23 / 04 / 2024

AND Pastel satışa çıktı! Metrekaresi 4 bin 500 TL'ye!

AND Pastel satışa çıktı! Metrekaresi 4 bin 500 TL'ye!

Firma: AND Gayrimenkul

Proje: AND Pastel

Anadolu Grubu'nun gayrimenkul sektöründeki markası AND Gayrimenkul, ilk konut projesi AND Pastel için lansman toplantısı gerçekleştirdi. Kartal'ın en büyük projelerinden biri olacak AND Pastel'de metrekare fiyatı 4 bin 500 TL'den başlıyor.



Anadolu Grubu'nun gayrimenkul sektöründeki markası AND Gayrimenkul, ilk konut projesi  AND Pastel  için lansman toplantısı gerçekleştirdi. Kartal'ın en büyük konut projelerinden biri olacak AND Pastel'de, özlem duyulan mahalle yaşamı yeni nesil bir anlayışla yeniden yorumlanıyor.


Anadolu yakasının en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Kartal'da, Anadolu Grubu'nun eski üretim tesislerinin yerinde  AND Gayrimenkul  tarafından ilham veren bir yaşam alanı hayata geçiriliyor. Gayrimenkul sektöründe genel kabul görmüş SAT-YAP modeline, YAP-YAŞAT felsefesi ile yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen AND Gayrimenkul, ilk konut projesi AND Pastel ile "yeni nesil bir mahalle" kuruyor.


9 Firma ite 11 farklı Araştırma


AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, temelleri sosyolojik ve ekonomik analizler, araştırmalar ve uzman görüşleri üzerine atılan AND Pastel ile ilgili açıklamalarda bulundu. İnsanların ve bölgenin gerçek ihtiyaçlarını analiz etmek amacıyla 9 firma ile 11 farklı araştırma yaparak yola çıktıklarını belirten Usta; "Yaptığımız araştırmalar sonucunda İnsanların bir taraftan sıcak mahalle yaşamına özlem duyarken, diğer taraftan da ihtiyaçlarının farklılaştığını gördük. Geçmiş ve günümüz arasındaki ilişkiden ilham alarak AND Pastel'de yeni nesil bir mahalle kurguladık. AND Pastel'de iyi bir yaşamın güvencesi olacak alanlar tasarladık. Çünkü biliyoruz ki, iyi yaşamlar kaynağını iyi mekanlardan alır." dedi.


AND Pastel satışa çıktı! Metrekaresi 4 bin 500 TL ye!


AND Pastel, İstanbul'un ana ulaşım akslarından E-5'in hemen yanında, metroya yürüme mesafesinde yer atan konumu ile, şehir merkezinden uzaklaşmadan, şehrin karmaşasından kaçmak isteyenlere; renkli ve aynı zamanda sakin bir hayat vaadediyor.


Orta ölçekli bir mahalle büyüklüğüne sahip AND Pastel ile Kartal'da rengarenk bir yaşam kuruluyor. İçerisinde yer alacak küçük bir markalı sağlık kurumundan, okul öncesi eğitim kurumuna, alışveriş alanlarından, yeme - içme alanlarına, kullanıcılarına ve çevresine değer katmayı hedefliyor. Açık ve kapalı havuz, spor merkezi, oyun parkları, yürüme yolları, meydanı ve daha bir çok sosyal aktivite alanları ile "yeni nesil mahallesiyle" bir mahalle kuruluyor.


Adalar ve deniz manzarasının yanı sıra doğaya açılan bahçeleri ile AND Pastel, yeşili ve maviyi bir araya getiriyor. AND Pastel projesinde metrekare fiyatı 4 bin 500 TL ile 5 bin 900 TL arasında değişiyor.


Evinizin bir odası bahçenizde


Proje İle ilgili daha detaylı bilgiler aktaran AND Gayrimenkul Proje Geliştirme Müdürü Batuhan Tarkan ise, "AND Gayrimenkul olarak, tüm projelerimizde içten dışa bir tasarım yaklaşımını benimsiyoruz. Geliştirme aşamasında sadece binaların dış cephesine odaklanmadık. Asıl yaşam alanlan olan daire içlerini de en ince detayına kadar düşünerek tasarladık. En uygun çözümü geliştirebilecek mimarın seçimi için de bir yarışma düzenledik. Dünyaca ünlü 5 mimarlık ofisinin katılım gösterdiği bu yanşma sonucunda, dünyanın dört bir köşesinde birçok eşsiz mimari projeye imza atan mimarlık ofislerinden HPP Architects ile çalışma kararı aldık, "dedi.


AND Pastel satışa çıktı! Metrekaresi 4 bin 500 TL ye!


