26 / 04 / 2024

Anatolium AVM, 2010 Mart'ta Bursa'da açılıyor

Anatolium AVM, 2010 Mart'ta Bursa'da açılıyor

Bursa'daki Anatolium Alışveriş Merkezi, 155 milyon euro yatırımla 2010'un Mart ayında kapılarını açacak



AVRUPA'NIN ikinci büyük yapı marketi Leroy Merlin'in ilk mağazasını açacağı Bursa'daki 165 mağazalı Anatolium Alışveriş Merkezi (AVM) 155 milyon euro yatırımla 2010'un Mart ayında kapılarını açacak. Maya Grubu'nun iş ortağı olarak faaliyet gösterecek Leroy Merlin'in yanı sıra yine Maya'nın Türkiye'ye getirdiği Ikea da dördüncü mağazasını Anatolium'da açacak. Türkiye'ye Bursa'dan girdiklerini ancak İstanbul'da mağaza açmak için de hazır olduklarını belirten Leroy Merlin Türkiye Genel Müdürü Pascal Lefebvre, "Türkiye'ye 5 mağaza açmak için gelmiyoruz. Hedef 50 mağazaya ulaşmak. Bunu yaparken de lokal firmalarla iş yapacağız. Ürünlerin yüzde 80'ini Türkiye'den tedarik edip lokal pazarı güçlendireceğiz. Mağazada 250 kişiyi istihdam edeceğiz" dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Anatolium, Bursa'ya iki dev markayla açılıyor
  
155 milyon euroluk yatırımla hayata geçirilen, Bursa'nın en büyük AVM'si olacak Anatolium AVM, Mart 2010'da açılıyor. Avrupa'nın iki dev perakendecisi Best Buy ve Leroy Merlin de Türkiye pazarına Anatolium ile giriyor...

84 bin metrekare satış alanı ile Bursa'nın en büyük alışveriş merkezi olacak Anatolium, Mart 2010'da açılıyor. Proje yatırırm ve geliştirmesi Maya Grubu tarafından yapılan ve 155 milyon euroya mal olması planlanan Anatolium'da nihai yatırımcı ise  Hollandalı Corio olacak. Bursa'da İsveçli mobilya devi Ikea'nın bulunduğu alanın yanında inşa edilen alışveriş merkezinde Ikea'nın yanı sıra Carrefour da bulunacak.  Ayrıca Avrupa'nın ikinci büyük yapı marketi Leroy Merlin ve dünyanın en büyük elektronik mağaza zincirlerinden Best Buy da Türkiye pazarına ilk defa Anatolium AVM'de açtıkları mağazalarla girecek.

Hedef 50 mağaza
Türkiye'ye Bursa'dan girdiklerini ancak İstanbul'da mağaza açmak için de hazır olduklarını belirten Leroy Merlin Türkiye Genel Müdürü Pascal Lefebvre, 'Türkiye'ye 5 mağaza açmak için gelmiyoruz. Hedef 50 mağazaya ulaşmak. Bunu yaparken de lokal firmalarla iş yapacağız. Ürünlerin yüzde 80'ini Türkiye'den tedarik edip lokal pazarı güçlendireceğiz. İlk mağazayla 230 kişiye istihdam sağlayacağız' dedi.   6 bin metrekare üzerinde Türkiye'deki 27'nci hipermarketlerini Anatolium'da açacaklarını belirten Carrefour Türkiye CEO'su Guillaume Vicaire ise mağazada 250 kişinin çalışacağını söyledi.

Anatolium zincir olacak
AVM'NİN işletmeci firması Corio'nun Türkiye CEO'su Koray Özgül, Türkiye'ye yeni perakendecilerin girmesi gerektiğini, Leroy Merlin ve Best Buy'ın bunun en iyi örnekleri olduğunu söyledi. Leroy Merlin, Best Buy, Ikea ve Carrefour'un toplam kiralanabilir alanın yüzde 60'ını oluşturduğunu belirten Maya Holding Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Grubu Başkanı Fuat Atalay, AVM'ye yıllık 13 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi. Maya Holding CEO'su Nuri Özsüer ise Ikea'nın 3 yıl içinde 7 mağazaya ulaşacağını belirterek, 'Her yıl bir mağaza açarsak başarılı sayacağız kendimizi' dedi.
Akşam

Dünya devlerini Bursa'da buluşturuyor krizde altı bin kişi iş sahibi olacak

Küresel ekonomik krize rağmen gayrimenkul yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. Maya İnşaat ile Hollandalı Corio, 84 bin metrekarelik kiralanabilir alanıyla Bursa'nın en büyük alışveriş merkezini (AVM) yapıyor.

