26 / 04 / 2024

Anatolium Marmara AVM Kartal’da açılıyor!

Anatolium Marmara AVM Kartal’da açılıyor!

MAYA Grubu’nun sahip olduğu AVM zinciri markası Anatolium Alışveriş Merkezleri'nin 3. Halkası Kartal'da açılıyor. Franchise haklarının MAYA Grubu’nda olduğu IKEA Türkiye’nin 6. mağazası da projede yerini alacak.



MAYA Grubu’nun sahip olduğu AVM zinciri markası Anatolium Alışveriş Merkezleri'nin 3. Halkası Kartal'da açılıyor. Franchise haklarının MAYA Grubu’nda olduğu IKEA Türkiye’nin 6. mağazası da projede yerini alacak.

 

Her zaman yenilikçi projelere imza atan MAYA Grubu, Türk sanayisine enerji yatırımları ile damga vuran YILSAN Holding’in iş ortaklığıyla; ofis, home ofis ve alışveriş merkezi konseptlerini içeren karma bir yaşam alanı olarak kurgulanan Anatolium Marmara projesini, İstanbul’un Kartal bölgesinde hayata geçirmeye hazırlanıyor. İstanbul’daki 3. IKEA mağazasının da yer alacağı Anatolium Marmara’nın tanıtımı, 19 Nisan’da, Swissotel The Bosphorus’ta düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirildi.

 

MAYA Holding ve IKEA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, MAYA Holding ve IKEA Türkiye CEO’su Fuat Atalay, YILSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Talat Yıldırım, YILSAN Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Tuncay Yıldırım’ın katıldığı toplantıda; 2015 yılının ikinci yarısında inşaatına başlanan proje hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

 

Açılış konuşmasını yapan MAYA Holding ve IKEA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, 1949 yılında kurulan MAYA Grubu’nun, bugüne kadar 2,5 milyon m2’den fazla konut, iş merkezi, alışveriş merkezi ve turistik tesis yatırımı gerçekleştirdiğini belirtti. Grubun perakende parkı ile alışveriş merkezi yatırım ve geliştirme projelerinden Anatolium Alışveriş Merkezleri’nin ilkini 2010 yılında Bursa’da, ikincisini 2011’de Ankara’da açtıklarına değinen Özsüer, üçüncü Anatolium projesinin İstanbullular için yeni bir cazibe merkezi olacağını söyledi. Özsüer, “Yenilenen alt ve üst yapısı, modern konut projeleri, yeni iş ve yaşam kültürüyle gelişime açık ve potansiyeli yüksek bir bölge olarak gördüğümüz Kartal’da, projemizle farklı ve keyifli bir deneyim sunarak, yılda yaklaşık 15 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz. 250.000 m2 brüt inşaat alanından oluşan, yatırım maliyeti yaklaşık 180 milyon Amerikan Doları olarak planlanan bu projenin, İstanbul’a ve Kartal bölgesine büyük yenilik getireceğine inanıyoruz.” dedi.

                                                                                                             

Enerji, gayrimenkul, denizcilik, madencilik sektörlerinde başarılı ve büyük yatırımları bulunan proje ortağı YILSAN Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Tuncay Yıldırım, MAYA Grubu ile yaptıkları işbirliğinin önemine değinerek, “Mülkiyeti YILSAN Yatırım A.Ş. Holding ve A.G. Kapadokya İnşaat ve Ticaret A.Ş.’ye ait arsanın üzerinde, bu denli büyük bir projede MAYA Grubu ile kurmuş olduğumuz ortak girişimden dolayı çok mutluyuz. YILSAN Holding olarak, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına dönük büyük ölçekli yatırımlarımıza devam ederken, İstanbul ve Ankara’da bulunan arsa ve binalarımızla, gayrimenkul sektöründe de yatırımlarımızı planlıyor olacağız.” dedi.

