25 / 04 / 2024

Anında hesaplara yatıyor! PTT'de unutulan destek paraları veriliyor!

Anında hesaplara yatıyor! PTT'de unutulan destek paraları veriliyor!

Sosyal Güvelik Kurumu'nda bekletilen paralar sahipleri tarafından unutulduğu ya da bilinmediği için alınmıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu çok sayıda alanda hem çalışanlara hem vatandaşlara ayrı ayrı ödemelerde yer alıyor. İşte tüm merak edilen yardımlar...



Devletin pandemi nedeniyle yaptığı yardım ve para takviyeleri çoğalırken vatandaşlara kritik ihtar geldi. Özellikle de SGK da unutulan paralar rekor ölçüye erişirken birey ödemeleri için kesinlikle başvurun tavsiyesinde bulunuldu. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı ödemelerin birçoğu hak sahipleri tarafından alınmadığı ya da unutulduğu için aracı kurumlarda bekletiliyor. Devletin tüm vatandaşlarına sunduğu bu yardımlar kapsamında; hasta, yaşlı, yeni doğum yapmış, muhtaç kişilere, kadınlara, ailelere, erkeklere çok geniş alanda verdiği ve bu kişilerin yardımları unuttuğu ifade ediliyor.

Anında hesaplara yatıyor! PTT de unutulan destek paraları veriliyor!

Devlette unutulan para yardımları neler, nasıl geri alınabilir?

SGK tarafından her yıl binlerce kişiye verilen yardımlardan birçoğu ne yazık ki hesapta kalıyor. Özellikle bu yardımlardan cenaze yardımı, yol yardımı, emzirme yardımı, ilaç ödemeleri ve diş ödemeleri gibi yardımlar vatandaşlar tarafından pek bilinmiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nda unutulan bu yardımlar aslında e- Devlet üzerinden çok kolay bir şekilde öğrenilerek alınabiliyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden yapılan muhtaç kişiye destekler SGK ve İŞKUR üzerinden ulaştırılmaya çalışılıyor. Fakat milyonlarca kişinin bu paradan haberi dahi olmadan hesaplarında öylece beklemelerine neden oluyor. Peki devlet hangi yardımları yapıyor? İşte devletin bilinmeyen destekleri...

Anında hesaplara yatıyor! PTT de unutulan destek paraları veriliyor!

Çeyiz Parası Ödemesi

SGK evlenecek olan genç kızlara çeyiz parası ödemesi yapar. Bu ödeme yetim maaşı alacak kızların evlenmeye karar vermeleri durumunda ödenir. Ödemeler 24 maaş tutarında yapılır başvurular SGK'ya yazılı iletilir.

SGK İş Görememezlik Parası

SGK mesleki hastalığa yakalanan, işyerinde hastalanan vatandaşlara ödeme yapar. Başvurular işveren tarafından yapılır. İş Görememezlik yada Rapor Parası olarak bilinen ödemeler için sağlık raporu gereklidir.

Emekli Olamayanlara Toplu Para

SGK emekli olamayanlara toplu para ödemesi yapar. Gün ve yaş şartını sağlamış olanlar özel başvuru koşullarını sağlamaları durumunda SGK'ya ödemiş oldukları primlerin toplu iadesi için başvuru yapabilirler.

Doğum Parası

SGK yeni anne olan kadınlara toplu para ödemesi yapar. Ödemeler çocuk sayısına göre 300 TL ile 600 TL arasında değişir. Başvurular genellikle kimlik çıkarılırken yapılır.

Anında hesaplara yatıyor! PTT de unutulan destek paraları veriliyor!

Cenaze Parası

Sigortalı bir kişi vefat ettiği zaman geride kalan yakınlarına tek seferlik yardım parası ödenir. Ödemeler ilk önce eş çocuklara yapılır. Eğer kişi bekar ise ödemeler anne baba ve kardeşlere yapılır.

Yol Yardımı Ödemesi

Devlette unutulmuş parası olanların ne kadar parasının unutulduğuna SGK üzerinden bakılabiliyor.

İnternette tarayıcınıza https://www.turkiye.gov.tr/ adresini açarak e- Devlet üzerinden unutulmuş paralarınızı kontrol edebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR tarafından yapılan bilgilendirmeler yeterli olmadı. Gelen SMS ve bilgilendirmeleri kontrol dahi etmeyen binlerce kişi bu yardımları almayı unuttu. Devlet desteği paralar şu an hak sahiplerini bekliyor.

Sosyal yardım desteğinin mart ayı ödemeleri ne zaman başlıyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön