25 / 04 / 2024

Android 14'ün bu özelliğini kimse bilmiyordu! O uygulmaların yüklenmesini engelleyecek

Android 14'ün bu özelliğini kimse bilmiyordu! O uygulmaların yüklenmesini engelleyecek

Google ,  kullanıcıların gizliliğini ve verilerini korumak için her geçen yıl Android'in güvenliğini artırmaktadır. Görünüşe göre Android 14, eski Android sürümlerine yönelik uygulamaların yüklenmesini engelleyecek.



Google tarafından belirtildiği gibi , başlangıçta Android 14 yalnızca eski Android sürümleri için tasarlanan uygulamaları engelleyecektir. Ancak, zaman geçtikçe eşik, Google'ın mekanizması sayesinde kademeli olarak artacak olan Android 6'ya (Marshmallow) yükselecek. Ancak, eski uygulamalar için eşiğe veya özelliğin etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceğine karar vermenin cihaz üreticilerine bağlı olacağını unutmayın.

Bu yeni özellik, Google'ın Android'de eski uygulamaların yüklenmesi nedeniyle kötü amaçlı yazılımların yayılmasını engellemesine yardımcı olacak. Yeni bir bayrak kullanarak ve Shell komutunu çalıştırarak bu güvenlik önlemini atlamak için hala bir geçici çözüm olsa da , en azından kötü amaçlı yazılım yanlışlıkla veya istemeden
 birinin Android cihazına girmeyecektir.

Android 14 ün bu özelliğini kimse bilmiyordu! O uygulmaların yüklenmesini engelleyecek
Android, Google tarafından geliştirilmiş bir mobil işletim sistemidir. Linux çekirdeğini temel alır ve öncelikle akıllı telefonlar ve tabletler gibi dokunmatik ekranlı mobil cihazlar için tasarlanmıştır. Android açık kaynaklıdır, yani geliştiriciler kaynak kodunu değiştirebilir ve dağıtabilir. Aylık 2 milyardan fazla aktif kullanıcısı ile dünyanın en yaygın kullanılan mobil işletim sistemidir. Android, özelleştirilebilir bir kullanıcı arabirimi, üçüncü taraf uygulamaları için destek ve müzik, film ve kitap gibi çok çeşitli uygulama ve içerik sunan Google Haritalar, Google Asistan ve Google Play Store gibi Google hizmetlerine erişim sunar.


Geri Dön