29 / 03 / 2024

Ankara Bağlıca'da aydınlatma sorunu yaşanıyor!

Ankara Bağlıca'da aydınlatma sorunu yaşanıyor!

Başkent’in yeni lüks gelişim alanlarından biri olan Bağlıca Mahallesi’nde aydınlatma sorunu yaşanıyor. Bölgeyi ortadan ikiye bölen Bağlıca Bulvarı’nın yaklaşık 1,5 kilometrelik kesimi, gece saatlerinde zifiri karanlığa gömülüyor.




Etimesgut’un yeni gelişim bölgesi Bağlıca Mahallesi, yetersiz aydınlatma nedeniyle zifiri karanlığa gömüldü. Lüks konutların hızla yükseldiği mahallede yerleşimci sayısı artarken, bölgede yaşayan vatandaşlar, gece saatlerinde dışarı çıkmaktan korktuklarını söyledi. Mahalleyi ortadan ikiye bölen Bağlıca Bulvarı’nın bir bölümünde aydınlatma direklerinin dahi bulunmadığını belirten vatandaşlar şunları söyledi:

“Bulvarın Afşaroğlu Vilları’ndan başlayıp, Batı Çevre Yolu’na kadar uzanan yaklaşık 1,5 kilometrelik kesiminde hiçbir aydınlatma sistemi bulunmuyor. Akşam saatlerinde yaya olarak çıkmak zaten mümkün değil. Zifiri karanlık, otomobil kullanırken dahi tedirgin ediyor. Önümüzü görmekte güçlük çekiyoruz.”


UZUN FAR TEHLİKESİ

Yapracık bölgesindeki taş ocağı ve hafriyat döküm alanına giden kamyonların da 24 saat boyunca Bağlıca Bulvarı’nı kullandığını dikkat çeken mahalle sakinleri, geceleri çifte tehlike yaşadıklarına dikkat çekti. Bağlıcalılar, “Karanlık yolda otomobille ilerlerken, karşı istikametten gelen kamyonlar yolu görebilmek için aniden uzun farlarını yakıyor. Dev kamyonların kuvvetli aydınlatma sistemleri, binek araç sürücülerinin gözünü alıyor. Kaza ile burun buruna geliyoruz. Bazen de başıboş sokak hayvanları aniden yola fırlayabiliyor. Onlara çarpmamak için defalarca kaza tehlikesi atlattık. Sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz” diye konuştu. Bağlıca Mahallesi Muhtarı Ömer Mermer ise, bölgenin enerji ve aydınlatma ile ilgili bir çok sorunu bulunduğunu belirterek, “Bulvarın aydınlatılması için dilekçeyle başvurduk fakat somut bir yanıt alamadık. Bunun dışında sıkça yaşanan elektrik kesintilerinden muzdaribiz” dedi.



IŞIK KASIMDA GÖRÜNECEK

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ),  Ankara  Hürriyet’in sorusu üzerine bölgedeki aydınlatma sorunu ile ilgili bir açıklama yaptı. BEDAŞ’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bağlıca bölgesindeki aydınlatma tesisi yapılması işi, 2014 yılı yatırım planımıza dahil edilmiştir. Şirketimiz tarafından Bağlıca Bulvarı aydınlatma işi; Ankara Aydınlatma Komisyonu’na sunulmuş olup, 12 Ağustos 2014 tarihli komisyon toplantısında uygunluk kararı çıkmıştır. Komisyonun uygunluk kararına istinaden ivedi olarak projelendirme çalışmasına başlanmış ve proje bu hafta içerisinde tamamlanarak TEDAŞ onayına sunulacaktır. TEDAŞ proje onayının ardından yatırımın tesis süreci başlayacaktır. Projenin tesisi, ilgili belediye tarafından verilecek kazı iznine istinaden kasım 2014 içerisinde tarafımızca tesis edilebilecektir.”



Hürriyet


Geri Dön