29 / 03 / 2024

Anadolu yakasındaki otellere Avrasya Tüneli piyangosu!

Anadolu yakasındaki otellere Avrasya Tüneli piyangosu!

Avrasya Tüneli belki de en çok Anadolu yakasındaki otelleri memnun etti. Genelde iş amaçlı seyahat edenleri ağırlayan Anadolu yakası otelleri, ‘tünel’ ile turizmin kalbi tarihi yarımada ve Taksim’e daha da yakınlaştı



Avrasya Tüneli belki de en çok Anadolu yakasındaki otelleri memnun etti. Genelde iş amaçlı seyahat edenleri ağırlayan Anadolu yakası otelleri, ‘tünel’ ile turizmin kalbi tarihi yarımada ve Taksim’e daha da yakınlaştı. 20 adet 5 yıldızlı otelin bulunduğu Anadolu yakasında tünel sayesinde doluluk oranlarının artacağı belirtiliyor.


İstanbul'un iki yakası beşinci kez ‘Avrasya Tüneli’ ile bir araya geldi. Türkiye’nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan ‘Avrasya Tüneli’ bu sabah 07.00’den itibaren hizmete açıldı. 1.2 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen tünel ile İstanbul’un en yoğun trafiğinin yaşandığı bölgelerden biri olan Göztepe-Kazlıçeşme arası 15 dakikaya indi. Proje ile trafiğin büyük oranda rahatlaması beklenirken, 1 yılda 160 milyon liralık yakıt tasarrufuna katkıda bulunacağı ifade edildi. Ancak tüm bunların yanında Anadolu yakasında bulunan otellerde de ayrı bir heyecan yaşanıyor.


Genellikle iş ağırlıklı seyahat edenleri ağırlayan Anadolu yakası otelleri, artık İstanbul’a gezmeye gelen turistleri de daha fazla ağırlayabileceklerini dile getiriyor. Avrasya Tüneli ile artık tarihi yarımada ve Taksim gibi turistik bölgelere yarım saat gibi bir sürede Anadolu yakasından ulaşılabileceğini söyleyen Anadolu yakasındaki otel yöneticileri, projenin tam anlamıyla devreye girmesiyle birlikte İstanbul Anadolu yakasındaki otellerin doluluk oranında ciddi bir artış olabileceğini söyledi.


Anadolu yakasındaki otellere Avrasya Tüneli piyangosu!


FİNANS MERKEZİ DE VAR


Anadolu yakasının bir kaç yılda daha fazla önem kazanacağına dikkat çeken otel yöneticileri şu ifadeleri kullandı: “Anadolu yakası Avrasya projesini dört gözle bekliyordu. Sonunda tamamlandı. Şimdi sırada Ataşehir’de yapımı devam eden ‘İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ inşaatı var. Burası da tamamlandığında bölgeye olan talep bir hayli artacak. Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen uçak sayısı da her geçen gün artıyor. Ulaşım konusundaki sıkıntıların da çözülmesiyle birlikte Anadolu yakasına yapılan otel yatırımları artacaktır.”


Anadolu yakasındaki otellere Avrasya Tüneli piyangosu!


 Taksim ve Sultanahmet’teki otellerin doluluklarının güvenlik sebebiyle bir hayli düştüğüne dikkat çeken Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel Genel Müdürü Mustafa Alparslan, “Anadolu yakası yabancıların gözünde çok daha güvenli olarak görülüyor. Biz doluluklarda çok dramatik düşüşler yaşamadık. Avrupa yakasında kapatmak zorunda kalan oteller oldu. Otelimizin müşterilerinin yüzde 65 yabancı. Daha sakin bir ortam olduğu için bizi tercih ediyorlar. Bağdat Caddesi gibi de bir yer var. Tüm bunların yanına şimdi de Avrasya Tüneli eklendi. Artık Atatürk Havalimanı’ndan çıkan yarım saat içinde Anadolu yakasına ulaşabilecek. Atatürk Havalimanı taşındıktan sonra da yeni yollar sayesinde rahatlıkla bölgemize ulaşılabilecek. Şimdiden pazarlama faaliyetlerimizde ve yurtdışında Avrasya Tüneli’ni anlatmaya başladık. Artık Anadolu yakasında kalıp karşıya gezmeye gidecekler” ifadelerini kullandı.