AND Pastel'in peyzaj alanlan, Türkiye'de ilk projesini gerçekleştiren ve 4 kıtada 28 farklı ülkede birçok dev projenin peyzaj mimarlarından Martha Schwartz Partners tarafından tasarlandı. AND Pastel'de doğa ile yaşam, farklı bir yaklaşım ile yeniden kurgulandı. "Açıkhava Odaları" konsepti ile sosyal alanlar ile evimizin odaları doğanın içine taşınıyor olacak. Sosyal yaşamın ortasında, açık havada mahremiyet sağlayan bu yaklaşım, kullanıcılarına farklı bir deneyim yaşatacak.


Çocuk Dostu Proje


Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladıktan sonra AND Pastelin ''Çocuk Dostu Proje" olduğunu da ifade eden Usta; "Çocuklar bizim için çok kıymetli. Bu yüzden AND Pasteli çocuk dostu bir proje olarak geliştirdik. Onların sadece büyüklere göre tasarlanmış evlerden, şehrin gürültüsünün eksik olmadığı küçük çocuk parklarından çok daha fazlasını hak ettiklerine inanıyoruz. Sadece açık alanlarımızı değil, evlerin içini ve ortak kapalı alanlan da çocuktan düşünerek tasarladık. Arbk çocuklarınız hem özgürce eğlenecek, hem de güven içinde bir yaşama adım atacak." dedi.


AND Pastel'de teslimler Haziran 2018'de


AND Gayrimenkul, Kartal'da yer alan Anadolu Grubu'nun eski üretim tesislerinin 45.000 metrekarelik kısmı üzerinde, 250.000 metrekarelik inşaat faaliyeti ile yeni bir yaşam kuruyor. Farklı kimliklere sahip 7 farklı bloktan oluşan AND Pastel'de, 1+1'den 4+1'e kadar farklı büyüklüklerde 1.200 konut bulunuyor.


AND Pastel satışa çıktı! Metrekaresi 4 bin 500 TL ye!


Henüz lansmana çıkmadan büyük ilgi ile karşılanan AND Pastel için 4.000 üzerinde talep toplandı. Bu yoğun talebe cevap verebilmek için lansman ile birlikte 3 blok satışa açılıyor olacak.


Haziran 2018 tarihinde teslimlerin yapılacağı projede, yüzde 1 KDV avantajının yanı sıra yüzde 5 peşinat ile ev sahibi olma şansı sunuluyor.


11 soruda Kartal AND Pastel projesi!


İletişim Bilgileri:


Web: www.andpastel.com 

Telefon: 0850 393 40 00






Bu haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Anadolu Grubu bünyesindeki AND Gayrimenkul'ün Genel Müdürü Ali Baki Usta, İstanbul Kartal'da hayata geçirecekleri ilk konut projeleri için 800-850 milyon lira yatırım yapacaklarını; proje finansmanı çalışmalarının ise sürdüğünü söyledi.


AND Gayrimenkul'ün "AND Pastel" projesinin lansmanında konuşan Usta, "İlk konut projemizin maliyeti arsa dahil 800 850 milyon lira olacak. Yatırımın bir kısmını proje finansmanı, bir kısmı da önceden yapılan satışlarla karşılanacak" dedi.


Usta, proje finansmanının henüz tamamlanmadığını ve görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Usta, projeden ne kadar gelir bekledikleri ile ilgili soru üzerine ise, "Nitelikli ve kaliteli bir proje yapıyoruz. Fiyatlarımız da çok yüksek değil. Dolayısıyla gelir beklentimiz sanıldığı kadar yüksek değil" diye konuştu.


Toplantıda verilen bilgiye göre, 7 blok ve 1,200 üniteden oluşacak projede ortalama metrekare fiyatı 4,750 lira olacak.


Anadolu Grubu'nun Kartal'daki eski üretim tesisinin 45,000 metrekarelik arazisinde yapılacak projenin inşaat faaliyeti ise 250,000 metrekare olacak. Teslimatlar 2018 Haziran'da gerçekleşecek.


Projenin satış performansına göre yıl sonuna kadar yeni bir konut projesine daha başlamayı planladıklarını söyleyen Usta, "Ankara'daki arsamızda bir ofis projesi planımız var. Ayrıca AND Pastel'in satış becerisine göre yıl sonuna kadar yeni bir konut projesi üzerinde daha çalışıyor olacağız" diye konuştu.



Dünya



Bu haber  Hürriyet  Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Anadolu Grubu’nun gayrimenkul markası AND Gayrimenkul ilk konut projesini İstanbul Kartal’da yapacak. Grup şirketi Anadolu Motor’a ait arsayı satın alan firma, 850 milyon lira yatırımla 1.200 konutluk ‘AND Pastel’ projesini inşa edecek.