155 milyon Euro'ya mal olacak Anatolium Bursa tamamlandığında 6 bin kişiye iş kapısı olacak. AVM'nin 30 Mart 2010'da bütünüyle açılması planlanıyor. Projenin ilk etabında Ikea mağazası geçtiğimiz yılın sonlarında açılmıştı. Önceki gün bir basın toplantısı düzenleyen Maya Holding Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Grubu Başkanı Fuat Atalay, "Alanlarında dünya devleri olan Ikea, Carrefour, Leroy Merlin ve Best Buy'ı Bursa'ya getiriyoruz. 84 bin metrekare satış alanı olan Anatolium, doğrudan 6 bin kişiye iş imkânı sağlayacak." dedi.

Maya Holding CEO'su ve Ikea Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer ise tek bir mağazayla bile Anatolium'a 2,5 milyon ziyaretçi çekmeyi başardıklarını söyledi. Corio Türkiye Genel Müdürü Koray Özgül de, bu yatırımın Türkiye'deki beşinci AVM'leri olacağını vurgulayarak, "Farklılaşmak gerekiyor. Dünya devlerini burada buluşturduk. Anadolu tüketicisi hesaplı ancak marka satın almak istiyor. Biz de onlara bu hizmeti götüreceğiz." açıklamasını yaptı. Avrupa'nın ikinci büyük yapı marketi Leroy Merlin, Türkiye'deki ilk mağazasını Anatolium Bursa'da açacak. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Pascal Lefebvre, "Mağazada 220-230 arasında personel çalıştıracağız. Yerel pazara yakın olmayı seven şirketimizin bölgeye olumlu bakışı var. Pazara uygun ürünleri yerel tedarikçilerle çalışarak alacağız." diye konuştu. Bursa'ya üçüncü hipermarketini açmaya hazırlanan Carrefoursa Genel Müdürü Guillaume Vicaire ise, "Bursa'nın doğru adres olduğunu düşünüyoruz. 6 bin metrekare satış alanımızda 250 yeni istihdam sağlayacağız." şeklinde bilgi verdi.
Zaman

Bursa'nın en büyüğü Anatolium 155 milyon avro'ya mal olacak

84 bin metrekarelik satış alanıyla Bursa'nın en büyük alışveriş merkezi olmaya aday Anatolium, 30 Mart 2010'da kapılarını açıyor. 155 milyon avroya mal olacak Anatolium Bursa Alışveriş Merkezi, 6 bin kişiye istihdam sağlayacak

Proje yatırımı ve geliştirilmesi Maya Grubu tarafından yapılan ve nihai yatırımcısı Corio Grubu olan Anatolium Bursa Alışveriş Merkezi, 30 Mart 2010'da açılacak. Anatolium Bursa'nın, 84 bin metrekarelik satış alanıyla kentte bugüne kadar yapılan `en büyük AVM' olması planlanıyor. 165 mağazanın yer alacağı AVM'nin dört ana kiracısı IKEA, CarrefourSa, yapı market Leroy Merlin ve elektronik mağaza Best Buy olacak. Maya Holding Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Grubu Başkanı Fuat Atalay, projeye ilişkin düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasında, Türkiye'deki AVM yoğunluğunun farkında olduklarını, bu yatırımın ise dikkatle ele alınması gerektiğini belirtti. Atalay, küresel krizin etkilerinin yaşandığını, ancak Bursa'da perakende hayatının giderek canlandığını ve bu yatırımın doğrudan 6 bine yakın istihdam sağlayacağını kaydetti.
İlk fizibilitelerde proje yatırım öngörüsünün 155 milyon avro civarında olduğunu ve projenin plan doğrultusunda devam ettiğini belirten Atalay, aylık 800 bin-1 milyon ziyaretçi hedeflediklerini bildirdi. Atalay,  Ankara  ve Antalya'da da AVM açma planları bulunduğunu, ancak bu konuda henüz bir adım atmadıklarını söyledi.

`Canlanma başladı'
Maya Grup Üst Yöneticisi (CEO) Nuri Özsüer ise Anatolium Bursa'nın şehir için iddialı bir proje olduğunu dile getirerek, yatırımı kriz döneminde yapmanın Türkiye'ye katkı sağlayacağını ve iyileşen perakende pazarında iyi bir yerde olacağına inandıklarını vurguladı. Özsüer, Bursa'da kendi yaptıkları ölçekte bir AVM bulunmadığına işaret ederek, içinde Bursa'da bulunmayan mağazaların yer alacağı Anatolium Bursa'nın, diğer AVM'lerden farklı bir güzergahta İstanbul yolu üzerinde yer aldığını belirtti. Son üç aylık satışlara bakıldığında perakende sektöründe düzelme olduğuna dikkati çeken Özsüer, ekonomik göstergelerin gelecek planlarına yol göstereceğini, Antalya ve Ankara'daki AVM yatırımlarını önümüzdeki 2 yıl içinde hayata geçirmeyi öngördüklerini bildirdi.
Nuri Özsüer, Türkiye operasyonlarını yürüttükleri IKEA'da 3 yıl içinde toplam yedi mağazaya ulaşabileceklerini kaydederek, her yıl bir adet mağaza açmanın başarı olacağını, dolayısıyla önümüzdeki üç yılda hedefin üç mağaza olduğunu söyledi.

Laroy Merlin iddialı geldi
Corio Türkiye Genel Müdürü Koray Özgül de, Bursa'nın önem verdikleri bir şehir olduğunu vurgularken, AVM'leri birbirinden farklılaştırmak gerektiğini, projede detaylı düşündüklerini ifade etti. Düşündükleri yatırımın uzun dönemli olduğuna ve krizin geçici olduğuna işaret eden Özgül, "20 yıl içinde birkaç yılın pek bir önemi yok" dedi. Laroy Merlin Türkiye Genel Müdürü Pascal Lefebvre ise Türkiye pazarına yeni girdiklerini ve pazarı incelediklerini ifade ederek, "Bölge için pozitif bakış açısı edindik. Yerel pazara ve bölgedeki müşterisine yakın olarak gelişen bir şirketiz" dedi. Yerel tedarikçileri bulmaya yönelik çalışan ekipleri bulunduğunu anlatan Lefebvre, Anatolium Bursa'da açılacak mağazalarının büyük ölçekli olacağını ve 220-230 personel istihdam edeceklerini kaydetti. Lefebvre, pazara göre `orijinal' olacaklarını belirterek, maksimum oranda yerli ürün ve yerel tedarikçilerle çalışmayı amaçladıklarını, satın alma biriminin 400-500 tedarikçiyle görüşmelerini sürdürdüğünü ve Türk firmalarına yüzde 75-80 oranında yer vermeyi umduklarını söyledi. Gerçek anlamda bir yere gelmek için 30-50 mağaza açmak gerektiğini vurgulayan Lefebvre, "Beş mağaza açmak için gelmedik" dedi. İstanbul için de birkaç projeleri bulunduğunun altını çizen Lefebvre, yeni mağaza alarak büyüyebileceklerini, aynı zamanda dış büyümeye de açık olduklarını ifade etti.

175'inci CarrefourSA
CarrefourSa Genel Müdürü Guillaume Vicaire da, CarrefourSa'nın, Türkiye'de 175 mağazaya ulaştığını, gelişme hedefi olan öncelikli bölgeler üzerinde çalıştıklarını ve Bursa'nın doğru adım olduğunu düşündüklerini belirtti. Anatolium Bursa içinde açılacak 6 bin metre kare satış alanına sahip, 250 kişilik istihdam sağlayacak hipermarketin CarrefourSa'nın Bursa'daki ikinci ve Türkiye'deki 27. hipermarketi olacağını kaydeden Vicaire, yatırımlarına devam etmeyi planladıklarını vurguladı.        
Guillaume Vicaire, Bursa'nın krizden en fazla etkilenen şehirlerden biri olduğuna ilişkin değerlendirme üzerine, şehrin ekonomik durumunu iyi analiz ettiklerini ve Bursa'nın potansiyeline güvendiklerini belirterek, Bursa ve Türkiye'nin de ekonomik olarak eski durumuna kavuşacağına inandıklarını söyledi.
Radikal

Anatolium, Anadolu'ya açılıp zincir olacak

Bursa'daki Anatolium AVM, Mart 2010'da açılacak. 155 milyon euro yatırımla tamamlanması beklenen 165 mağazalı AVM'de Maya'nın Türkiye'deki iş ortaklarından biri olan Ikea da dördüncü mağazasını açacak

AVM'nin işletmeci firması olan Corio Türkiye'nin CEO'su Koray Özgül, Türkiye pazarına yeni perakendecilerin girmesi gerektiğini ifade ederek, buna en iyi iki örneğin Leroy Merlin ve Best Buy olduğunu anlattı.

