26 / 04 / 2024

Anadolu Efes, Tat Konserve'yi satın alacak!

Anadolu Efes, Tat Konserve'yi satın alacak!

Anadolu Efes Biracılık, Bursa Yenişehir'de Tat Konserve'ye ait gayrimenkulün tamamını satın alacak



Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş, Bursa Yenişehir'de Tat Konserve ve Sanayi A.Ş.'ye ait gayrimenkulün tamamını 8 milyon 50 bin lira bedelle satın almayı kararlaştırdığını bildirdi.

Anadolu Efes'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirket Yönetim Kurulu tarafından Bursa İli, Yenişehir İlçesi, Çayır Mahallesi, Bursa Şosası Mevkii 6 Pafta, 1 Ada, 5-7 ve 16 Parselleri üzerinde yer alan Tat Konserve ve Sanayii A.Ş.'ye ait gayrimenkulün tamamının 8 milyon 50 bin lira bedelle satın alınmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, satın alım bedelinin 15 Nisan 2010 tarihinde tapu devir işlemlerinin tamamlanması ile birlikte defaten ve nakden ödeneceği kaydedildi.
AA

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Anadolu Efes Tat'ı satın aldı
İçecek devi Anadolu Efes, gıda dünyasının iddialı isimlerinden Tat Konserve'nin Bursa Yenişehir'deki gayrimenkulünün tamamını 8 milyon 50 bin TL bedelle satın alacağını açıkladı.

Anadolu Efes Biracılık'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'na yaptığı açıklamaya göre, satın alım bedelinin 15 Nisan 2010 tarihinde tapu devir işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte defaten ve nakden ödenecek.

Görüşmeler 1 yıldır sürüyordu
Tat Konserve, Bursa Yenişehir fabrikasını 1989 yılında Unilever'den satın almıştı. Ancak, zamanla fabrika verimsiz hale gelince, şirket, 2005 yılında burayı kapatma kararı alarak, 2007 yılında  İzmir  Torbalı'daki fabrikayı faaliyete geçirdi. 5 yıldır kullanılmayan Tat'ın Yenişehir fabrikası ile Anadolu Efes, son 1 yıldır yakından ilgileniyordu. Bu yönde görüşmelerin yapıldığı da bilinen bir diğer gerçek.
Satın alma işleminin 15 Nisan'da tamamlanmasının ardından Anadolu Efes'in bölgede şerbetçi otu ve arpa ekimini artırması bekleniyor.
Milliyet

Efes, Tat Konserve'nin taşınmazlarını aldı
Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii, Bursa Yenişehir'de Tat Konserve ve Sanayi'ye ait gayrimenkulün tamamını 8 milyon 50 bin lira bedelle satın almayı kararlaştırdığını bildirdi. Anadolu Efes'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirket yönetim kurulu tarafından Bursa ili, Yenişehir ilçesi, Çayır mahallesi, Bursa Şosası Mevkii 6 Pafta, 1 Ada, 5-7 ve 16 Parselleri üzerinde yer alan Tat Konserve ve Sanayii A.Ş.'ye ait gayrimenkulün tamamının 8 milyon 50 bin lira bedelle satın alınmasına karar verildiği belirtildi. Açıklamada, satın alım bedelinin 15 Nisan 2010 tarihinde tapu devir işlemlerinin tamamlanması ile birlikte defaten ve nakden ödeneceği kaydedildi.
Sabah


Geri Dön