2011 yılında kurulan Anadolu Grubu şirketi AND Gayrimenkul ilk konut projesi için düğmeye bastı. İlk gayrimenkul projesini Kozyatağı’nda yapan ve 25 katlı bir ofis binası inşa eden şirket, Kartal’da1200 konutluk AND Pastel projesini hayata geçirecek. Projenin Anadolu Motor’a ait fabrika alanında inşa edileceğini belirten AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, “ Anadolu Motor Şekerpına’a taşınınca bu alan atıl kaldı. Biz de arsayı ve yanında Adel’e ait 10 dönüm alanı satın aldık. Kozyatağın’ndaki tecrübemizi Kartal’a taşıyoruz” dedi. 


YAP-YAŞAT MODELİ 

Proje için 9 farklı şirketle 11 araştırma yaptıklarını ve bölge ihtiyaçları ile tüketici beklentisini analiz ettiklerini belirten Ali Baki Usta, AND Pastel konut projeleri için 850 milyon lira yatırım yaptıklarını dile getirdi. Samimi bir mahalle hayatı kurmak için çalıştıklarını belirten Usta, “Gayrimenkul sektöründe yap-sat ya da sat-yap modelleri uygulanıyor. Biz ise yap-yaşat anlayışıyla yola çıktık. Fiziksel mekanlardan önce hayatı tasarladık. Geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek bir proje yapıyoruz” diye konuştu. 


4 BİNDEN FAZLA TALEP

7 blok yer alacak projenin yüklenicisi Tepe İnşaat olacak. Projede her ihtiyaca göre bir şeçenek olacağını belirten AND Gayrimenkul Proje Geliştirme Müdürü Batuhan Tarkan, “40 katlı bir blokta gençlere göre 1+1’ler yaparken, daha az katlı blokta yeni evliler için 2+1 evlerimiz var. Yatay bloklarda ise daha geniş aileler için ev seçeneklerimiz var. Projeye 4 binden fazla ön talep aldık. Satışa sunulan ilk 3 bloka Anadolu Grubu çalışanları da yoğun ilgi gösterdi” dedi. Projede metrekare satış fiyatının 4 bin 750 lira olduğunu belirten Tarkan, ev fiyatlarının 295 bin lira ile 1 milyon 100 bin lira arasında değiştiğini dile getirdi. AND Pastel kentsel dönüşüm kapsamında olduğu için KDV oranı da yüzde 1 olacak. Konutlar Haziran 2018’de teslim edilmesi bekleniyor. AND Pastel’in mimari tasarı için yarışa yapıldı ve sonunda uluslararası mimarlık ofisi HPP Architects ile anlaşıldı.


EV SATIN ALANIN BAHÇESİ OLACAK


AND Pastel projesinde geleneksel mahalle hayatı ile günümüz beklenti ve ihtiyaçlarının birleştirildiği belirtildi. Projeden ev alanlara bir bahçe tahsil edileceğini belirten Ali Baki Usta, “ Ömerli’de bir işletme ile anlaştık. Ev alan herkesin orda bir bahçesi olacak. İsteyen kendi bahçesiyle fiziki olarak ilgilenecek, isteyen sadece ürünleri alacak” dedi. Orta ölçekli bir mahalle şeklinde tasarlanan projede sağlık kurumu, kreş, alışveriş alanları ve yeme içme alanları yer alacak. Sosyal alanlarda ise açık ve kapalı havuz, spor merkezi, oyun parkları, yürüme yolları, meydan ve birçok sosyal aktivite alanları bulunacak.


Hürriyet






Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Anadolu Grubu’nun gayrimenkul sektöründeki markası AND Gayrimenkul, ilk konut projesi AND Pastel’in lansmanı dün düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirdi.


AND Gayrimenkul Türkiye'de gerçekleştiriği ilk konut projesi için Kartal'ı seçti. AND Pastel'in 2018'de tamamlanacak olan Projesinin yatırım bedeli ise 800-850 milyon. 45 bin metre kare üzerinde 250 bin metrekare inşaat faaliyeti ile yeni bir yaşam kuruyor. Farklı kimliklere sahip 7 farklı bloktan oluşan AND Pastel'de, 1+1'den 4+1'e kadar farklı büyüklüklerde bin 200 konut bulunuyor.


2018'de TESLİM EDİLECEK


AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, 9 firma ile 11 farklı araştırma yapıp yola çıktıklarını belirterek, "Yaptığımız araştırmalar sonucunda, insanların bir taraftan sıcak mahalle yaşamına özlem duyarken, diğer taraftan da ihtiyaçlarınının farklılaştığını gördük. Geçmiş ve günümüz arasındaki ilişkiden ilham alarak AND Pastel'de yeni nesil bir mahalle kurguladık” dedi . Usta, Projenin 2018 Haziranın da teslim edileceğini, lansmana çıkmadan 650'ye yakın dairenin satışa sunulduğunu söyledi. Artan konut fiyatlarına ilişkin, Merkez Bankası'nın açıklamasına atıfta bulunan usta, Fiyatların kalitesinden kaynaklanan bir artaş olduğunu dile getirdi.AND Gayrimenkul Proje Geliştirme Müdürü Batuhan Tarkan ise projenin önemli bir lokasyonda bulunduğunu dile getirdi. Tarkan, AND pastel için 4 bin talep geldiğini kaydetti.



Yeni Şafak




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Anadolu Grubu ilk konut projesini Kartal’da hayata geçiriyor. Yatırım bedeli 800 milyon lira olan projede 650 konut, 4 bin 750 lira metrekare fiyatı ile satışa çıktı.


Anadolu Grubu'nun gayrimenkul sektöründeki iştiraki Anadolu Gayrimenkul, ofis yatırımından sonra konuta odaklandı. Şirket, Kozyatağı'nda gerçekleştirdiği AND Kozyatağı ofis yatırımının ardından ilk kez bir konut projesi için kolları sıvadı. Kartal'da inşa edilecek AND Pastel adındaki proje, arsa dahil 800 milyon lira yatırım bedeline sahip. Grup şirketlerinden Anadolu Motor'un 45 bin metrekarelik eski fabrika arazisi üzerinde yükselecek proje, 7 blokta toplam bin 200 konuttan oluşacak. İlk etapta 650'ye yakın konut, ortalama 4 bin 750 lira metrekare fiyatı ile satışa çıkarıldı. AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, Kartal'ın hızla gelişen bir bölge olduğunu belirterek, "Bölge, fiyatlarıyla da kendini gösteriyor. 800 milyon lira maliyeti olan pahalı bir iş yapıyoruz. Gelir beklentimiz sanıldığı kadar yüksek değil. Benzer projelerle rekabet edebilecek fiyatlarla satışa çıktık" dedi.


İKİNCİ ETAP YOLDA


AND Pastel'in 1972'de üretime başlayan ve 2014 yılında Şekerpınar'a taşınan Anadolu Motor'un arazisi üzerinde hayata geçirildiğini anlatan Usta, "45 dönümlük bu araziyi AND Pastel projesi için değerlendiriyoruz. Yan parselimizde Adel'den 10 dönümlük bir arazi daha satın aldık. Burada da projenin ticari alanlardan oluşan ikinci etabını gerçekleştirmek gibi bir düşüncemiz var. Ancak şu anda planlama aşamasında. Koşullara göre değerlendireceğiz" diye konuştu.


11 ARAŞTIRMA YAPTIK


Usta, projeyle ilgili şunları söyledi: "İnsanların ve bölgenin gerçek ihtiyaçlarını analiz etmek amacıyla 9 firma ile 11 farklı araştırma yaparak yola çıktık. Yaptığımız araştırmalar sonucunda, insanların bir taraftan sıcak mahalle yaşamına özlem duyarken diğer taraftan da ihtiyaçlarınının farklılaştığını gördük. Geçmiş ve günümüz arasındaki ilişkiden ilham alarak AND Pastel'de yeni nesil bir mahalle kurguladık."


YÜZDE 1 KDV AVANTAJI VAR


AND Gayrimenkul Proje Geliştirme Müdürü Batuhan Tarkan'ın verdiği bilgilere göre 250 bin metrekarelik alanda 7 bloktan oluşan projede, 1+1'den 4+1'e kadar farklı büyüklüklerdeki konutlar bulunuyor. Projenin inşaatını Tepe İnşaat yapacak. Proje için 4 binin üzerinde talep toplandı. Talebe cevap verebilmek için 3 blok satışa açıldı. Satışa açılan 650 konutta fiyatlar, 295 bin liradan başlıyor. Haziran 2018'de teslim edilecek projede, yüzde 1 KDV avantajının yanı sıra yüzde 5 peşinat ile ev sahibi olma imkânı sunuluyor.



Sabah



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Anadolu Grubu, Kartal’da ‘yeni nesil mahalle’ konseptinde inşa edeceği AND Pastel adlı projede 1200 konut yapacak. 800 milyon TL’lik projedeki evler metrekaresi 4 bin 750 TL’den satışa çıktı


Anadolu Grubu’nun gayrimenkul sektöründeki iştiraki Anadolu Gayrimenkul, Kozyatağı’nda gerçekleştirdiği AND Kozyatağı ofis projesinin ardından ilk kez bir konut projesine başlıyor. Kartal’da inşa edilecek AND Pastel adındaki proje, arsa dahil 800 milyon lira yatırım bedeline sahip. 

Grup şirketlerinden Anadolu Motor’un 45 bin metrekarelik eski fabrika arazisi üzerinde yükselecek proje, 7 blokta toplam 1200 konuttan oluşacak. İlk etapta 650’ye yakın konut, ortalama 4 bin 750 lira metrekare fiyatı ile satışa çıkarıldı.