 

MAYA Holding ve IKEA Türkiye CEO’su Fuat Atalay ise konuşmasında, MAYA-YILSAN Ortaklığı olarak, gelişen Türkiye ekonomisine duyulan inanç ve güvenin bir sonucu olarak, 180 milyon Amerikan Doları’na mal olması beklenen bu büyük ölçekli karma proje yatırımını hayata geçirme kararı aldıklarını ifade etti. Atalay, “Anatolium Marmara, E5 karayolu üzerinde, Kartal Adliyesi’nin karşısında, yaklaşık 30.000 m2 yüzölçümlü bir arsanın üzerinde konumlanıyor. Anatolium Marmara, her yöne ve her yönden kolay ulaşım imkânı sağlayan Maltepe/Kartal sınırında yer alan stratejik öneme sahip lokasyonu ve çok amaçlı yapısıyla, sadece Kartal’da değil tüm Anadolu Yakası’nda yaşayanların ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak. Projemiz; E-5 karayolu üzerinde olması, Metro-Marmaray bağlantıları, TEM, 3. köprü ve sahil yoluna direkt bağlantıları sayesinde ulaşım kolaylığı sunacak.” dedi. Anatolium Marmara Alışveriş Merkezi’nin yer aldığı projenin; geniş yeşil alanları, plazaları, yarı açık konsepti ve çeşitliliğiyle öne çıkacak yeme içme mekânlarıyla, şehrin kalabalığı içerisinde soluklanmak isteyenlere alternatif oluşturacağını ifade etti.

 

Anatolium Marmara’nın, 60.000 m2 kiralanabilir alanda başta IKEA olmak üzere 150’yi aşkın seçkin markaya ev sahipliği yapacağını ileten Atalay, “Grubumuzun franchise haklarına sahip olduğu IKEA Türkiye’nin İstanbul’daki 3., Türkiye’deki 6.mağazası, Anatolium Marmara’da yer alacak. Anatolium Marmara’da mobilya devi IKEA, süpermarket ve elektronik marketin yanı sıra sinema, çocuk parkı, eğlence, spa/fitness alanları da bulunacak.” diye ekledi.

 

Atalay sözlerine, “Anatolium Marmara’nın yanında yükselecek, mükemmeliyetin ve özgürlüğün sembolü kartaldan esinlenen mimari tasarımıyla 38 kattan oluşan Maya Anatolium Tower binası, 45.000m2’lik satılabilir veya kiralanabilir alana sahip olacak. Bina, özgün mimarisi ve teknolojik yapısıyla İstanbul’un simgelerinden biri olacak. Kule, %80’i Adalar manzarasına sahip akıllı ofisleri, kiralanabilir ortak mekânları, esnek ve ergonomik çözümleriyle keyifli ve konforlu bir çalışma ortamı sunacak. Projenin yalnızca Kartal bölgesine değil tüm İstanbul’a değer katacağına inanıyor, açılış gününde yine birlikte olabilmeyi diliyoruz.” diye devam etti.



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



AnatolIum Alışveriş Merkezleri'nin 3'üncü halkası İstanbul Kartal'da açılıyor. Maya Grubu ve Yılsan Holding işbirliğinde 180 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen projeyle yıllık 15 milyon ziyaretçi çekilecek. İçinde İstanbul'un 3'üncü IKEA mağazasının da yer alacağı projenin 2017'nin son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. Maya Holding ve IKEA Türkiye Başkanı Nuri Özsüer, Maya Holding ve IKEA Türkiye CEO'su Fuat Atalay, Yılsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Talat Yıldırım, Yılsan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Tuncay Yıldırım'ın katıldığı toplantıda 2015'in ikinci yarısında inşaatına başlanan proje hakkında bilgiler verildi. 3'üncü Anatolium projesinin yeni bir cazibe merkezi olacağını söyleyen Özsüer, "250 bin metrekare inşaat alanından oluşan bu projenin, İstanbul'a ve Kartal'a büyük yenilik getireceğine inanıyoruz" dedi.


Sabah







Bu haber  Yeni Şafak Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Maya Grubu; Yılsan Holding ile iş birliği yaparak AVM zinciri markası Anatolium Alıveriş Merkezlerinin 3. halkasını İstanbul Kartal’da açıyor. Kartal Kule'nin yatırım bedeli 180 milyon dolar.


Anatolium Marmara projesinin üçüncü AVM'si İstanbul Kartal'da yükselecek. Maya Grubu ve Yılsan Holding işbirliğiyle inşa edilecek Anatolium AVM, Kartal Kule şeklinde tasarlandı. Projenin yatırım bedeli ise 180 milyon dolar. Ofis, home ofis ve alışveriş merkezi konseptlerini içeren karma bir yaşam projesi olarak olarak dikkat çeken Anatolium AVM'nin dün düzenlenen lansman toplantısında konuşan Maya Holding CEO'su Fuat Atalay, 180 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirtti. Yıllık 15 milyon ziyaretçi beklediklerini ifade eden Atalay, “Türk ekonomisine olan inancımız ve güvenimiz sayesinde bu büyük ölçekli karma proje yatırımını hayata geçirme kararı aldık. Kentsel dönüşümün hızı sayesinde Kartal gelişen en önemli merkezlerden biri haline geldi" diye konuştu.

ANA YOLLARIN KAVŞAK NOKTASI

Metro istasyonları sayısının artması ile 'Anatolium Marmara Projesi'nin önemi bir lokasyon haline geldiğini belirten Atalay, “Anatolium'un TEM, otoban, sahil ve çevre yollarına bağlantıları var. Alışveriş merkezi ve kuleden oluşuyor. Çevre dostu ve yeşil binaya önem veriyoruz” dedi.


Yeni Şafak

 

Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


İstanbul Kartal’da hayata geçirilecek olan karma kullanımlı Anatolium Marmara projesinde çalışmalar hızlandı. 180 milyon dolarlık projenin 2017’nin son çeyreğinde hayata geçmesi bekleniyor. Projede Türkiye’nin 6’ncı Ikea mağazası da yer alacak.


MAYA Grubu ve Yılsan Holding ortaklığıyla İstanbul Kartal’da yapılacak Anatolium Marmara projesi 2017’nin son çeyreğinde hayata geçecek. Ofis, home office ve alışveriş merkezi konseptlerini içeren karma bir yaşam alanı olarak kurgulanan Anatolium Marmara projesinde Türkiye’nin 6’ncı İstanbul’un 3’üncü Ikea mağazası da yer alacak. Maya Holding ve Ikea Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, “Tamamlandığında yaklaşık 15 milyon ziyaretçi ağırlayacağız. 250 bin metrekare inşaat alanından oluşan projenin yatırım maliyeti ise 180 milyon dolar” dedi.


ULAŞIMDA ÖNE ÇIKIYOR

Maya Holding ve Ikea Türkiye CEO’su Fuat Atalay, projenin detaylarını şöyle anlattı: “Anatolium Marmara, E-5 karayolu üzerinde konumlanıyor. Anatolium Marmara, her yöne ulaşım imkânı sağlayan Maltepe-Kartal sınırında stratejik öneme sahip lokasyonda bulunuyor.”


Projede 38 kattan oluşan Maya Anatolium Tower binasının da bulunduğunu anlatan Atalay, “Bina, özgün mimarisi ve teknolojik yapısıyla İstanbul’un simgelerinden biri olacak. Kule, yüzde 80’i adalar manzarasına sahip akıllı ofisleri, kiralanabilir ortak mekânları ile öne çıkıyor” dedi.


YATIRIMLARA DEVAM EDİYOR

ENERJİ, gayrimenkul, denizcilik, madencilik sektörlerinde yatırımları bulunan proje ortağı Yılsan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Tuncay Yıldırım, Maya Grubu ile yaptıkları işbirliğinin önemine değinerek, “Yılsan Holding olarak, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına dönük büyük ölçekli yatırımlarımıza devam ederken, İstanbul ve Ankara’da bulunan arsa ve binalarımızla, gayrimenkul  sektöründe de yatırımlarımızı  planlıyor olacağız” dedi.


Hürriyet




Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Maya Grubu; Yılsan Holding ile ofis, home ofis ve AVM’den oluşan Anatolium Marmara’yı inşaat projelerinin gözdesi Kartal’da hayata geçirecek. 180 milyon dolarlık projede Ikea’nın Türkiye’deki 6’ncı mağazası olacak, 6.500 kişiye istihdam sağlanacak


Maya Grubu, Yılsan Holding iş ortaklığıyla ofis, home ofis ve alışveriş merkezi konseptlerini içeren Anatolium Marmara projesini tanıttı. Kartal’da hayata geçirilecek olan proje 180 milyon dolara mal olacak ve 2017 yılının son çeyreğinde tamamlanacak. Projeyle yaklaşık 6 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Franchise hakları Maya Grubu’nda olan Ikea’nın Türkiye’deki 6’ncı mağazası da proje kapsamında olacak.

