19 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'da 1 yılda 602 yapıya ruhsat verildi!

Ankara Altındağ'da 1 yılda 602 yapıya ruhsat verildi!

Altındağ Belediyesi'nin bir yılda verdiği ruhsat sayısı her yıl önceki yıllara göre artarken, rakamlar Altındağ'daki yapılaşmanın hızını ortaya koydu. Altındağ'da 2015 yılında 602 yapıya ruhsat verildi.



Ankara Altındağ Belediyesi'nin bir yılda verdiği ruhsat sayısı her yıl önceki yıllara göre artarken, rakamlar Altındağ'daki yapılaşmanın hızını ortaya koydu. Sağlıklı şekilde hazırlanan ve uygulanan imar çalışmaları sonrasında, inşaat ruhsatı sayısında da artış yaşandı. Altındağ Belediyesi tarafından 1 yılda verilen inşaat ruhsatı ve iskan raporu verileri, Altındağ'daki gelişimi gözler önüne serdi. 


Yılda 15 bin konut yapılıyor 


İmar Kanunu'na uygun bir şekilde inşaatların başlanmasını sağlayan bu izin belgeleri Altındağ'daki dönüşümün en somut örneği… Hızlı bir şekilde gecekondulardan arınan Altındağ'da, yıl içinde yaklaşık 15 bin konut yapılıyor. 2015 yılında Altındağ'da en çok yapılaşmanın olduğu mahalleler arasında ilk sırada Karapürçek Mahallesi yer alırken, ardından Beşikkaya, Feridun Çelik, Çamlık ve Battalgazi mahalleleri geldi. Karapürçek mahallesine verilen ruhsat sayısı 88 olurken, Beşikkaya Mahallesi'ne 53 ruhsat izni, Feridun Çelik mahallesine 38 ruhsat izni, Çamlık Mahallesi'ne 27 ruhsat izni, Battalgazi Mahallesi'ne de 24 ruhsat izni verildi. Müteahhitler yıl içinde 25 mahallede Altındağ Belediyesi'nden toplam 602 ruhsat izni aldı. 


2015 yılında iskaıı konusunda da rekor bir sayıya ulaşıldı. Altındağ'da inşaatı tamamlanan ve kontrolleri yapılan 528 binaya iskan verildi. İskan ruhsatı için gerekli olan tüm belgeleri en ince ayrıntısına kadar inceleyen Altındağ Belediyesi, vatandaşlara sağlıklı yaşam alanlarının kapısını araladı. Bunun sonucunda vatandaşlar, inşaat çalışmaları biten bu yapılarda yasal olarak oturma izni elde etti. 


"Çok hızlı değişiyor" Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki "Son 1 yıl içerisinde verdiğimiz ruhsat sayısı gösteriyor ki, Altındağ'da 600'den fazla yeni bina inşaatı başlamış. Bu da on binlerce kişinin modern konutlara taşındığı ve hayatının değiştiği anlamına geliyor" dedi. Tiryaki, Altındağ'daki yapılaşmanın tüm hızıyla devam edeceğini belirtti. 



Milliyet Ankara




Haber Akşam  Ankara  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilçeyi modernleştirmek için gece gündüz çalışıyor. Altındağ'da 1 yıl içinde verilen ruhsat sayısı 2015 yılında 602 oldu. 


Altındağ Belediyesi'nin bir yılda verdiği ruhsat sayısı önceki yıllara göre artarken, rakamlar Altındağ'daki yapılaşma- nın hızını ortaya koydu. Sağlıklı şekilde hazırlanan ve uygulanan imar çalışma] an sonrasında, inşaat ruhsatı sayısında da artış yaşandı. Altındağ Belediyesi tarafından 1 yılda verilen inşaat ruhsatı ve iskân raporu verileri, Altındağ'daki gelişimi gözler önüne serdi. 


YILDA 15 BİN KONUT YAPILIYOR 


İmar Kanunu'na uygun bir şekilde inşa atların başlanmasını sağlayan bu izin bel geleri Altındağ'daki dönüşümün en somu örneği. Hızlı bir şekilde gecekondulardan arınan Altındağ'da, yıl içinde yaklaşık 15 bin konut yapılıyor. 


