25 / 04 / 2024

Anheuser-Busch InBEV, 11 fabrikasını satışa çıkardı

Anheuser-Busch InBEV, 11 fabrikasını satışa çıkardı

Geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük bira üreticisi pozisyonuna yükselen Belçika-Brezilya ortak şirketi Anheuser-Busch InBEV, Avrupa'daki 11 bira fabrikasını satacağını açıkladı



Şirketin Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bulunan toplam 11 fabrikasında yıllık 15 milyon hektolitre bira üretildiği, satılan fabrikalardan gelecek para ile Kuzey Amerika ve Güney Amerika'ya bira fabrikaları yatırımı yapılacağı bildirildi.
Dünya devi bira üreticisinin Avrupa'dan çıkmasına sebep olarak ise Çek Cumhuriyeti, Romanya'daki fabrikaların umut vermediği, Hırvatistan ve Karadağ'da ise pazar payının artırılamadığı gösterildi.
Macaristan'da da Borsodi markasıyla bira üreten dev şirket, satışın bir an önce gerçekleşmesi için çalışma başlattı.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

InBEV, Avrupa'da 11 fabrika satıyor

GEÇEN yıl dünyanın en büyük bira üreticisi pozisyonuna yükselen Belçika-Brezilya ortak şirketi Anheuser-Busch InBEV, Avrupa'daki 11 bira fabrikasını satacağını açıkladı. Şirketin Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bulunan toplam 11 fabrikasında yıllık 15 milyon hektolitre bira üretildiği, satılan fabrikalardan gelecek para ile Kuzey ve Güney Amerika'ya bira fabrikaları yatırımı yapılacağı bildirildi. Dünya devi bira üreticisinin Avrupa'dan çıkmasına sebep olarak ise Çek Cumhuriyeti ve Romanya'daki fabrikaların umut vermediği, Hırvatistan ve Karadağ'da ise pazar payının artırılamadığı gösterildi.
Hürriyet

Anheuser, 11 fabrikasını satıyor

Belçika- Brezilya ortak şirketi Anheuse- Busch InBEV, Avrupa'daki 11 bira fabrikasını satacağını açıkladı. Şirketin Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bulunan toplam 11 fabrikasında yıllık 15 milyon hektolitre bira üretildiği, satılan fabrikalardan gelecek para ile kuzey ve güney Amerika'ya bira fabrikaları yatırımı yapılacağı bildirildi. Dünya devi bira üreticisinin Avrupa'dan çıkmasına sebep olarak pazar payının artırılamadığı gösterildi.
Gazete Habertürk


Geri Dön