 

Hedef 15 milyon ziyaretçi

 

Maya Holding ve Ikea Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, 1949 yılında kurulan grubun bugüne kadar 2.5 milyon metrekareden fazla konut, iş merkezi, alışveriş merkezi ve turistik tesis yatırımı gerçekleştirdiğini belirtti. Grubun perakende parkı ile alışveriş merkezi yatırım ve geliştirme projelerinden Anatolium Alışveriş Merkezleri’nin ilkini 2010 yılında Bursa’da, ikincisini 2011’de Ankara’da açtıklarına değinen Özsüer, üçüncü Anatolium projesinin İstanbullular için yeni bir cazibe merkezi olacağını söyledi. Özsüer, “Yenilenen alt ve üst yapısı, modern konut projeleri, yeni iş ve yaşam kültürüyle gelişime açık ve potansiyeli yüksek bir bölge olarak gördüğümüz Kartal’da, projemizle yılda 15 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz. 250 bin metrekare brüt inşaat alanından oluşan, yatırım maliyeti 180 milyon dolar olarak planlanan bu projenin, İstanbul’a ve Kartal bölgesine büyük yenilik getireceğine inanıyoruz” dedi.

 

Yılsan Holding Başkan Yardımcısı ve CEO’su Tuncay Yıldırım da “Holding olarak özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına dönük yatırımlarımıza devam ederken, İstanbul ve Ankara’daki arsa ve binalarımızla gayrimenkul sektöründe de yatırımlarımızı planlıyor olacağız” dedi.

 

Ekonomiye güvenin eseri

 

Maya Holding CEO’su Fuat Atalay, Türkiye ekonomisine duyulan inanç ve güvenin bir sonucu olarak bu büyük projeyi hayata geçirme kararı aldıklarını ifade etti. Anatolium Marmara’nın 60 bin metrekare kiralanabilir alanda başta Ikea olmak üzere 150’yi aşkın markaya ev sahipliği yapacağını belirten Atalay, “38 katlı Maya Anatolium Tower da 45 bin metrekare satılabilir veya kiralanabilir alana sahip olacak” dedi.

 

47 ülke içinde 4’üncü sırada

 

NURİ Özsüer, Ikea Türkiye’nin büyüme hızında 47 ülke içindeki Ikea’lar arasında 4’üncü bırada olduğunu söyledi. Geçen yıl yüzde 14 büyüdüklerini kaydeden Özsüer, “Bu yıl da sonuçlardan memnunuz. Yılın ilk 4 ayında da geçen senenin gerisinde değiliz. Ana şirket de Türkiye’deki faaliyetlerden memnun. İşletme olarak çok memnunlar. Ayrıca Türkiye’den 500 milyon dolarlık ihracat yapılmasına vesile oluyoruz.”


Vatan


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Maya Grubu, sanayici Yılsan Holding’le birlikte ofis, home ofis ve alışveriş merkezinden oluşan karma bir yaşam alanı projesi olan Anatolium Marmara'yı Kartal'da hayata geçiriyor. İnşaasına 2015'in ikinci yarısında başlanan projenin 180 milyon dolar yatırımla tamamlanması planlanıyor. İstanbul’daki 3'üncü, Türkiye'deki 6'ncı IKEA mağazasının da projede yerini alacağını vurgulayan Maya Holding ve IKEA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, Türkiye ekonomisine duyulan güvenin bir sonucu olarak başlanan bu projenin Kartal bölgesine büyük yenilik getireceğine inandıklarını ifade etti. 


YILDA 15 MİLYON ZİYARETÇİ 

1949'da kurulan Maya Grubu’nun, bugüne kadar 2,5 milyon metrekareden fazla konut, iş merkezi, alışveriş merkezi ve turistik tesis yatırımı gerçekleştirdiğini belirten Özsüer, grubun perakende parkı ile alışveriş merkezi projelerinden Anatolium AVM’nin ilk ikisinin Bursa ve Ankara’da açıldığını hatırlattı. Özsüer İstanbul'daki yeni projede yılda yaklaşık 15 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. 


