19 / 04 / 2024

Anamur Köşekbükü Mağarası turizme yeniden açılıyor!

Anamur Köşekbükü Mağarası turizme yeniden açılıyor!

Mersin Anamur Köşekbükü Mağarası'nın yeniden turizme kazandırılması için çalışma yapılıyor. Mağara 2 yıl önce meydana gelen orman yangınında çevresindeki mesire alanı tamamen yanmıştı.



MERSİN’in Anamur İlçesi'nde 2 yıl önce meydana gelen orman yangınında çevresindeki mesire alanı tamamen yanan Köşekbükü Mağarası'nın yeniden turizme kazandırılması için çalışma yapılıyor. 


Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği’nin (METAB) desteği ile Anamur Belediyesi’nin Köşekbükü Mağarası'nda başlattığı restorasyon son aşamaya geldi. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Türe, yaklaşık 4 aydır mağara ve çevresinin baştan aşağı yenilendiğini söyledi. Mağara dışında bulunan ve kafeterya olarak hizmet verecek olan taş binada yüzey temizleme, kapı, pencere yenileme ve mutfak çalışması yapıldığını ifade eden Başkan Türe, bölgenin dokusuna uygun ahşap malzeme ile taş bina üstüne ikinci kat teras oluşturulduğunu dile getirdi. Türe, çalışmaların bu yılın turizm sezonuna yetiştirilmesini hedeflediklerini kaydetti.


Hürriyet



Geri Dön