanet odası, mescit, polis odası, zabıta odası ve yönetici odası da yer alacak. Kazı ve hafriyat çalışmaları başlayan otogar, yolcuların tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte sosyal donatılara sahip olacak" dedi.


Hürriyet


Geri Dön