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, Kartal’ın hızla gelişen bir bölge olduğunu belirterek, “Bölge, fiyatlarıyla da kendini gösteriyor. 800 milyon lira maliyeti olan pahalı bir iş yapıyoruz. Gelir beklentimiz sanıldığı kadar yüksek değil. Benzer projelerle rekabet edebilecek fiyatlarla satışa çıktık” dedi.


Araştırma yaptırdı

AND Pastel’in 1972’de üretime başlayan ve 2014 yılında Şekerpınar’a taşınan Anadolu Motor’un arazisi üzerinde hayata geçirildiğini anlatan Usta, “45 dönümlük bu araziyi AND Pastel projesi için değerlendiriyoruz. Yan parselimizde Adel’den 10 dönümlük bir arazi daha satın aldık. Burada da projenin ticari alanlardan oluşan ikinci etabını gerçekleştirmek gibi bir düşüncemiz var. Ancak şu anda planlama aşamasında. Koşullara göre değerlendireceğiz” diye konuştu. 

İlk konut projelerinde gayrimenkul sektöründe genel kabul gören sat-yap modeline, yap-yaşat felsefesi ile yeni bir soluk getirmeyi hedeflediklerini anlatan Usta, projeyle ilgili şunları söyledi: 

“İnsanların ve bölgenin gerçek ihtiyaçlarını analiz etmek amacıyla 9 firma ile 11 farklı araştırma yaparak yola çıktık. Yaptığımız araştırmalar sonucunda, insanların bir taraftan sıcak mahalle yaşamına özlem duyarken diğer taraftan da ihtiyaçlarının farklılaştığını gördük. Geçmiş ve günümüz arasındaki ilişkiden ilham alarak AND Pastel’de yeni nesil bir mahalle kurguladık.”


2018’te teslim 

AND Gayrimenkul Proje Geliştirme Müdürü Batuhan Tarkan da proje hakkında şu bilgileri verdi:

“250 bin metrekarelik inşaat alanı olan proje, 7 blokta 1+1’den 4+1’e kadar farklı büyüklüklerde 1200 konuttan oluşuyor. Projenin inşaatını Tepe İnşaat yapacak. Henüz lansmana çıkmadan büyük ilgi ile karşılanan AND Pastel için grup şirketlerinin çalışanları da dahil 4 binin üzerinde talep toplandı. Bu talebe cevap verebilmek için lansman ile birlikte 2 blokun satışa çıkarılması planlanırken 3 blok satışa açıldı. Satışa açılan 650 konutta fiyatlar, 295 bin liradan başlıyor. Haziran 2018 tarihinde teslimlerin yapılacağı projede, yüzde 1 KDV avantajının yanısıra yüzde 5 peşinat ile ev sahibi olma imkanı sunuluyor.” 


‘Çocuk dostu bir proje olacak’

AND Pastel’in ‘çocuk dostu’ proje olduğunu ifade eden Batuhan Tarkan, “Çocuklar bizim için çok kıymetli. Bu yüzden AND Pastel’i çocuk dostu bir proje olarak geliştirdik. Onların sadece büyüklere göre tasarlanmış evlerden, şehrin gürültüsünün eksik olmadığı küçük çocuk parklarından çok daha fazlasını hak ettiklerine inanıyoruz. Sadece açık alanlarımızı değil, evlerin içini ve ortak kapalı alanları da çocukları düşünerek tasarladık” dedi. Projede çocuklar için servis bekleme alanlarından, Oyun alanlarına kadar farklı bölümler yer alıyor.  


Milliyet




Haber Yarına Bakış Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Sanayi başta olmak üzere birçok sektörde düşen kâr marjları ve yatırımların 15 yılı bulan geri dönüş süreleri şirketleri inşaata yöneltiyor. Sektör temsilcilerine göre konut yatırımlarında yüzde 7-10 civarında seyreden kâr marjları çok yüksek olmasa da, yatırımın geri dönüşünün 3-5 yıl içinde alınabilmesi sektörü yatırım için cazip kılıyor. Ayrıca artan nüfus ve nitelikli konut ihtiyacının oluşturduğu hazır talep ve yabancı yatırımcı ilgisi de sektörü yatırım için çekici kılıyor. 

Anadolu Grubu'nu konut sektörüne yönelik ilk yatırımını dün açıklayan grup şirketi AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, 800-850 milyon liralık ilk konut yatırımlarının ardından, bu yıl sonuna kadar ikinci bir konut projesine daha başlamak istediklerini söyledi. Usta, "Konutta dış finansman sağlamak daha kolay. Hızlı bir şekilde likidite sağlayabiliyorsunuz. Ön satışlarla bile yatırımın bir bölümünü karşılayabiliyorsunuz. Konutta nakit döngüsünü çok daha hızlı sağlayabileceğimizi gördüğümüz için yatırım yaptık" diye konuştu. 