En çok yapılaşma Altındağ İlçesi'nde 


2015 yılında Altındağ'da en çok yapılaşmanın olduğu mahalleler arasında ilk sırada Karapürçek Mahallesi yer alırken, ardından Beşikkaya, Feridun Çelik, Çamlık ve Battalgazi mahalleleri geldi. Karapürçek mahallesine verilen ruhsat sayısı 88 olurken, Beşikkaya Mahallesi ne 53 ruhsat izni, Feridun Çelik mahallesine 38 ruhsat izni, Camlık Mahallesi ne 27 ruhsat izni, Battal gazi Mahallesi ne de 24 ruhsat izni verildi. Müteahhitler yıl içinde 25 mahallede Altındağ Belediyesi'nden toplam 602 ruhsat izni aldı. 



Akşam Ankara





Haber Sabah Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Altındağ Belediyesi'nin verdiği ruhsat sayısı 12 yıl içinde 68'den 602'ye yükseldi. Açıklanan rakamlar son yıllarda ilçedeki yapılaşma hızını da ortaya koydu Altındağ Belediyesi'nin bir yılda verdiği ruhsat sayısı her yıl önceki yıllara göre artarken, rakamlar Altındağ'daki yapılaşmanın hızını ortaya koydu. Sağlıklı şekilde hazırlanan ve uygulanan imar çalışmaları sonrasında, inşaat ruhsatı sayısında da artış yaşandı. Altındağ Belediyesi tarafından 1 yılda verilen inşaat ruhsatı ve iskân raporu verileri, Altındağ'daki gelişimi gözler önüne serdi. 


2015 yılında iskan konusunda da rekor bir sayıya ulaşıldı. Altındağ'da inşaatı tamamlanan ve kontrolleri yapılan 528 binaya iskan verildi. İskân ruhsatı için gerekli olan tüm belgeleri en ince ayrıntısına kadar inceleyen Altındağ Belediyesi, vatandaşlara sağlıklı yaşam alanlarının kapısını araladı. Bunun sonucunda ilçede yaşayan vatandaşlar, inşaat çalışmaları biten bu yapılarda yasal olarak oturma izni elde etti. 


ALTINDAĞ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki "Son 1 yıl içerisinde verdiğimiz ruhsat sayısı gösteriyor ki, Altındağ'da 600'den fazla yeni bina inşaatı başlamış. Bu da on binlerce kişinin modern konutlara taşındığı ve hayatının değiştiği anlamına geliyor" dedi. Başkan Tiryaki Altındağ'daki yapılaşmanın tüm hızıyla devam edeceğini sözlerine ekledi. 




Sabah Ankara




Haber Posta Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ankara Altındağ Belediyesi, kentsel dönüşüm adına önemli çalışmalar yapıyor. Altındağ'da 1 yıl içinde verilen ruhsat sayısı 2003 yılında 68 iken, 2015 yılında 602 oldu.


Her yıl artıyor 


Karapürçek ilk sırada Sağlıklı bir yaşam Altındağ Belediyesi'nin bir yılda verdiği ruhsat sayısı her yıl önceki yıllara göre artarken, rakamlar buradaki yapılaşmanın hızını ortaya koydu. Altındağ Belediyesi tarafından 1 yılda verilen inşaat ruhsatı ve iskân raporu verileri, bu gelişimi gözler önüne serdi. Hızlı bir şekilde gecekondulardan arman Altındağ'da, yıl içinde yaklaşık 15 bin konut yapılıyor. 


Karapürçek ilk sırada


2015 yılında Altındağ'da en çok yapılaşmanın olduğu mahalleler arasında ilk sırada Karapürçek var. Ardından Beşikkaya, Feridun Çelik, Çamlık ve Battalgazi mahalleleri geldi. Karapürçek mahallesine verilen ruhsat sayısı 88 olurken, Beşikkaya Mahallesi'ne 53, Feridun Çelik mahallesine 38, Çamlık Mahallesi'ne 27, Battalgazi Mahallesi'ne de 24 ruhsat izni verildi. 


Sağlıklı bir yaşam


2015 yılında iskan konusunda da rekor sayıya ulaşıldı. İnşaatı tamamlanan ve kontrolleri yapılan 528 binaya iskan verildi. İskân ruhsatı için gerekli olan tüm belgeleri en ince ayrıntısına kadar inceleyen Altındağ Belediyesi, sağlıklı yaşam alanlarının kapısmı araladı. Bunun sonucunda vatandaşlar, inşaat çalışmaları biten bu,yapılarda yasal olarak oturma izni elde etti. 



Posta Ankara


Geri Dön