19 / 04 / 2024

Amerikalı Dennis Hope ayda arazi satıyor! İşler gayet iyi!

Amerikalı Dennis Hope ayda arazi satıyor! İşler gayet iyi!

1960'lı yıllarda saf vatandaşlara Galata Köprüsü'nü ya da Topkapı Sarayı'nı satmasıyla meşhur olan ünlü Türk dolandırıcı Sülün Osman'ı hatırlatan pazarlama sistemi internet üzerinden yapılıyor



TEK SORUN ULAŞIM!
Amerikalı avukat Dennis Hope'un kurduğu şirket, dünyada 172 ülkede 'ay'ı sözde tapusuyla dönüm dönüm satıyor. Türkiye'de çokça tercih edilen bir satış sitesi de bu sistemin Türkiye ayağını yürütüyor. Sitede her ay kampanyalı olarak 69 TL yerine 39 TL'ye 'ay'da 4 dönümlük arsa tapusuyla satılıyor. Hatta firma o kadar iddialı ki, eğer aldığınız tapunun bulunduğu yüzeyde bir maden ya da değerli bir şey çıkarsa o da sizin oluyor. Hatta satılan arazinin hepsinin 'Türkiye manzaralı' olduğu iddia edilirken, tek sorunun gidiş-dönüş bileti olduğu ifade ediliyor. Türkiye'den de satın almaların olmasının yanı sıra "Fiyat düşecek mi", "Kiracı alabilmem yasal mı'" gibi sorularla şirkete ve siteye başvuranların sayısı da çok. En son 2009'da Çin'de temsilcilik açan firmanın belirttiğine göre; başta ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve Çin'de olmak üzere dünyanın 172 ülkesinde 4 milyondan fazla satış gerçekleştirmiş.

MADENLER SİZİN OLUYOR!
Gökyüzüne baktığınızda orada size ait bir yer görün' sloganıyla pazarlanan arsalardan alanlara şu belgeler gidiyor:
1 - Adınızın ve 4 dönümlük 'ay'daki arsanızın koordinatlarının yazılı olduğu 'ay'daki arsanızın tapusu.
2 - Arsanızın işaretle yerini gösteren size özel detaylı 'ay haritası'.
3 - 'Ay'daki arsanızdan çıkabilecek yeraltı kaynaklarının da size ait olduğunu gösteren belge.
4 - 'Ay' kurallarının yazılı olduğu 'ay' anayasası.

ÜNLÜLER VAR
Firma, arsaların tanıtımını yaparken, 'ay'dan Paris Hilton, Lady Gaga, Johnny Depp, Angelina Jolie, Rihanna, George Clooney, Tom Cruise ve Nicole Kidman gibi ünlülerin de arsa aldığını ifade ediyor.

YASAL BOŞLUK AY SAHİBİ YAPTI
Amerikalı bir avukat olan Dennis Hope, 1980 yılında Birleşmiş Milletler Uzay Antlaşması yasasındaki bir boşluğu değerlendirerek, 'ay'ı kendi üzerine tescil ettirdi. Yasada, hiçbir ülkenin uzaydaki bir gezegen üzerinde hak iddia edemeyeceği yazıyordu. Yasayı inceleyen Dennis Hope, şahısların toprak satın almasında herhangi bir kısıtlayıcı madde olmadığını fark etti ve 'ay'ı parselleyip satmaya başladı.

BURÇİN GÖKTAN/Takvim


Geri Dön