25 / 04 / 2024

Amerikalı damat Mimar Porcaro'dan Sakarya'ya okul!

Amerikalı damat Mimar Porcaro'dan Sakarya'ya okul!

Türkiye'ye okumak için 43 yıl önce gelen ve Türk kızı ile evlenerek İstanbul'a yerleşen Amerikalı damadın, 32 yıl önce vefat eden Türk kayınpederi adına Sakarya'da yaptıracağı okulun temeli atıldı



Törende konuşan Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Sakarya'da son 2 yılda hayırseverlerin eğitime büyük katkısı olduğunu belirterek, "Amerikalı hayırseverimize ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Sakarya'nın bu yıl sınavlarda istenilen sonucu alamadığını ifade eden Atak, "Kaymakamlarımızla, milli eğitim müdürlüğümüzle bir toplantı yapacağız. Nerede eksikliklerimizin olduğunu tespit edeceğiz. Eksikliklerin giderilmesi için, gereken çalışmaları yapacağız" diye konuştu.

"TÜRK İNSANLARINI ÇOK SEVİYORUM"
Damat Mimar Porcaro ise  Ankara  Üniversitesi Teknik Üniversitesinde değişim programı kapsamında okurken eşi Ayşe Egesoy'la tanıştığını, 1966 yılında evlendiklerini ve 2 çocuk sahibi olduklarını kaydetti. 1977 yılında kaybettiği kayınpederinin eğitime çok önem verdiğini ifade eden Porcaro, şunları söyledi: "Kayınpederim bir profesördü. İyi bir eğitimci olan kayınpederimin adını yaşatacağım için çok mutluyum. Kendisini ve Türk insanlarını çok seviyorum. Sakarya'da Marmara Depremi'nde birçok okul yıkıldı. O açıdan bu okulun Sakarya'da oluşunun da ayrı bir önemi var. Okulun maliyeti yaklaşık 900 bin TL civarında olacak. Bu projeyi hayata geçirirken, yakın dostlarımızın da katkısı oldu. Arkadaşlarımızdan en büyük desteği veren Aslı ve Neslihan Başgöz'ün annelerinin adını da okula verdik. O yüzden okulun adını, Esat Egesoy-Bedia Başgöz İlköğretim Okulu olmasına karar verdik. Hem kayınpederimin adı hem de yakın dostlarımızın annelerinin adı yaşayacak." Aslı Başgöz ise ikizi Neslihan ile annelerinin ismini yaşatmak ve eğitime destek vermek için bu projede yer aldıklarını bildirdi.

İkizinin Amerika'da yaşadığını dile getiren Başgöz, "Bu projeyi hayata geçirirken, birçok arkadaşımız bağışlarda bulundu. Şu ana kadar 85 bağışçı bize destek oldu. Çok mutluyuz. Çok duygusal bir gün yaşıyoruz" diye konuştu. Daha sonra Sakarya Valisi Hüseyin Atak, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Recep Yıldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ve hayırseverler Porcaro ile Başgöz, tarafından okulun temeli atıldı.

Erenler ilçesi Çaykışla Mahallesi'nde Marmara Depremi'nde yıkılan ve eğitime prefabrike binada devam eden Çaykışla İlköğretim Okulu yerine yapılacak 8 derslikli kalıcı bina 900 bin TL'ye mal olacak. Okulun kasım ayında tamamlanması planlanıyor.
AA


Geri Dön