29 / 03 / 2024

Anıtkabir'e yapılan çocuk parkı tepki çekti!

Anıtkabir'e yapılan çocuk parkı tepki çekti!

Anıtkabir'e mozole yakınına yapılan plastik oyuncaklardan oluşan çocuk parkı, sosyal medyada sert tepkilere neden oldu.



Anıtkabir'e mozole yakınına yapılan plastik oyuncaklardan oluşan çocuk parkı, sosyal medyada sert tepkilere neden oldu.Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yapılan parkla ilgili olarak, "Anıtkabir plastik kaydırak alanı değildir. Bu ucubenin hemen kaldırılması için Koruma Kuruluna, Anıtkabir Komutanlığına yazı yazdık. Ayrıca bu mekansal saygısızlığı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.


Twitter kullanıcıları tarafından fotoğrafları paylaşılan ve sert yorumlara neden olan çocuk parkıyla ilgili Mimarlar Odası Tezcan Karakuş Candan açıklamalarda bulundu. Candan, “Anıtkabir, anı mekanıdır, saygı mekanıdır. Tasarım sürecinde, Arslanlı yolda, yere döşenen taşlarla, kafanızı yerden bile kaldıramayacağınız bir tasarım kurgulanmıştır. Bu ülkenin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuk sevgisini biliyoruz. Ancak zamandan ve mekandan bağımsız çocuk oyun aletleri koymak saygısızlıktır. Biz çocuklarımıza davranışlarını zaman ve mekana bağlı olarak geliştirmelerini söylüyoruz. Saygı zamanı ve saygı mekanında çocuklar saygı durmak için orada olmalılar… Anıtkabir plastik kaydırak alanı değildir. Bu ucubenin hemen kaldırılması için Koruma Kuruluna, Anıtkabir Komutanlığına yazı yazdık. Ayrıca bu mekansal saygısızlığı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.


Hürriyet 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı



Her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti hadsiz ifadelerle eleştiren, millet yararına yapılan dev projeleri durdurmak için mahkeme önlerinden ayrılmayan Mimarlar Odası, bu kez de Anıtkabir'e yapılan çocuk oyun alanına savaş açtı.


Anıtkabir'in anı ve saygı mekanı olduğunu söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Anıtkabir, anı mekanıdır, saygı mekanıdır. Tasarım sürecinde, Aslanlı yolda yere döşenen taşlarla, kafanızı yerden bile kaldıramayacağınız bir tasarım kurgulanmıştır. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuk sevgisini biliyoruz. Ancak zamandan ve mekandan bağımsız çocuk oyun aletleri koymak saygısızlıktır." dedi.


Plastik kaydırakları 'ucube'ye benzeten Candan, sözlerine şöyle devam etti:


"Biz çocuklarımıza davranışlarını zaman ve mekana bağlı olarak geliştirmelerini söylüyoruz. Saygı zamanı ve saygı mekanında çocuklar saygı durmak için orada olmalılar. Anıtkabir plastik kaydırak alanı değildir. O ucubeler oradan ya kalkacak ya kalkacak. Koruma Kurulu buna izin verdi mi? MNG Kargo katkılarıyla yapılmış… MNG kargo neye sponsor olduğunu biliyor mu?"


Oyun aletlerinin kaldırılması için Büyükşehir Belediyesi'ne, Koruma Kuruluna, Anıtkabir Komutanlığı'na yazı yazdıklarını bildiren Candan, bu mekansal saygısızlığı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da kaydetti.


Akşam 




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Anıtkabir'de mozole yakınlarına plastik çocuk parkı yapıldı. Anıtkabir'e yapılan çocuk parkı sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden konuya ilişkin açıklama geldi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Anıtkabir, anı mekanıdır, saygı mekanıdır. Tasarım sürecinde, Aslanlı yolda yere döşenen taşlarla, kafanızı yerden bile kaldıramayacağınız bir tasarım kurgulanmıştır. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuk sevgisini biliyoruz. Ancak zamandan ve mekandan bağımsız çocuk oyun aletleri koymak saygısızlıktır" ifadelerini kullandı.


Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'a, "Biz çocuklarımıza davranışlarını zaman ve mekana bağlı olarak geliştirmelerini söylüyoruz. Saygı zamanı ve saygı mekanında çocuklar saygı durmak için orada olmalılar. Anıtkabir plastik kaydırak alanı değildir. O ucubeler oradan ya kalkacak ya kalkacak" açıklamasını yapan Candan, "Koruma Kurulu buna izin verdi mi? MNG Kargo katkılarıyla yapılmış… MNG kargo neye sponsor olduğunu biliyor mu?" sorusunu sordu.


CHP'DEN TEPKİ: KEPAZELİK


Sosyal medyada Anıtkabir'e kurulan çocuk parkıyla ilgili olarak çok sayıda tweet atıldı. Tweetlerden biri de CHP  İzmir  Milletvekili Tuncay Özkan'a ait. Parkın fotoğrafını paylaşan Özkan, "Anıtkabir'de bu kepazeliğe imza atanlar soruşturulmalı, cezalandırılmalıdır. Bu rezil, ucube şey oradan derhal kaldırılmalıdır. Atatürk dünya çocuklarına bayram hediye eden tek lider. Sizin rezillikleriniz onun çocuk sevgisini anlatmaya yetmez" ifadelerini kullandı.



Cumhuriyet


Geri Dön