YATIRIMLAR SÜRECEK

Enerji, gayrimenkul, denizcilik, madencilik sektörlerinde yatırımları bulunan proje ortağı Yılsan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncay Yıldırım ise, "Özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına dönük büyük ölçekli yatırımlarımıza devam ederken, İstanbul ve Ankara’da bulunan arsa ve binalarımızla, gayrimenkul sektöründe de yatırımlarımızı planlıyor olacağız" dedi.


150'yi aşkın marka olacak

MAYA Holding CEO’su Fuat Atalay da, E5 karayolu üzerinde, Kartal Adliyesi’nin karşısında konumlanan Anatolium Marmara’nın 60 bin metrekare kiralanabilir alanda başta IKEA olmak üzere 150’yi aşkın markaya ev sahipliği yapacağını belirtti.


6.500 kişiye istihdam fırsatı

2017’NİN son çeyreğinde projenin AVM bölümünün ve IKEA’nın açılması planlanıyor. 6 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak projenin 'Breeam Gold' yeşil bina sertifikası alması için de çalışmalara başlandığını vurgulayan Atalay, finansmanı Halkbank tarafından yapılan Anatolium Marmara’nın konseptinin dünyanın ve İstanbul’un önemli projelerine imza atmış, merkezi Amerika’da bulunan ödüllü DDG firması tarafından hazırlandığını sözlerine ekledi. 


Akşam 




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Maya Grubu'nun sahip olduğu AVM zinciri markası Anatolium Alışveriş Merkezleri'nin 3. Halkası Kartal'da açılıyor. 

Franchise haklarının Maya Grubu'nda olan Ikea Türkiye'nin 6. mağazası da projede yerini alacak. Maya Holding ve Ikea Türkiye Başkanı Nuri Özsüer, Maya Holding ve Ikea Türkiye CEO'su Fuat Atalay, Yılsan Holding Başkanı Talat Yıldırım, Yılsan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Tuncay Yıldırım'm katıldığı toplantıda; 2015 yılının ikinci yarısında inşaatına başlanan proje hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. 


180 MİLYON $ YATIRIM  


Maya Holding ve Ikea Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, 1949 yılında kurulan Maya Grubu'nun, bugüne kadar 2.5 milyon m2'den fazla konut, iş merkezi, alışveriş merkezi ve turistik tesis yatırımı gerçekleştirdiğini belirtti. Özsüer, "250.000 m2 brüt inşaat alanından oluşan, yatırım maliyeti yaklaşık 180 milyon dolar olarak planlanan bu projenin, İstanbul'a ve Kartal bölgesine büyük yenilik getireceğine inanıyoruz" dedi. 



Habertürk





Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Anadolu Yakası'nın parlayan yüzü Kartal bölgesine gün geçmiyor ki yeni bir yatırım yapılmasın. Son olarak MAYA Grubu, AVM zinciri markası Anatolium Alışveriş Merkezleri'nin 3. halkasını Kartal'a açacağını duyurdu. IKEA Türkiye'nin 6. mağazası da projede yer alacak. 


'POTANSİYEL YÜKSEK' 


MAYA Grubu'nun YILSAN Holding ortaklığıyla hayata geçireceği Anatolium Marmara; ofis, home ofis ve alışveriş merkezinden oluşuyor. MAYA Holding ve IKEA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, Kartal'ı gelişime açık ve potansiyeli yüksek bir bölge olarak gördüklerini söyledi. Kartal'da inşa edecekleri Anatolium ile yılda yaklaşık 15 milyon ziyaretçiyi hedeflediklerini belirten Özsüer, "180 milyon dolarlık projemiz, İstanbul'a ve Kartal bölgesine büyük yenilik getirecek" dedi. YILSAN Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Tuncay Yüdırım ise, "Özellikle yenilenebilir eneıji kaynaklarına dönük büyük ölçekli yatırımlarımıza devam ederken, İstanbul ve Ankara'da bulunan arsa ve binalarımızla, gayrimenkul sektöründe de yatırımlarımızı planlıyor olacağız" dedi. 


E-5'İN ÜSTÜNDE 


MAYA Holding ve IKEA Türkiye CEO'su Fuat Atalay da, "Anatolium Marmara, E5 karayolu üzerinde, Kartal Adliyesi'nin karşısında. Sadece Kartal'da değil tüm Anadolu Yakası'nda yaşayanların ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak. Anatolium Marmara Alışveriş Merkezi'nin yer aldığı proje; geniş yeşil alanlara, plazalara, yeme içme mekanlarına sahip" diye konuştu. 