6 bin kişi çalışacak
Avrupa'nın ikinci büyük yapı marketi Fransız Leroy Merlin, Best Buy, Ikea ve Carrefour'un toplam kiralanabilir alanın yüzde 60'ını oluşturduğunu belirten Maya Holding Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Grubu Başkanı Fuat Atalay ise AVM'nin 6 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.
Maya Holding CEO'su Nuri Özsüer ise Ikea'nın üç yıl içinde 7 mağazaya ulaşacağını belirtti. Ankara ve Antalya'da birer yıl arayla alışveriş merkezi açmak istediklerini belirten Özsüer, zincir AVM markası olmak istediklerini anlattı.

`Evleri geziyorum'
Türkiye'ye Bursa'dan girmelerine rağmen İstanbul'da mağaza açmak için hazır olduklarını belirten Leroy Merlin Türkiye Genel Müdürü Pascal Lefebvre, 30 ilde 50 mağaza açacaklarını söyledi. Lefebvre, "Her ilde ürünler farklı olacak. Bursalıların isteklerini anlamak için evleri ziyaret ediyorum.
Türkiye'deki 27'nci hipermarketini Anatolium'da açacaklarını belirten Carrefour Türkiye CEO'su Guillaume Vicaire de mağazada 250 kişinin çalışacağını söyledi.
Milliyet

Bursa'nın en büyük AVM'si Maya'dan 

Proje yatırımı ve geliştirilmesi Maya Grubu tarafından yapılan ve nihai yatırımcısı Corio Grubu olan Anatolium Bursa Alışveriş Merkezi, 30 Mart 2010'da açılacak.

Anatolium Bursa'nın, 84 bin metrekarelik satış alanıyla kentte bugüne kadar yapılan `en büyük AVM' olması planlanıyor. 165 mağazanın yer alacağı AVM'nin 4 ana kiracısı IKEA, CarrefourSa, yapı market Leroy Merlin ve elektronik mağaza Best Buy olacak. Maya Holding İnşaat Grubu Başkanı Fuat Atalay, yatırımın doğrudan 6 bine yakın istihdam sağlayacağını kaydetti. Maya Grup CEO'su Nuri Özsüer ise Türkiye operasyonlarını yürüttükleri IKEA'da 3 yıl içinde toplam 7 mağazaya ulaşabileceklerini kaydedetti.
Star

Maya 155 milyon Euro yatıracak, Corio beğenirse ortak olacak

En son 7 yıl önce alışveriş merkezi (AVM) projesi yapan Maya Holding, üçüncü projesini Bursa'da 155 milyon Euro yatırımla gerçekleştiriyor. Anatolium Bursa'yı 30 Mart 2010'da açacaklarını belirten Maya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, "Projenin yatırımını biz yapıyoruz. Corio, tamamlandığında hissedarlık düşünüyor" dedi.

