24 / 04 / 2024

Amplio şirketleri '4'ledi

Amplio şirketleri '4'ledi

Hilton Hotel Corporation'un Türkiye'ortaklarından Amplio bünyesine 3 yeni şirket kattı



Hilton Hotels Corporation'ın Türkiye'deki stratejik ortaklarından ve en büyük Hilton Garden Inn projesine sahip şirket AmplioHotel Investments Emlak AŞ, otel yatırımlarına hız vermek amacıyla 3 yeni şirketi bünyesine kattı. 7 Ekim'de kurulan ve toplam 26 milyon 500 bin sermaye ile kurulan şirketlerin isimleri Amplio İstanbul Hotel Yatırım Anonim Şirketi, Amplio Diyarbakır Otel Yatırım Anonim Şirketi ve Amplio Emlak Yatırım Anonim Şirketi olarak belirlendi. Şirketler faaliyetlerini Büyükdere Caddesi'nde bulunan, Amplio Genel Merkezi olan Marine Plaza'da yürütecek.

İş amaçlı yolculuk yapan bir kitleye hizmet veren ve seçkin oteller zinciri geliştirmeye odaklanmış şirketlerin yönetiminde, en fazla hisselere sahip Alaeddin Babaoğlu, Erwin Walter Graebner ve Jan Hendrik Froesch görev alıyor.

'10 yılda 100 otel, 10 bin kişiye istihdam hedefi'ile yatırıma soyunan şirketlerin faaliyet alanları arasında, konut, işyeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunların veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak, yerli ve yabancı turizme yönelik otel, motel, bar, pansiyon, tatil köyü, apart otel inşa etmek, işletmek, satın almak, satmak veya kiralamak bulunuyor.

Bugüne kadar Diyarbakır, Bursa, Çorlu, Çorum, Manisa, Konya, Trabzon ve Malatya'dan arsa satın alan Amplio, Türkiye'nin 81 ilinde otel yatırımları gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Seda Tabak/ Emlakkulisi.com


Geri Dön