Konut sektörüne giren bir diğer grup Aksoy Holding. Epique markası ile Bodrum'da Aplus konut projesine yatırım yapan holding, önümüzdeki yıl İstanbul'da bir proje planlıyor. 

Kosifler Group Yönetim Kurulu Üyesi Selim Kosif de Ekonomisf teki söyleşisinde, "Turizm sektörünün geri dönüşü çok uzun. 20-25 milyon dolar para harcıyorsunuz, geri dönüşü 15-20 yıl sürüyor. 


Yatırım yapılacak bir sektör değil. Artık otel yatırımı yapmayacağız. Önümüzdeki dönemde inşaatta büyük işler yapmayı hedefliyoruz." dedi.




Yarına Bakış




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



AND Gayrimenkul, ilk konut projesi AND Pastel'i ortalama metrekare fiyatı 4 bin 750 TL'den satışa çıkardı. 11 farklı araştırmadan yola çıkarak temeli atılan projeyle yeni nesil mahalle kurulması planlanıyor.


Anadolu Grubu bünyesindeki AND Gayrimenkul, ilk konut projesi AND Pastel'i ortalama metrekare fiyatı 4 bin 750 TL'den satışa çıkardı. Grubun Kartal'daki eski üretim tesisinin 45 bin metrekarelik arazisinde yapılacak projeyle yeni nesil mahalle kurulması hedefleniyor. 7 blok ve 1.200 üniteden oluşacak projenin inşaat faaliyeti ise 250 bin metrekare olacak. Teslimatlar 2018 Haziran'da gerçekleşecek. AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, AND Pastel için 800-850 milyon lira yatırım yapacaklarım; proje finansmanı çalışmalarının ise sürdüğünü söyledi. 


'YENİ PROJE YOLDA' 


Usta, projeden gelir beklentisiyle ilgili, "Nitelikli ve kaliteli bir proje yapıyoruz. Fiyatlarımız da çok yüksek değil. Dolayısıyla gelir beklentimiz sanıldığı kadar yüksek değil" diye konuştu. Projenin satış performansına göre yıl sonuna kadar yeni bir konut projesine daha başlamayı planladıklarını söyleyen Usta, "Ankara'daki arsamızda bir ofis projesi planımız var. Ayrıca AND Pastel'in satış becerisine göre yıl sonuna kadar yeni bir konut projesi üzerinde daha çalışıyor olacağız" dedi. Usta, proje için 4 binin üzerinde talep topladıklarını kaydetti. 




Habertürk



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kartal'da, Anadolu Grubu'nun eski üretim tesislerinin yerinde AND Gayrimenkul tarafından AND Pastel konut projesi hayata geçiriliyor. Gayrimenkul sektöründe genel kabul görmüş sat-yap modeline, yap-yaşat felsefesi ile yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen AND Gayrimenkul, ilk konut projesi AND Pastel ile "yeni nesil bir mahalle" kuruyor. Projede net büyüklük olarak 40 metrekareden 129 metrekareye kadar konut seçeneklerinin bulunduğunu söyleyen AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, metrekare fiyatının ortalama 4 bin 700 TL civarında olacağını sözlerine ekledi. Usta, yaptıkları araştırmalar sonucunda, insanların bir taraftan sıcak mahalle yaşamına özlem duyarken, diğer taraftan da ihtiyaçlarının farklılaştığını gördüklerini söyleyen Usta, "Geçmiş ve günümüz arasındaki ilişkiden ilham alarak AND Pastel'de yeni nesil bir mahalle kurguladık, iyi bir yaşamın güvencesi olacak alanlar tasarladık" dedi. 


AND Gayrimenkul Proje Geliştirme Müdürü Batuhan Tarkan ise şu ifadeleri kullandı: "AND Gayrimenkul olarak, geliştirme aşamasında sadece binaların dış cephesine odaklanmadık. Asıl yaşam alanları olan daire içlerini de en ince detayına kadar düşünerek tasarladık. En uygun çözümü geliştirebilecek mimarın seçimi için de bir yarışma düzenledik. Dünyaca ünlü 5 mimarlık ofisinin katılım gösterdiği bu yarışma sonucunda, dünyanın dört bir köşesinde birçok eşsiz mimari projeye imza atan mimarlık ofislerinden HPP Architects ile çalışma kararı aldık." 


