26 / 04 / 2024

Ankapark davası sonuçlandı! Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor!

Ankapark davası sonuçlandı! Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor!

Ankara'da yer alan Ankapark ile ilgili bir son dakika gelişmesine göre, Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinde yer alan ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin de kaldırılmasına hükmetti.



“PARKIN GELECEĞİNİ BAŞKENTLİLER BELİRYECEK”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Başkan Mansur yaptığı paylaşımla tartışmaların odağında yer alan ANKAPARK’ın belediyeye devredildiğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımında 2 seneyi aşkın zamandır devralmak için hukuki mücadele verdikleri ANKAPARK davasının sonuçlandığını açıklayarak, bugün ANKAPARK'ın tahliyesine ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devrine karar verildiğini dile getirdi.

Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapanAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şu ifadeleri kullandı: , "Kurban Bayramı’nın hemen ardından gerekli tespitleri yaparak parkın geleceğine Ankaralılar ile birlikte karar vereceğiz” 

Ankapark davası sonuçlandı! Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor!


MALİYETİ NE KADAR? 

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) resmi internet sitesinde ilk kez Ankapark için gerçekleştirilen harcamaları yayınlamıştı. Sözcü'nün aktardığına göre, yayına alınan sayfada, sayfanın sürekli güncelleneceği ve yakında geçmiş süreçte yapılan eksik ve hatalı işlerin, dinozor heykellerinin, kapıların, ithal ağaçların, saatlerin, robotların, özelleştirmelerdeki usulsüzlüklerin ve daha pek çok konunun bulunacağı belirtilmişti. 

Ankapark'ın maliyeti 801.3 milyon dolar oldu!

Melik Gökçek Ankapark'ın maliyetini açıkladı!

Ankapark'a ne kadar para harcandı?

Ankapark'ın tahliyesine ilişkin tedbir kaldırılmadı!


Geri Dön