KONUT projeleriyle adından söz ettiren ancak en son 7 yıl önce alışveriş merkezi (AVM) projesi gerçekleştiren Maya Holding, üçüncü projesini Bursa'da İstanbul yolu üzerinde yapıyor. Anatolium Bursa, 84 bin metrekare satış alanıyla kentte bugüne kadar yapılan en büyük AVM olacak. 165 mağazanın yer alacağı AVM'nin 4 ana kiracısı ise IKEA, CarrefourSa, Fransız yapı market Leroy Merlin ve elektronik mağaza Best Buy. IKEA'yı Türkiye'ye getiren Maya Holding, Fransız Leroy Merlin ile de Türkiye'de ortaklık yapıyor. Anatolium Bursa projesini 30 Mart 2010'da açacaklarını belirten Maya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, "Projenin yatırımını biz yapıyoruz. Bittiğinde Corio hissedarlık düşünüyor. Tamamlandığında karar verecek" dedi.
Uzun vadeli bakıyor
Anatolium Bursa projesinin tanıtım toplantısanda konuşan Corio Türkiye Genel Müdürü Koray Özgül de, Bursa'ya önem verdiklerini vurguladı. Düşündükleri yatırımın uzun dönemli olduğuna ve krizin geçici olduğuna işaret eden Özgül, 20 yıl içinde bir kaç yılın pek önemi olmadığını vurguladı.  Özgül, "Belli kriterlerimiz var. Proje bittiğinde onlar yerine getirilirse almayı planlıyoruz. Biz, projeyi gördükten sonra yatırımdan yanayız. Bu projede de potansiyel alıcıyız. Böylece yatırımlarımızı garanti altına alıyoruz" diye konuştu.
Anatolium zincir olacak
Daha önce İstanbul'da yaptıkları AVM projelerinin küçük çaplı, butik işler olduğunu belirten Nuri Özsüer, Anatolium Bursa ile ilk kez bu kadar büyük bir AVM projesine imza attıklarını söyledi. Özsüer, Anatolium markasını zincirleştirmeyi planladıklarını belirterek, "İsmi de Anadolu'yu çağrıştıran alışveriş merkezini Anadolu'da bir zincir yapmak istiyoruz. Öncelikli olarak Ankara ve Antalya ile ilgileniyoruz. 2010 ve 2011'de buradaki projeler başlayacak. Her ikisi aynı zamanda da başlayabilir" diye konuştu. Özsüer, daha çok ABD'de sık görülen retail park (perakende parkı) türü şehir dışında, belli bir alana odaklanmış alışveriş alanları hedeflediklerini söyledi.
Bir milyon ziyaretçi
Son 3 aylık satışlara bakıldığında perakende sektöründe düzelme olduğuna dikkati çeken Özsüer, ekonomik göstergelerin gelecek planlarına yol göstereceğini söyledi. Öte yandan Maya Holding Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Grubu Başkanı Fuat Atalay, küresel krizin etkilerinin yaşandığını, ancak Bursa'da perakendenin giderek canlandığını, bu yatırımın doğrudan 6 bine yakın istihdam sağlayacağını kaydetti. Atalay, aylık 800 bin-1 milyon ziyaretçi hedeflediklerini de bildirdi.

15 milyar Euro cirolu Leroy: Buraya 5 mağaza için gelmedik

FRANSIZ yapı market zinciri, 15 milyar Euro cirolu Leroy Merlin de Türkiye'ye ilk kez Anatolium Bursa ile girecek. Maya Holding ortaklığıyla Türkiye'ye gelen Leroy Merlin Türkiye Genel Müdürü Pascal Lefebvre, "Herhalde Türkiye'ye 5 mağaza açmak için gelmedik. 30-50 mağaza sayısı iyi bir büyüklüktür" dedi. Pascal Lefebvre, sunları söyledi: "Bursa mağazası büyük ölçekli olacak. 220-230 kişiyi istihdam edeceğiz. Orijinal olacağız. Yerel tedarikçiler bulması için bir ekip kurduk. 400-500 yerel tedarikçiyle görüşüyor. Türk firmalarına yüzde 75-80 oranında yer vermeyi planlıyoruz. Türkiye'ye uzun vadeli bakıyoruz."

3 yıl sonra 7 IKEA olacak

IKEA'yı da Türkiye'ye getiren, 4 yıda 4 mağazaya sayısına ulaşan Maya Holding, gelecek 3 yılda 3 IKEA daha açarak 7 mağaza sayısına ulaşmayı hedefliyor. Öte yandan, CarrefourSa Genel Müdürü Guillaume Vicaire, CarrefourSa'nın, Türkiye'de 175 mağazaya ulaştığını, gelişme hedefi olan öncelikli bölgeler üzerinde çalıştıklarını ve Bursa'nın yatırımlar açısından doğru adım olduğunu dile getirdi.

Sinemada 2 TL'lik indirim seyirciyi yüzde 60 artırıyor

TÜRKİYE'ye Akmerkez'i satın alarak giren Hollandalı Corio'nun Türkiye Genel Müdürü Koray Özgül, okul sezonu alışverişleri, Ramazan ve bayramın bir araya gelmesiyle son haftalarda alışveriş merkezlerinin (AVM) ziyaretçi sayısı ve cirolarında artış olduğunu belirterek, "Perakendede ciddi toparlanma sinyalleri var" dedi. Anadolu'daki yatırımlarda mağaza karmasının ve markaların fiyat politikasının önemine işaret eden Özgül, "Sinema bileti fiyatını 2 TL indiriyorsunuz yüzde 60 artış oluyor. İstanbul'da 2 TL önemli değil ama Anadolu'da inanılmaz bir fark yaratıyor. Anadolu'da başarılı olanlar daha çok uygun fiyatla markalar. Örneğin C&A çok başarılı" diye konuştu.
Demet cengiz Bilgin/Hürriyet

Anatolium Bursa AVM, 30 Mart 2010'da açılacak!


Geri Dön