AND Gayrimenkul, Kartal'da yer alan Anadolu Grubu'nun eski üretim tesislerinin 45 bin metrekarelik kısmı üzerinde, 250 bin metrekarelik inşaat faaliyeti ile yeni bir yaşam kurduklarını belirten Batuhan Tarkan, "Farklı kimliklere sahip 7 farklı bloktan oluşan AND Pastel'de, 1+1'den 4+1'e kadar farklı büyüklüklerde 1200 konut bulunuyor. Henüz lansmana çıkmadan 4 binin üzerinde talep topladık. Bu yoğun talebe cevap verebilmek için lansman ile birlikte 3 blok satışa çıkaracağız" dedi. Haziran 2018 tarihinde teslimlerin gerçekleşeçeğini söyleyen Tarkan, yüzde 1 KDV avantajı ve yüzde 5 peşinat ile ev sahibi olma imkanı sunduklarını da sözlerine ekledi. 


Dünya



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ANADOLU Grubu'nun gayrimenkul sektöründeki markası AND Gayrimenkul'ün ilk konut projesi AND Pastel dün tanıtıldı. Kartal'da gruba ait Anadolu Motor'un eski fabrika arazisi üzerinde yükselecek projede 7 blokta bin 200 konut yer alacak. Toplam 850 milyon lira yatırım değerine sahip AND Pastel'de dairelerin ortalama metrekare fiyatı 4 bin 750 lira olarak belirlenirken, lansman dönemine özel yüzde 5 peşinatla ev sahibi olunabilecek. Tepe İnşaat tarafından yapımı üstlenilen projede ön talep döneminde 4 bin başvuru alınırken, bu kişilerin 300'e yakınını Anadolu Grubu çalışanları oluşturdu. 


İÇİNDE POLİKLİNİK DE OLACAK 

Haziran 2018'de teslim edilecek AND Pastel'in tanıtım toplantısında konuşan AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, Kartal'ın en büyük konut projelerinden biri olacak projede "yeni nesil bir mahalle" kuracaklarını kaydetti. Gayrimenkul sektöründe genel kabul görmüş sat-yap modeline, yap-yaşat felsefesi ile yeni bir soluk getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Usta, "45 bin metrekarelik arazinin yüzde 70'ini yeşil alan olarak ayırdık. İçerisinde markalı sağlık tesisi, okul öncesi eğitim kurumu, hobi bahçeleri, alışveriş ve yeme - içme alanları olacak. Açık ve kapalı havuz, spor merkezi, oyun parkları, yürüme yolları, meydanı ile özlenen mahalle yaşamım sunacağız" dedi. Projenin satış performansına göre yıl sonuna kadar yeni bir konut projesine daha başlamayı planladıklarını söyleyen Usta, "Ankara'daki arsamızda bir ofis projesi planımız var" diye konuştu. 


EV ALANA TARLA TAHSİS EDECEK 

Adalar ve deniz manzaralı AND Pastel'i "çocuk dostu" olarak tasarladıklarını kaydeden AND Gayrimenkul Proje Geliştirme Müdürü Batuhan Tarkan ise, ilk projelerinde sektör için yeni bir konsept geliştirdiklerini söyledi. AND Pastel'in "yeşil" olarak nitelendirilen yatay bloklarından daire alanlara Ömerli'de tarım arazisi tahsis edeceklerini kaydeden Tarkan, "Komşuköy markasının işleteceği tarlalarda, ev sahipleri ister bilgisayar başında isterse arazide ekim yapıp, ürün toplayabilecek" dedi. 


Sözcü



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Anadolu Gayrimenkul, ilk konut projesine Anadolu Motor’un Kartal’daki fabrikası üzerinde başladı. AND Pastel adındaki proje, 1.200 konuttan oluşuyor, fiyatlar 295 bin liradan başlıyor


Anadolu Grubu’nun gayrimenkul sektöründeki iştiraki Anadolu Gayrimenkul, AND Kozyatağı ofis projesinin ardından ilk kez bir konut projesine başlıyor. Kartal’da inşa edilecek AND Pastel adındaki proje, arsa dahil 800 milyon lira yatırım bedeline sahip. Grup şirketlerinden Anadolu Motor’un 45 bin metrekarelik fabrika arazisi üzerinde yükselecek proje, 7 blokta toplam 1.200 konuttan oluşacak. İlk etapta 650’ye yakın konut, ortalama 4 bin 750 lira metrekare fiyatı ile satışa çıkarıldı.

 

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, Kartal’ın hızla gelişen bir bölge olduğunu belirterek, “Bölge, fiyatlarıyla kendini gösteriyor. 800 milyon lira maliyeti olan pahalı bir iş yapıyoruz. Gelir beklentimiz sanıldığı kadar yüksek değil. Benzer projelerle rekabet edebilecek fiyatlarla satışa çıktık” dedi.

