24 / 04 / 2024

Ankara Anıtkabir'de yollar yenilenecek mi?

Ankara Anıtkabir'de yollar yenilenecek mi?

Anıtkabir’in yaya giriş kapısının etrafında 2 hafta önce fiber internet altyapısı için yapılan çalışma sırasında bordür taşları sökülerek, kazılan kaldırım, yenilenmeyi bekliyor.



Yürürken adım başı engelle karşılaşan Başkentliler, “Anıtkabir’in yanı başı mezbeleliğe döndü” sözleriyle duruma tepki gösterdi.


Anıtkabir’in yanı başındaki Akdeniz Caddesi ile Spor Park Sokak’ın kaldırımları, bir GSM şirketi tarafından 2 hafta önce, internet altyapısı için yapılan kazının ardından yürünemez hale geldi.

Anıtkabir’in yaya giriş kapısının karşı tarafındaki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait spor tesisinin bitişiğindeki kaldırımın üzeri, çalışma sırasında 200 metre boyunca kazıldı. Sökülen bordür taşları ise spor tesisinin duvarının dibine dizildi. Bölgedeki çalışmaların bitmesinin ardından ekipler bordür taşlarını yerlerine monte etmedi. Kazı yapılan üzerine ise beton döküldü. Anıtkabir’i ziyaret etmek ya da spor tesisinden yararlanmak için bölgeye gelen vatandaşlar, savaş alanına döndüğünü savundukları kaldırımdan yürümek zorunda kaldıklarını belirtti.


KALDIRIM ÇUKUR YOL TEHLİKE DOLU

Vatandaşlardan bazıları kaldırımda, bordür taşları ile çukurun olmadığı alanlardan yürümeye çalışırken, bazıları da yaya yolundaki derin çukurlara düşmemek için taşıt yoluna inmek zorunda kaldı. Akdeniz Caddesi’ndeki bazı bordür taşlarının yola savrulduğu görülürken, Spor Park Sokak’ta da alt yapı çalışmasının yapıldığı 3 farklı nokta yaya yolları bakım muhtaş halde bekliyor. Ayrıca sokak boyunca 5-10 santimetre genişliğinde kazılan yerler de asfaltlanmadığı için taşıt kullanan vatandaşların sürüş güvenliğini tehlikeye düşürüyor.


ADIM ATACAK YER YOK

Yoğunluğun gün boyu sürdüğü semtte, kaldırımların kazının ardından bakımsız bırakılmasına tepki gösteren ölge sakinleri, şunları söyledi:

“Alt yapı çalışması diye gelip, her yeri kazıp, gittiler. Kaldırımda adım atmak mümkün değil. Anıtkabir’in yanı başı mezbeleliğe döndü. Ziyarete gelen insanlar önce bu manzarayla karşılaşıyor. Kablo döşedikten sonra kaldırımı harap halde bıraktılar. Taşları eski haline getirmek bu kadar zor olmamalı. Çukur nedeniyle kaldırımda yürümek zorlaştı. İnsanlar boşluklara takılıp düşüyor. Sorunun çözülmesi için burada birinin yaralanması mı gerekiyor?”


Kaldırımlarda, görme engelli vatadanşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla döşenen sarı şeritler de bordür taşlarının arasında geri yerleştirilmeyi bekliyor.



Hürriyet Ankara


Geri Dön