YILDIZLI OTEL SAYISI 20’YE ULAŞTI


TÜRKİYE Otelciler Birliği’nin (TÜROB) verilerine göre, İstanbul’da 74’ü Avrupa, 20’si Anadolu yakasında olmak üzere toplam 94 adet 5 yıldızlı otel bulunuyor. Anadolu yakasında 4 yıldızlı otel sayısı 12’ye ulaşırken, 3 yıldızlı ise 16 otel bulunuyor. İstanbul’da 5 yıldızlı oteller ağırlıkta olarak Şişli ve Beşiktaş’ta yoğunlaşıyor. 4 yıldızlı otel yoğunluğu Fatih ve Beyoğlu’nda, 3 yıldızlı oteller ise Tarihi Yarımada’da yoğunlaşıyor. Tünelin devreye girmesiyle Anadolu yakasındaki 4 ve 3 yıldızlı otellerin de olumlu etkileneceği belirtiliyor. 56 otelle en fazla 3 yıldızlı otel ise Fatih’de bulunuyor. Fatih’i 15 otel ile Beyoğlu takip ederken, bunların arkasından 12 otelle Şişli geliyor.


EVLER DE ETKİLENDİ


AVRASYA’nın diğer bir etkisi de konut fiyatlarında oldu. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, “Avrasya Tüneli projesinden etkilenen bölgeler Asya yakasında D-100 karayolunun Göztepe-Harem arasında kalan kısmının etrafında konumlu, Üsküdar’a bağlı Acıbadem, Koşuyolu ve Ünalan ile Kadıköy’e bağlı Hasanpaşa ve Merpenköy mahalleleri, Avrupa yakasında ise Fatih ilçesine bağlı Cankurtaran, Yenikapı ve Yedikule mahalleleri ile Zeytinburnu ilçesinin sahil kesimi” dedi. Son bir yıllık dönemde, projenin tamamlanmasına az bir süre kalmasının da etkisiyle, proje güzergahındaki bölgelerde yer alan konut fiyatlarında ve kira değerlerinde yüzde 40’lara varan oranlarda artış yaşandığını dile getiren Maya, ortalama artışın ise yüzde 30 civarında olduğunu kaydetti.


 


GECELEME SAYILARI ARTACAK


AVRASYA Tüneli’nin, İstanbul’un merkezi sayılan Taksim’e ve seyahat amaçlı gelen turistlerin odak noktası olan Tarihi Yarımada’ya Anadolu yakasından ulaşımı yaklaşık 30 dakikalara indirdiğine dikkat çeken Hilton İstanbul Kozyatağı Genel Müdür Vekili Burak Ektiren, bu sayede Anadolu yakasındaki otellerde geceleme sayısını artacağını ifade etti. Burak Ektiren şunları söyledi: “Atatürk Havalimanı ile aramızdaki mesafenin de bu tünelle önemli ölçüde yakınlaştığını düşündüğümüzde bu havalimanına inen yolcular, konaklama tercihlerinde Avrupa yakası ile birlikte Anadolu yakasını da değerlendirecektir. Hilton İstanbul Kozyatağı’nın Göztepe girişine 5 dakika mesafede olması sebebiyle, Anadolu yakasındaki en avantajlı konuma sahip olduğunu da söyleyebilirim.” 


MİSAFİR PROFİLİ GENİŞLEYECEK


TÜNELin Anadolu yakası otelleri için çok değerli bir hizmet olduğuna değinen Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Genel Müdürü Soner Metin, tünel ile Ataşehir’de bulunan otel misafirlerinin iki havaalanına da kısa zamanda ulaşabileceğini söyledi. Artık Atatürk Havalimanı’ndan gelen yolcuların da İstanbul ve köprü trafiğine takılmadan rahatlıkla Anadolu yakasına geçiş yapabileceğini kaydeden Metin, “İş odaklı bir bölgedeyiz, otelimizin misafir profilini ağırlıkla iş için seyahat eden işadamları oluşturuyor. Ancak Avrasya tüneli otelimizin misafir profilini genişletecek, yalnızca iş amaçlı değil seyahat amaçlı İstanbul’a gelen yerli ve yabancı konuklarımızın sayısını ve doluluklarımızı da artıracaktır. Asya ile Avrupa arasında oluşan bu hızlı ve doğrudan ulaşım kolaylığı bizi ve tüm Anadolu yakası otellerini olumlu yönde etkileyecektir”  dedi.



Hürriyet / Burak COŞAN


Geri Dön