 

İKİNCİ ETAP GELECEK

 

AND Pastel’in 1972’de üretime başlayan ve 2014 yılında Şekerpınar’a taşınan Anadolu Motor’un fabrika arazisinde hayata geçirildiğini anlatan Usta, “45 dönümlük bu araziyi AND Pastel projesi için değerlendiriyoruz. Yan parselimizde Adel’den 10 dönümlük bir arazi daha satın aldık. Burada da projenin ticari alanlardan oluşan ikinci etabını gerçekleştirmek gibi bir düşüncemiz var. Ancak şu anda planlama aşamasında. Koşullara göre değerlendireceğiz” diye konuştu.

 

İlk konut projelerinde gayrimenkul sektöründe genel kabul gören sat-yap modeline, yap-yaşat felsefesi ile yeni bir soluk getirmeyi hedeflediklerini anlatan Usta, projeyle ilgili şunları söyledi:

 

“İnsanların ve bölgenin gerçek ihtiyaçlarını analiz etmek amacıyla 9 firma ile 11 farklı araştırma yaparak yola çıktık. Yaptığımız araştırmalar sonucunda, insanların bir taraftan sıcak mahalle yaşamına özlem duyarken diğer taraftan da ihtiyaçlarınının farklılaştığını gördük. AND Pastel’de yeni nesil bir mahalle kurguladık.”

 

4 BİN KİŞİDEN TALEP TOPLADI

 

AND Gayrimenkul Proje Geliştirme Müdürü Batuhan Tarkan, proje ile ilgili bilgileri paylaştı. Buna göre, 250 bin metrekare inşaat alanı olan proje, 7 blokta 1+1’den 4+1’e kadar farklı büyüklüklerde 1.200 konuttan oluşuyor. Projenin inşaatını Tepe İnşaat yapacak. Henüz lansmana çıkmadan ilgi gören AND Pastel için grup şirketlerinin çalışanları dahil 4 binin üzerinde talep toplandı. Bu talebe cevap verebilmek için lansman ile birlikte 2 blokun satışa çıkarılması planlanırken 3 blok satışa açıldı. Satışa açılan 650 konutta fiyatlar 295 bin liradan başlıyor. Haziran 2018’de  teslimlerin yapılacağı projede, yüzde 1 KDV avantajı var. Ayrıca yüzde 5 peşinat ile ev sahibi olma imkanı sunuluyor.


Vatan



Haber Meydan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Anadolu Grubu konut sektöründe ilk projesi olarak Kartal'da 'yeni nesil mahalle' konseptinde inşa edeceği AND Pastel adlı projede 1200 konut yapacak. 800 milyon TL'lik projedeki evler metrekaresi 4750 TL'den satışa çıkü. AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, Kartal'ın hızla gdlişen bir bölge olduğunu belirterek "Bölge, fiyatlarıyla da kendini gösteriyor. 800 milyon lira maliyeti olan pahalı bir iş yapıyoruz. Gelir beklentimiz sanıldığı kadar yüksek değil. Benzer projelerle rekabet edebilecek fiyatlarla satışa çıktık" dedi. 


2018'DE TESLİM 

AND Gayrimenkul Proje Geliştirme Müdürü Batuhan Tarkan "Satışa açılan 650 konutta fiyatlar, 295 bin liradan başlıyor. Haziran 2018 tarihinde teslimlerin yapılacağı projede, yüzde 1 KDV avantajının yanı sıra yüzde 5 peşinat ile ev sahibi olma imkânı sunuluyor" şeklinde konuştu. 


Meydan


Haber Taraf'ta şu şekilde yer aldı


Anadolu Grubunun gayrimenkul sektöründeki markası AND Gayrimenkul, ilk konut projesi AND Pastel'i satışa çıkarıldı. Firma, ilk konut projesi AND Pastel ile yeni nesil bir mahallesi kuruyor. 

Teslimlerinin 2018 yılında yapılması planlanan AND Pastel projesi Kartal'da yükseliyor, içinde ı+ı'den 4+ı'e kadar bir çok konut tipinin bulunduğu AND Pastel projesinde özlem duyulan mahalle yaşamı yeni nesil bir anlayışla yeniden yorumlanıyor. 


Taraf




Haber Habertürk Ek Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Anadolu Grubu bünyesindeki AND Gayrimenkul, ilk konut projesi AND Pastel'i ortalama metrekare fiyatı 4 bin 750 TL'den satışa çıkardı. Grubun Kartal'daki eski üretim tesisinin 45 bin metrekarelik arazisinin üzerine 11 farklı araştırmadan yola çıkarak temeli atılan projeyle yeni nesil mahalle kurulması planlanıyor. Proje 7 blok ve bin 200 üniteden oluşacak. Teslimatlar 2018 Haziran'da gerçekleşecek. AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, AND Pastel için 800-850 milyon lira yatırım yapacaklarını; proje finansmanı çalışmalarının ise sürdüğünü söyledi. Usta, proje için 4 binin üzerinde talep topladıklarını kaydetti. 




Habertürk Ek


projeye sor



Geri Dön