Posta



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


180 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek Anatolium AVM, mobilya devi IKEA'nın Türkiye'deki 6'ncı mağazasına da ev sahipliği yapacak. AVM'nin 15 milyon ziyaretçi ağırlaması bekleniyor Maya Grubu'nun sahip olduğu AVM zinciri markası Anatolium Alışveriş Merkezleri'nin üçüncü halkası Kartal'da açılıyor. Mobilya devi IKEA Türkiye'nin 6'ncı mağazası da projede yerini alacak. 


Maya Grubu ve Yılsan Holding İstanbul Kartal'da ofis, ev-ofis ve alışveriş merkezi konseptlerini içeren Anatolium Marmara projesini dün tanıttı. Toplantıya Maya Holding ve IKEA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, Maya Holding ve IKEA Türkiye CEO'su Fuat Atalay, Yılsan Holding Yönetim Kurulu Başkam Talat Yıldırım, Yılsan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Tuncay Yıldırım katıldı. 

Yatırım maliyeti 180 milyon dolar olan projede 250 bin metrekare inşaat alam bulunuyor. Yılda yaklaşık 15 milyon ziyaretçi ağırlaması hedeflenen Anatolium Marmara, 60 bin metrekare kiralanabilir alanda 150'yi aşkın markaya ev sahipliği yapacak. Ticari ünitelerin yanı sıra 38 kattan oluşan Maya Anatolium Tower binası, 45 bin metrekare satılabilir alana sahip olacak. 2015'in ikinci yarısında inşaatına başlanan projenin 2017'nin son çeyreğinde l açılması ve yaklaşık 6 bin 500 kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor. 


YENİ PROJELER YOLDA 

Maya Holding ve IKEA Türkiye CEO'su Fuat Atalay, "İstanbul'daki üçüncü, Türkiye'deki altıncı mağazamız, Anatolium Marmara'da yer alacak. Projede süpermarket ve elektronik marketin yanı sıra sinema, çocuk parkı, eğlence, spa/fltness alanları da bulunacak" dedi. 


Projenin, E-5 karayolu üzerinde olması, Metro-Marmaray bağlantıları, TEM, 3. köprü ve sahil yoluna doğrudan bağlantıları sayesinde ulaşım kolaylığı sunacağım kaydeden Yılsan Holding CEO'su Tuncay Yıldırım da İstanbul ve Ankara'da bulunan arsalarda yeni gayrimenkul projeleri geliştireceklerini söyledi. 


Sözcü



Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


İnşaat sektöründe ürettiği projeleriyle tanınan Maya Grubu, enerji yatırımları ile bilinen Yılsan Holding ile birlikte bir proje geliştiriyor.  Ofis, home ofis ve alışveriş merkezi konseptlerini içeren Anatolium Marmara projesi, Kartal'da hayata geçirilecek. Proje içinde İstanbul'daki üçüncü ve Türkiye çapındaki yedinci IKEA mağazası da devreye alınacak. 


Franchise haklarının Maya Grubu'nda olduğu IKEA Türkiye'nin istanbul'daki dördüncü, Türkiye çapındaki sekizinci mağazası için de uzun süredir araştırmalar yapılıyordu. Daha önce IKEA'nın Hadımköy bölgesinde incelemeler yaptığını dergimizin sayfalarından duyurmuştuk. 


Şimdi bu konuda yeni bir gelişme daha yaşanıyor. Maya Holding ve IKEA Türkiye CEO'su Fuat Atalay, yeni mağaza için Bahçeşehir gişeler ile Haramidere arasındaki bölgeye yoğunlaştıklarını söylüyor. Bahsi geçen bölgede iki yerde yoğunlaştıklarını belirten Atalay, önümüzdeki dönemde anlaşma sağlanması halinde bölgede yeni bir şubenin devreye gireceğini ifade ediyor. IKEA'nın Türkiye operasyonlarında 550 kişi çalışıyor, isveçli devin Türkiye'den yaptığı tedariğin tutan ise yıllık 550 milyon doları buluyor. 


Ekonomist


Geri Dön